Ortahisar Belediye meclisinde “Büyükşehir de kim oluyor?” polemiği

Ortahisar belediyesi Kasım Ayı meclis toplantıları başladı.

Ortahisar Belediye meclisinde “Büyükşehir de kim oluyor?” polemiği

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un merkez belediyesi Ortahisar Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantıları başladı. Geçtiğimiz ay yapılan çalışmaların kısa bir özetini yapan Başkan Ahmet Metin Genç, Çanakkale Zaferi, 15 Temmuz ve Trabzon sevdası konulu bir şiir yarışması yapılacağını söyledi. CHP Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’in önerisi ile cumhuriyet Bayramı ibaresi de yarışmaya eklenerek “Cumhuruiyet, Çanakkale zafgeri, 15 Temmuz ve Trabzon konulu şiir yarışması düzenlenmesi önergesi ilgili komisyona havale edildi.

“Büyükşehir’de kim oluyor?” polemiği

Meclis toplantısında söz alan Ortahisar Belediyesi CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu “Tünel Akvaryum’un son durumu nedir? Geçen meclis toplantısında yer teslimi yapıldı demiştiniz. Daha sonra basında sözleşme imzxalandı haberleri çıktı. Sözleşme olmadan yer temini nasıl yapıldı. Tünel Akvaryum Projesi yapıcı fişrma ile Or-Bel ortaklığı yapılıyor deniyor. Buır ortaklıkta yüzde kaçı Ortahisar belediyesine ait” sorularını sordu.

Zorlu ayrıca “Gazipaşa caddesini vatandaşlar artık kullanmıyorve etkisini kaybetmiş, halkın artık uğramadığı, parklar sayesinde geçilemeyen bir yer. Esnafın, mal sahiplerinin günahı nedir. Defalarca gündeme getirildi. Çözüm çok basit eski haline getirelim, kaldırımı genişletelim. Ne yazık ki bu konuda en ufak bir çaba yok. Büyükşehir de kim oluyor, elinizi masaya vurun. Büyükşehir gereğini yapmamaktadır” dedi.

“O ifade size yakışmıyor”

Zorlu’nun sorularını yanıtlayan Ahmet Metin Genç “Akvaryum ile alakalı olarak. sözleşme imzalandı ama yer teslimi yapılmadı. Açık ve şeffaf bir şözlemedir. Örnek ve yapımcı arasında bir sözleşmedir.

Bizim ilk fikrimiz vap-işlet - devretti ama olmayınca ortaklık yönünde bir karar aldık. Ama henüz yer teslimi yapmadık. İfadelerini kullandı.

Gazipaşa sorusunu da yanıtlayan Genç “Oradaki sorunla ilgili düşüncelerinize aynen katılıyorum. Orada bir sorun var. Sürdürülebilir değil. Büyükşehir Belediye başkanımız ile paylaştım. Sorunu ifade ederken ‘Büyükşehir de kim oluyor?’ sözünüzü yakıştıramıyorum, geri almanızı istiyorum. Seçilmiş Büyükşehir Belediye başkanıdır. O sözünüzü geri almanızı istiyorum, yakıştıramadım size. Halkın iradesi konusunda şüphe oluşturur.” Dedi.

Daha sonra söz alan Zorlu ise “ Ben ne dediğimi biliyorum. Özür dileyecek bir şey yok. Benim oradaki ifadede, kendi şehrimizdeki kararları biz verelim anlamındaydı. Benim kişilerle işim yok. Kurum olarak eleştirimi yaptım” dedi.

Ortahisar meclis toplantısı yarın devam etmek üzere sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler