Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıkladı! "O proje hayalimiz bitmedi..."

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Tünel Akvaryum projesinin hizmete açılışının 1. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

"ZOR BİR SÜREÇ OLDU"

Bu güzel tesisi şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 78 milyon lira civarında bir yatırım oldu. Şu anda bulunduğumuz alan Trabzon tarihinin köklerinin olduğu alandır. Burada 16 metre genişliğinde 193 metre uzunluğundaki tünelle beraber bir akvaryum yaptık. Zor ve çetrefilli süreç oldu. Çivi çakmanın bile büroktarik izinlere bağlı olduğu alanda tünel açtık. Bundan dolayı mutluyum. Şehrin gelişen trendi olan turizme katkı sağladığımız için mutluyum.

BAŞKAN GENÇ FLAŞ SÖZLER 2

"PARA GİRDİSİ SAĞLAMA HEDEFİMİZ VAR"

Birinci önceliğimiz şehrin insanlarına hizmet etmek. Ama şehrin de, insanların da ekonomisini düşünerek para girdisi sağlama hedefimiz de var. Geçen sezon harika bir turizm sezonu geçirdik. Bu yıl da aynısını bekliyoruz.

"EKONOMİK KATMA DEĞER TURZİM İLE OLACAK"

Bakü-Trabzon için ilk uçuşu karşılamaya gittim. Haftada 2 gün doğrudan sefer olacak. Ağustos sonuna kadar dolu olduğunu öğrendim. Bunlar müthiş şeyler. Katar’dan doğru uçuşlar da başlıyor.  Ulaştırma Bakanımızın Trabzon’a gelmesini de bir şans olarak görüyorum. Havalimanı konseptimiz için ayrı projelerimiz var. Bir level daha atlayalım. Buna da katkı sağlayacak olan turizmdir. Bütün özellik ve güzelliklerimizin ekonomik katma değeri turizm ile olacak.

Buradan bir daha analım eski Valimiz Recep Kızılcık’ı. O projeksiyonu ortaya koymuştu. Biz de 2014’ten beri çalışıyoruz. Seyir Terası, Ganita… Bunlar şehre artı değer kazandırdı. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

BAŞKAN GENÇ FLAŞ SÖZLER 3

"O HAYALİMİZ BİTMEDİ..."

Bir turizm yaşam merkezi projemiz vardı. Mağmat alanını devralmak için uğraştım. O hayalimiz bitmedi ama bir kurumsal imkan kabiliyetiyle değil, yap işlet devret modeliyle yapılacak bir proje. Yabancı yatırımcılar da talip oldu ama pandemi araya girince gelişme kaydedemedik. Amacımız şehre gelen turistleri burada tutmak. 2 saat daha fazla burada kalmaları demek döviz bırakması demek. Bu ekonomik katma değeri düşünmek adına bu sayıları artırmak lazım. Kış turizmi çok önemli. Bu konuda Çakırgöl’ü daha aktif şekilde devreye sokabiliriz. Şehirde 12 ay turizm olması adına oraları da devreye sokmak gerek.

"MİLLETVEKİLLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Bu şehre vekil olarak hizmet eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilen tüm milletvekillerine hayırlı olsun diyorum. 4 tane bizden, 1 tane CHP ve 1 tane İYİ Parti’den, hepsine hayırlı olsun diyorum şehir adına. Trabzonlulara da teşekkür ederim. Medeni bir yarış sıkıntısız şekilde tamamlandı. Hemşehrilerimizin, Cumhurbaşkanımızın devam etmesi yolundaki desteğine de müteşekkiriz. İnşallah bu destek Pazar günü artan orada seyredecektir. Şimdiden birinci turda oy veren Trabzonluları aynı hassasiyetle ikinci turda da sandığa gitmeye davet ediyorum.

Bugün milli bir günümüz. Ülkenin bağımsız şekilde geleceğini tesis edecek anlayışının devamı için Cumhurbaşkanımıza destek istiyoruz. Artan bir oranla devam edecek inşallah. 29’u itibariyle Cumhurbaşkanımız yeni dönemde devam edecek inşallah. Parti teşkilatı ve ittifakımıza da ayrıca teşekkür ederim. Büyük bir gayret ortaya kondu. Bu bir emek işidir. Bu süreçleri bilirim. Hepsine çok çok teşekkür ederim. İnşallah nihai teşekkürü de 29’unda yapalım.

(Haber61 / Tuncay Lakot / Efnan Demireren / Tamer Atasoy)

BAŞKAN GENÇ FLAŞ SÖZLER 4

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber