Oktay Söğüt Trabzon'daki o iki büyük yapıya dikkat çekti "Depreme dayanıklılar mı?"

Trabzon'da Ortahisar Belediye Meclisi CHP'li Üyesi Oktay Söğüt, Akyazı stadı ve şehir hastanesinin depreme dayanıklı olup olmadığını sordu.

Oktay Söğüt Trabzon'daki o iki büyük yapıya dikkat çekti "Depreme dayanıklılar mı?"

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları başladı.

Bugünki oturumda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Akyazı Stadı ve Şehir Hastanesi’nin depreme dayanıklı mı” sorusunu yöneltti.

Söğüt şu ifadeleri kullandı;

"DEPREM BİLİME OLAN İHTİYACI GÖSTERDİ"

Binaların yaşı, binaların temellerin taşıma kapasitelerinin yetersiz olması, taşıyıcı sistem elemanların yetersiz olması, kat seviyelerinin yetersiz olması gibi açıklamalar var. Öldüren deprem değil beton tabutlardır. Deprem gösterdi ki önemli olan bilime ihtiyaç.

"AKYAZI STADI VE ŞEHİRHASTANESİ DEPREME DAYANIKLI MI?"

Bilim adamlarının Trabzon'da neler söylediklerine dikkat etmek gerekir. KTÜ'den bir hocamız Akyazı Stadı'nda uydu görüntülerinden sorun olduğunu belirtmişti. Bir diğer hocamız da olası bir depremde büyük sıkıntıların olacağını belirtti.

Sorum şu ki Akyazı stadı ve yapılacak şehir hastanesi olası bir depreme dayanıklı mıdır?

Geçen Yomra kıyılarında küçük bir deprem oldu. Bir akademisyen sıvılaşan zeminlerde sağlamlaştırma yapmak lazım diyor. Kaşüstü’nde Beşirli’deki çok katlı binalar depreme ne kadar dayanaklıdır. Yeni yapılan otogarın da sel felaketine ne kadar dayanaklı olduğunu tartışmak gerekiyor. Bir akademisyen yine otogar dere kenarına yapılması sakıncalıdır diyor.

Aklımızdan yaptım oldu ve Trabzon'da uzun zamanladır sel olmadı anlayışından vazgeçmememiz lazım ve bilimin ışığından ayrılmamamız lazım.

Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı “İTÜ ve KTÜ'nün bu konulara ön raporu var. Hepsinin ortak öngörüsü bu depremin dünyadaki deprem tarihine yeni bir yaprak açtığı. Yeni değerlendirmelerin de bu değerler üzerinden yapılmalı.

Akyazı stadı üzerindeki çalışma geçen yılda söylediğim gibi uydu üzerinden yeryüzündeki oturmaların okunabilirliği üzerine bir çalışma. Makalede bu verilerin teyit edilmesi gerektiği belirtiliyor. Hocamız makalesinde biz bu verileri alırken atmosferde 69 olay olduğunu belirtiyor. Hocamız bunların teyide muhtaç olduğunu belirtiyor. Buradan Akyazı stadının riskli olduğunu çıkarmak doğru değildi. Akyazı stadı her yıl tüm risklere karşı her yıl kontrol ediliyor. Bir risk olmadığı ortadadır.
Trabzon'da ki deprem riski ile alakalı konuşayım. Türkiye’de deprem yeniden okunacak. Herkes kendini hazır hale getirmeli. Fay hattında olup olmaması önemli değil.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler