MÜSİAD Trabzon "Örnek profil olmak istiyoruz"

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon’da basın toplantısı düzenledi.

MÜSİAD Trabzon "Örnek profil olmak istiyoruz"

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin yeni yönetimi basın toplantısında bir araya geldi.

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Av. Mesut İskenderoğlu yeni yönetimi, birimleri tanıtarak açıklamalarda bulundu.

“YAPTIĞIMIZ FAALİYETLERLE TÜRKİYE’DE Kİ DİĞER MÜSİAD ŞUBELERİNE ÖRNEK PROFİL OLMAK İSTİYORUZ.”

Yönetim Kurulu üyelerinin kendini tanıtmasının ardından sözü alan Başkan Mesut İskenderoğlu, yaptıkları faaliyetlerle Türkiye’deki diğer MÜSİAD şubelerine örnek profil olmak istediklerinin altını çizerek, “MÜSİAD dünyada en son Malezya’da şube açtı. 165 noktada şubesi olan bir yapılanma. Amacımız üyelerin kazandığı ve ülkenin kazandığı bir yapı oluşturmak. Söz sahibi olan bir sivil toplum kuruluşudur. Maddi ve manevi kalkınmayı sağlamak bizler için önemlidir. Maddiyatı manevi anlamda destekleyen bir büyümeyi hedefliyoruz.

Ticari kalkınma önemlidir. Para her zaman için dünyada çok önemli olmuştur. Dünyada çok noktada devletlerin bayrakları kadar şirketlerin logoları da takip ediliyor. MÜSİAD çalışmalarına sürekli gelişmeleri ve yenilikleri takip eden üye profiliyle devam edecektir. Bizler Trabzon şubesi olarak bu vizyon ve misyon olarak kadın birimimiz, yönetim kurulumuz olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

MÜSİAD Trabzon "Örnek profil olmak istiyoruz"

100 civarı iş adamımıza var. Amacımız uçağın iki kanadı gibi maddiyatı da maneviyatı da önemseyerek ilerlemek. Bilgileri paylaşmak ve bilgilerin güncellenmesini sağlamak istiyoruz. Biz Trabzonluyuz. Yaptığımız faaliyetlerle Türkiye’de ki diğer MÜSİAD şubelerine örnek profil olmak istiyoruz.

ÜYELER ARASINDA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİYORUZ
Biz her hafta toplantılar yapıyoruz. Güncel gelişmeleri takip ediyoruz. Genel merkezden gelenleri kontrol ediyoruz. Üyeler arasında ilişkileri geliştirmeye yöneliyoruz. Eğitim seminerleri düzenliyoruz. 15 günde bir üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Üyelerle toplantılar yapıyor, kaynaşıyoruz. Birebir iletişimi önemsiyoruz üyelerimizi belirli periyodlarda takip ediyor ziyaret ediyoruz.

“SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
İş adamları olarak lisedeki öğrencilerle toplantılar düzenledik. Pratik tecrübeler sunduk. Memnun olduklarını gördük. Gelecek yılda buna devam edeceğiz. Sosyal sorunluluk anlamında da çalışmalar yapıyoruz. Fındıkçılık, balıkçılıktır lokal anlamda bu alanlarla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geleceğe yönelik olarak da kısa vadede ticari hayatta kimseyi kenarda bırakma lüksümüz yok. Her bireyi mutlaka bu mücadelenin içine almalıyız. Kadın birimimiz yeni kuruldu, hemen çalışmalara başladık. Kadınlarında yer aldığı bir çalışma alanına hızlıca geçmiş bulunmaktayız. Biz ticareti dürüst ilkeli yapmak istiyoruz, kadınlara da ihtiyacımız var tabii ki. İş hayatında kadınların rolünü anlayan bir panel düzenleyeceğiz. Hem şehre, hem üyelere yönelik bir çalışma yapmayı güz ayında gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Trabzon "Örnek profil olmak istiyoruz"

“TÜRKİYENİN SAYILI TURİZM NOKTALARINDAN BİRİYİZ”
Plan ve projelerinin çok olduğunu vurgulayan Başkan İskenderoğlu,” Turizm konusunda ön plana çıkan işletme sahiplerini geziyor sorunları dinliyoruz. Uzungöl'den başladık. Bir rapor düzenlemeyi düşünüyoruz. Turizm konusunda söz sahibi olan insanlardan tecrübelerini dinlemek istiyor tavsiye niyetliğinde çözüm önerileri almak istiyoruz. Yapılan her bir işlem mutlaka kayıt altına alınmalıdır. Planımız projemiz çok. Temel noktamız şu, bu şehrin ekmeğini yiyoruz biz bu şehre ne katabiliriz bunu düşünüyoruz.

Kültür ve sanat komisyonu kurmaya karar verdiklerini belirten İskenderoğlu, “Kadim bir kültüre sahip olan Trabzon’a neler yapabilir ne sağlayabilirsek üzerimize düşeni yapacağız. Elimizden geldikçe başarı odakladı ve netice odaklı ilerliyoruz.

MÜSİAD Trabzon "Örnek profil olmak istiyoruz"

Şehrimizin diğer iş adamlarıyla sürekli istişare edelim. Herkes benliğini korusun devam etsin çalışmalarına ama ortak işler de yapılabilir, konuşulabilir. İşçi kardeşlerimiz var, sendikalarımız var. İşçi işveren uyumu nasıl daha iyi olabilir buna bakmalıyız. Her sorun çözülmez ama pek çok sorun çözülebilir. Gücümüzün yettiği her konu gündemimizdir.

Şehrin sorunlarıyla her zaman iç içeyiz. Biz ülkeyi yöneten siyasi bir irade değiliz tabii ki. Toplumun her kesimi ile yakın irtibattayız. Birbirimizin tecrübelerinden faydalanalım isteriz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber