Murat Zorluoğlu Trabzon’daki projelerin son durumunu canlı yayında anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan Haber61’e özel açıklamalar.

Murat Zorluoğlu Trabzon’daki projelerin son durumunu canlı yayında anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor’un Galatasaray’ı ağırladığı karşılaşma öncesi Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da yapılan projeler hakkında bilgiler veren ve oynanacak karşılaşmayı değerlendiren Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı.

İÇME SUYU HATTINI KOMPLE DEĞİŞTİRİYORUZ

Trabzon için çok kıymetli bir proje başlattık. İçme suyunu hattını komple değiştiriyoruz. 565 km içme suyu hattını değişiyoruz. 47 mahallede çalışıyoruz. Yaklaşık 3 yıl sürecek. Sadece içme suyu değil kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını da eksiklerini tamamlıyoruz. 120 km kanalizasyon 100 km de yağmur suyu hattı yapıyoruz. Bütün bunlar normalde çok zor yapılacak işlerdi. Öyle olsa 40 yıldır birileri yapardı. Artık zamanı gelmişti. Bütünüyle yenilediğimizde 50 yıl şehrin altyapı sorunu olmayacak. Pandemiyi bu konuda büyük bir fırsata dönüştürdük. Bu bizim için fırsattı. Tanjantta başladık, Meydan’da devam ediyoruz. Ocak ayı içerisinde Uzunsokak’a tamamen gireceğiz. 3-4 ay içinde orası tamamlanacak. Gece gündüz çalışarak tamamlayacağız. Bozduğumuz yollar için bir süreç var onları yenileyeceğiz. Biz geçici olarak oraları kapatıyoruz. Vatandaşlarımız soruyor böyle mi kalacak diye ama hayır sadece geçici yapıyoruz.

UZUNGÖL PROJESİ

Uzungöl çok önemli. Gelen turistlerin büyük çoğunluğu Uzungöl ismiyle geliyor. Buraya çok önem vermek gerekir. 2019 yılında orada kanalizasyon çalışması yaptık. Ben önce altyapıya bakıyorum. Altyapı yoksa önce altyapı sonra üstyapı. Bu sene 2 ayrı projemiz var orada. İlkini yaptık. Gölün etrafındaki yürüyüş parkurunu yeniledik. Çok konforsuzdu. Korkuluklarını , yeşil alanlarını her yerini düzenledik. 2. Projemiz de yol ile göl arasında hiçbir yapılaşma olmamasıydı. Önümüzdeki günlerde 2. Projemizi hayata geçiriyoruz. Yol ile göl arasında ki tüm yapıları oradan kaldırmak istiyoruz. Kamulaştırmada gerekenleri yapacağız. Vatandaşlarımızın da hakkın hukukunu koruyacağız. Oradaki otopark sorununa da 1000 araçlık otoparkla çözüm bulacağız. Gölün etrafında çok daha geniş bir bant yeşil olarak ortaya çıkacak.. Eskiyi andıracak. Büyük bir gayret içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımızın da buraya büyük bir ilgisi var. Ayder’de sıra Uzungöl’de demişti. O talimat üzerine Çevre ve Şehircilik ile çalışıp ilk etabı tamamladık diğer etabı da tamamlayacağız.

GÜLCEMAL

Gülcemal’da koku meselesi giderilmesi için çalışma son hızda sürüyor. Onlarca araç birlikte çalışıyor. Nisan ayına kadar derelerin bağlantıları dolgunun deniz tarafına taşınmış olacak. Çok daha iyi bir ortam olacak. Bizim hedefimiz Gülcemal’i yeni bir yaşam alanı olarak şehre kazandırmak. Bu büyük bir iş. Bunu önümüzdeki yıllarda şehre büyük bir katkı yapacak, yeme içme yerleri, lunapark vs gibi yerlerle yaşam alanı olacak. Ayrıca Ganita’dan geliyoruz, Ganita Faroz projesini ocak ayında ihale ediyoruz. İnsanların denize ulaşabilecekleri bir projeyi gerçekleştireceğiz. Faroz limanı ile Beşirli dolgu alanın arasındaki 1 kmlik alanı plaj yapmak istiyoruz. İnsanların rahatlıkla ulaşabileceği bir plaj olsun istiyoruz.

TRABZONSPOR - GALATASARAY MAÇI

Trabzonspor, hangi şartlarda olursa olsun, Trabzonspor Galatasaray maçlarının havası bambaşkadır. Sonucu önceden tahmin edilemez. Yakalanılan bu çıkış herkesin ekstra bir hareket yaparak sonucu etkilediği bir maç olur . Sevinerek çıkacağız inşallah.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber