Murat Zorluoğlu: Kendi geleceğimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz

Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkanı Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz nedeniyle düzenlenen programda konuşma yaptı.

Murat Zorluoğlu: Kendi geleceğimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle Trabzon'da da etkinlik düzenlendi.

Meydan Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu konuşma yaptı.

Başkan Zorluoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

15 temmuz destanının beşinci sen-i devriyesinde, vatan ve millet sevdasıyla meşhur siz kıymetli hemşerilerimle birarada bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.

Bu vesileyle her birinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ülkemize yönelik dış destekli bir işgal hareketi olan hain darbe girişiminin 5. yılında, bir taraftan 251 canın, 251 vatan evladının, 251 şehidin büyük acısını tekrar yaşarken, diğer taraftan dünyada eşine az rastlanır bir direnişe milletçe imza atmanın gururunu taşıyor, kendi irademize, kendi geleceğimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz.

Evet, 15 temmuz 2016’da o kapkara geceye yenilmeyen, kendi cumhurbaşkanımı, kendi hükümetimi, kendi meclisimi ben belirlerim, darbeci alçaklara irademi teslim etmem diyen aziz milletimin her bir ferdine müteşekkirim. o meşum karanlığı aydınlığa çeviren milyonlarca kahramana minnettarım…

Türk tarihinin hiç şüphesiz en sinsi ve alçak darbe girişimi olan 15 Temmuz’un yıldönümünde şunun altını kalın çizgilerle çizeyim:

15 Temmuz sadece benim, sadece senin ya da sadece belli bir kesimin hikayesi değildir. 15 Temmuz bilakis her dünya görüşünden, her mezhepten, her meşrepten, her inançtan ve her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısıdır. 15 Temmuz 84 milyonun hep birlikte verdiği şanlı direniş ve kutlu mücadelenin adıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 temmuz gecesi tüm şehirlerimizde yeniden sergilenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, Türk milleti 100 yıl önce Çanakkale’de hangi inanç ve kararlılıkla düşmanın karşısına dikilmişse, 15 temmuzda da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir.

Ben bu vesileyle 15 Temmuz gecesi FETÖCÜ alçaklar karşısında, canlarıyla, kanlarıyla mücadele ederek destan yazan aziz şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. gazilerimize, üstün cesaret ve fedakârlıkları için milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler