Muhammet Balta'dan Miraç Kandili mesajı

AK Parti Trabzon Milletvekili Balta'dan Miraç Kandili mesajı

Muhammet Balta'dan Miraç Kandili mesajı

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balta, mesajında, İslam aleminin kandilini tebrik ederek, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Miraç Kandili'nin önemine değinen Balta, "Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Cenab-ı Allah'ın izniyle Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da yüce Mevlanın sonsuz ayet ve kudretine şahit olmak için semaya yaptığı hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği bu geceye bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Balta, miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebelere erişmenin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Biz müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah'a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili rahmet ve lütuflarla doludur.  Bu mübarek geceyi fırsat bilerek manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekir. Böylesine mukaddes bir gecenin millet olarak, ülke olarak kenetlenmeye, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya, aydınlık yarınlara el ele, kol kola ve omuz omuza hep birlikte yürümeye vesile olması, en büyük arzumuz ve niyazımızdır. Ümit ediyoruz ki bu mübarek gece, insanımızın gönlünde bu yönde bir coşku oluşturacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili'nin alemi İslam'ın birliği, dirliği ve beraberliğine, insanlığın selameti, huzur, barış ve mutluluğuna vesile olmasını temenni ediyor, Trabzonlu hemşehrilerime en kalbi duygularımla selam ve muhabbetlerimi iletiyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber