Trabzon'un kanaat önderleri Millet İttifakı paydaşlarıyla buluştu: "Yatırımı Ekrem İmamoğlu getirir"

Millet İttifakı paydaşları, Trabzon'da kanaat önderleri ile Millet İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

Trabzon'un kanaat önderleri Millet İttifakı paydaşlarıyla buluştu: "Yatırımı Ekrem İmamoğlu getirir"

Millet İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi, Trabzon’da toplantı organize etti. Katılımın yoğun olduğu, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunulması amaçlanan toplantıda Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon için büyük bir şans olduğuna işaret edildi.

Millet İttifakı paydaşları, Trabzon’da kanaat önderleri ile buluştu. Millet İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi önderliğinde gerçekleştirilen toplantıya yoğun katılım sağlayan bilim insanları, meslek odaları temsilcileri, iş insanları, spor ve sanat camiası, STK temsilcileri, uzun yıllar Trabzon’a hizmet eden siyasetçiler, eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile CHP Trabzon Milletvekili adayları, Millet İttifakı partilerinin il başkanları, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İBB STK’lar koordinatörü Hasan Akkuş, İBB Meclis üyesi Ahmet Şahin ve Büyükçekmece Belediye Meclis üyesi Hakan Çebi fikir alışverişinde bulundu. Toplantıyı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eski Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltık yönetti. 

TRABZON İKTİDARA VERDİĞİ DESTEĞİN KARŞILIĞINI ALAMADI
Trabzon’un sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda Trabzon’a yön veren katılımcılar, Trabzon’un mevcut iktidara verdiği oy desteğinin karşılığını yatırım olarak alamadığını ifade ederken, Türkiye’de ve bölgedeki misyonunu gün geçtikçe kaybettiğine vurgu yaptılar.

TRABZON’UN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI GÜNDEME GELDİ
AK Parti iktidarı döneminde Trabzon ekonomisinin belirli alanlara hapsedilmesi, ulaşım sorunun çözülememesi, herhangi bir fabrika kurulmadığı için işsiz sayısının artması, denizinin, yeşilinin, tarihi dokusunun korunamaması, tarım ve hayvancılıktaki yanlış politikalar neticesinde Trabzon’un meşhur ürünlerinin değer kaybetmesi, yanlış yatırımlarla Trabzon’un siluetinin bozulması, her seçim döneminde Trabzon’a müjde olarak sunulan demiryolu, raylı sistem, Güney Çevre Yolu, yatırım adası gibi projelerin hayata geçirilememesi, Trabzon’un artık yaşanacak bir kent olarak tercih edilmemesi toplantıda gündeme getirilen konulardı.

Millet İttifakı paydaşları Trabzon'da buluştu Yatırımı Ekrem İmamoğlu getirir

EKREM İMAMOĞLU TRABZON İÇİN BÜYÜK ŞANS 
Trabzonlu çok sayıda üst düzey siyasetçi ve bürokratın olmasına rağmen Trabzon’un yıllardır aynı sorunlar yumağı içinde boğularak hızlı şekilde göç vermesinden şikayetçi olan Trabzon’un kanaat önderleri, bu noktada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon için çok büyük bir şans olduğunu dile getirdiler. 

DEMİRYOLUNU DA, GÜNEY ÇEVRE YOLU’NU DA BİZ YAPARIZ
Trabzon’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na vereceği desteğin muhakkak karşılığını alacağını söyleyen Trabzon’un eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, “Trabzon’a 61 proje sözü verenler, kaç projeyle geldiler, kaç projeyle gittiler. Bugün görüyoruz ki Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ‘Güney Çevre Yolu’na başlıyoruz, Sarp- Samsun Demiryolu’nu, hafif raylı sistemi yapıyoruz’ diyerek reklam yapıyorlar. Yapsaydınız kardeşim. Elinizi tutan mı vardı? 21 yılda yapsaydınız. Aksine bizim yerel yönetimlerde bulunduğumuz süredeki projeleri de engellediler. Bir dönem daha alabilseydik, bugün raylı sistem Trabzon’da hayata geçmiş olacaktı. Bunlar hep vaat ediyorlar. Dereyi karşıya geçtikten sonra ‘Hadi herkes işine baksın’ diyorlar. Biz meclisteyken Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanıydı. Kendisine ‘Biz size Trabzon Belediye Meclisi olarak fahri hemşerilik beratı verdik. Siz de Güney Çevre Yolu ve Sarp-Samsun Demiryolu’nu başlatın’ dedik. Bir şey söylemedi arkadaşlar, söyleyemez. Neden söyleyemez çünkü tek adama bağlı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcısı Ekrem İmamoğlu güçlü bir şekilde orada olursa biz bunları yapabiliriz. Bunları yapabileceğimize buradaki herkes buna yürekten inanıyor. Memleketimizin ve Trabzon’umuzun geleceği açısından şunu bilmeliyiz ki; bir ihtiyacımız olduğu zaman İmamoğlu orada. Birleşe birleşe başaracağız” diye konuştu. 

BİZ HELALLEŞELİM İSTİYORUZ
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 14 Mayıs seçimlerinin bir referandum niteliği taşıdığını ifade ederek, “Bu seçimler aslında bir referandum niteliği de taşıyor. Vatandaşlarımız bir oy kullanacaklar ama aynı zamanda bir tercih yapacaklar. Cumhuriyet’ten yana mısın, Atatürk’ten yana mısın, helalleşmekten yana mısın, çocukların iyi eğitim almasından yana mısın, adaletten yana mısın, doğduğun topraklara hizmet etmekten yana mısın, emekliliğini mutlu yaşamaktan yana mısın? Artık insanlar emekli olmaktan korkuyorlar. Biz insanlarımızın her bakımdan birinci sınıf vatandaş gibi yaşamasını istiyoruz. Gazetecilerin özgürce yazabilmelerini istiyoruz. Biz helalleşelim istiyoruz. İşte vatandaşlarımız sandıkta bunların tercihini yapacaklar. Farklı farklı düşünebiliriz ancak birlikte yaşayalım, acımızı, mutluluklarımızı paylaşalım istiyoruz. Cumhuriyet, Atatürk, İslamiyet bizim ortak değerlerimizdir. ‘Ortak değerlerimizi hep beraber sahiplenelim’ diyoruz. Bunlar Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve bu topraktan çıkan Ekrem İmamoğlu’nun düşünceleri ve fikirleridir” dedi. 

BİZ TURİSTİ DOĞDUĞU TOPRAKLARA GÖRE AYIRMIYORUZ
Trabzon Türkiye tarihinde çok önemli bir kent olduğuna vurgu yapan Çebi, konuşmalarını şöyle sürdürdü “Trabzon her dönem bakan çıkarmasına rağmen, birden fazla bakanları olmasına rağmen yeteri kadar hizmet alamadı. Trabzon tarihi değerleriyle bir turizm kentidir ancak organize bir biçimde yönetilemiyor. Bakın şimdi diyorlar ki, ‘Millet İttifakı gelirse Arap turistleri istemeyecekler’. Bu kara propagandadır. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim ‘helalleşmek’ gibi ciddi bir iddiamız var. Biz turisti doğduğu topraklara göre ayrıştıran bir zihniyeti taşımıyoruz. Bu akıl dışı bir şeydir. Trabzonlular pratik zekası olan insanlardır, çözüm odaklı insanlardır, böyle kara propagandalara inanmazlar. Bizim iddiamız şu; yan yana gezen iki insanı mutlu görmek istiyoruz. Bu ülkede başı örtülü ile başı açık olan her insanın hakları eşittir” 

TRABZON KORKUNÇ ŞEKİLDE GERİYE GİTTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise “Bugün memleketimiz Trabzon’dayız. Trabzon’un iş, siyaset, bilim, sanat dünyasının çok önemli insanları ile bir araya geldik. Bu insanların Ekrem İmamoğlu için ve Türkiye’nin geleceği için duruş sergilemeleri bizi son derece mutlu etti. İstanbul’a Trabzon adına umutla dönüyoruz. Trabzon son 20 yılda korkunç şekilde geri gitti. AK Parti iktidarı Trabzon’a verilmesi gereken hizmetin yüzde 15’ini dahi kıskandı, veremedi.  Trabzon’a büyütmek yerine körelttiler. Trabzon’un yükselişini durdurdular. Trabzon bugün 12 milletvekili çıkartması gerekiyordu. Milletvekili sayısını 6’ya düşürdüler. Gençler artık bu şehirde durmak istemiyor. ‘En çok Trabzonlu bakan var’ diyorlar. Onlara sesleniyorum, “Neden Trabzon’un bu kadar geri gitmesine sebep oldunuz?’ Bakın Arap dünyası Trabzon’u keşfettikten sonra bir plan, proje içerisinde hareket edilmediği için onlara daha büyük imkanlar sağlanmadığı için Ortadoğu ülkelerinin tamamına hitap edemiyoruz. Avrupalı turistleri ise tamamen kaybettik. Yaylaları, Uzungöl’ü cennete çeviremediler” dedi. 

EKREM İMAMOĞLU KAZANIRSA TRABZON KAZANIR
Bu seçimlerde Trabzon halkına çok önemli bir görev düştüğüne dikkat çeken Akgün, “Ecevit 1974’te ‘Karaoğlan olarak çıktı, halkın gönlünde taht kurdu. Ben o gün siyasete başladım, halen devam ediyorum. Bugün aynı manzarayı Ekrem İmamoğlu üzerinde görüyorum. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu 6 partiyi bir araya getirerek böyle bir ittifakı gerçekleştirmesi Türkiye’nin kalkınması bakımından çok önemli bir siyasi hizmet olmuştur. Bu aynı zamanda Türk demokrasisine örnek teşkil etmiştir. Burada çok önemli bir aktör var. Akçaabatlı Ekrem İmamoğlu, bu ülkeye en az 25 seneden fazla hizmet yapacak. Ülkesiyle ve memleketiyle ilgili hayalleri çok yüksek. Trabzon’a düşen çok önemli bir görev var. Trabzon, Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı yardımcısı yaparsa Trabzon kazanacaktır. Trabzon kazanınca bölge kazanır, bölge kazanırsa ülke kazanır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler