Mehmet Ali Tuna: “Trabzon turizmi kabul ediyor”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyesi Mehmet Ali Tuna Haber61’e yaptığı açıklamada “Trabzon turizmi kabul ediyor” diyerek yapılması gerekenleri anlattı.

Mehmet Ali Tuna: “Trabzon turizmi kabul ediyor”

TTSO Genel Kurulunda Haber61 mikrofonlarına konuşan Tuna şunları söyledi;

Trabzon’a hayırlı olsun güzel bir yarış oldu. Biraz renkli oldu işin gerçeği.

Ortam daha farklı yerde değerlendirilebilirdi Trabzonspor’un Hayri Gür’de toplantı yaptığı yerde rahatlıkla yapılabilirdi. Burada bu dönemde biraz kargaşa oldu. Biz 24. Grupta oy kullandık acenteler bölümünde. 3 tane aday yarışıyor. Başarılar diliyorum. Arkadaşlarla görüştük istişare yaptık. Hepsi dostumuz, arkadaşımız, iş yaptığımız insanlar. İnşallah seçilecek olan arkadaşlar katkı sağlar. Trabzon turizm şehri oldu. Bu şehirde 800’e yakın otel var, 200’e yakın acente var. Artık daha yüksek kalitede nasıl katkı sağlarız bunu konuşmamız lazım. Güzel bir dönem geçirdik.

Bizim artık yeni destinasyonlarla çalışmamız lazım. Personellerimizi eğitmemiz lazım. Bugün orta doğu geliyor yarın uzak doğu gelir. Çalışmamız lazım. Kendi sektörümüzde 5 yıllık 10 yıllık planlama yapıyorsak turizmi de aynı şekilde ele alıp planlama yapmamız lazım. Görevimiz bu. Uzun vadeli planlar yapalım. Yabancı dil bilen personel sayımız az. Trabzon’da daha 7 yıllık bir turizm geçmişi var biz daha yeniyiz, genciz. Bunun sürdürülebilirliği bizim elimizde. Trabzon turizmi kabul ediyor. Etmese bu insanlar buraya gelmezdi. İyi hizmet vermek lazım. 

Bizim dört yıllık turizm fakültemiz yok. Uygulama yerlerimiz yok. Önümüzde ki 10 yılı idare edemeyebiliriz yani. Ama herkes Trabzon’da üzerine düşeni yapıyor. Biz Rize’yle Ordu’yla hatta Batum’la bir olmuşuz. Birbirimizin destinasyonu olmuşuz. Bu bağlamda istesek de biz ayrılamayız. Bugün Ordu ikinci Uzungöl’ü yapabilirmiyizi konuşuyor. 

Belediyeler kendi imkanları doğrultusunda özel sektörler bu yatırımları yapıyor. Doğanın da bir taşınabilirliği var. Bugün Uzungöl’e yerli turist gönderemiyoruz. Spor turizmi anlamında hareketlilik sağlanabilir. Tüm bunlar hep bizim elimizde. Seçim süreçleri var. Kim hizmet verecekse kazansın. Aynı dili konuşmamız gerekiyor. Turizm şehri olduk.  Müşteri anlamında olduk. Hikaye yazmamız lazım. Herkes üzerine düşeni yaptı.”

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler