KTÜ Rektörü Çuvalcı duyurdu! "Deprem ve Yapı Sağlığı İzleme Merkezi kurduk"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KTÜ Rektörü Çuvalcı duyurdu! "Deprem ve Yapı Sağlığı İzleme Merkezi kurduk"

KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı basın mensuplarıyla iftar programında buluştu.

KTÜ Sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programına Genel Sekreter Bünyamin Er, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil İbrahim Okumuş ve Prof.Dr. Cemil Rakıcı katıldı. Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı yaptığı açıklamada KTÜ Bünyesinde Deprem ve Yapı Sağlığı İzleme Merkezi kurulduğunu söyledi. 

İnşaat Mühendisliği bünyesinde kurulduğunu belirten Prof. Dr. Çuvalcı "Yapı Sağlığı İzleme Merkezi kurduldu. Binaya sensör yerleştierek binaya gitmeden bir saat içinde hasar var mı yokmu telefonunuza geliyor. İnşaat Mühendisliği öğretim üyeleri minvalinde yaptık." dedi.

TUSAŞ'LA PROTOKOL

TUSAŞ'la protokol imzaladıklayacaklarını belirten Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "TUSAŞ'la protokol imzalayacağız. Oralarda çalışan mühendisler üniversitelerde ders vermeye başladılar. Sektör kampüste projesi ile  çağdaş, pratik uygulama bilgilerini öğrenciye aktaracaklar. Öğrencilerde sevdiler. Yarın da TUSAŞ'ın irtibat ofisini kurduk. TUSAŞ kendi öğrencilerini çalıştıracak. TUSAŞ, ben şu konularda çalışma istiyorum diyecek ve o konularda çalışılacak. Bu da çok önemli bir konu. Temel Kotil Bey'le yarın protokol imzalayacağız. Öğrenciler bu tür şeyleri önemsiyorlar. 

KTÜ Rektörü Çuvalcı duyurdu! "Deprem ve Yapı Sağlığı İzleme Merkezi kurduk"

KTÜ BAŞARILARLA TERCİH SEBEBİ OLUYOR

Üniversitedeki grupların başarıları ile KTÜ'nün tercih nedeni olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çuvalcı, "Gençler zımba gibi civa gibi geliyorlar. Gruplarını kuruyorlar. Bunlara destek olmaya çalışıyoruz. Yeni bir roket takımı Amerika'ya gidiyor. Onlardan da güzel başarılar bekliyoruz. Su üstü araç takımımız ilk defa katıldı ve ikincilik aldılar. Amerikalı ve İsrail takımlarını geçtiler. Bunlar çok önemli. KTÜ bu başarılarla tercih sebebi oluyor. Bu tür projeler iş bulmada da önemli bir etken. Amacımız üniversitemizi daha yukarılara taşımak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler