“Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi gerçekleştirildi

Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin Trabzon özel gösterimi yapıldı.

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi gerçekleştirildi

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin Trabzon özel gösterimi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Vizyona girdiği bir hafta içerisinde yaklaşık yarım milyon kişiye ulaşarak 2022’nin en iyi giriş yapan Türk filmi olan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi gerçekleştirildi

Filmin Trabzon özel gösterimine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’yı temsilen Yayınlardan Sorumlu TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve aile üyeleri, şehit Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik, eşi Cemile Gedik ve aile üyeleri, oyuncular Alayça Öztürk Gidişoğlu (Cemile Gedik), Rahman Beşel (Eren Bülbül), Kemal Balibas (Fethi Sekin), Atay Yıldız (Çavuş Yusuf Atay), Ömer Asaf Kurtuluş (Eren Bülbül 5 yaş) ve senarist Mert Dikmen katıldı.

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi gerçekleştirildi

“TRT’ye Teşekkür Ediyorum”

Gösterim öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yapım için TRT’ye teşekkür etti, filmin anlamını bir kez daha vurguladı; “Ülkemizin milli birliğine beraberliğine kardeşliğine çok önemli katkısı olacağına inandığımız gençlerimizde milli heyecan oluşturma noktasında çok ciddi mesajları içerisinde barındıran bu film gerçekten ihtiyacımız olan bir dönemde böyle bir yapımı üstlenip bizlerle buluşturması çok anlamlı oldu.”

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi gerçekleştirildi

“Film, Değerli bir Hatıra Olacak”

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, Kesişme; İyi ki Varsın Eren filminin dördüncü özel gösterimini Trabzon’da gerçekleştirmenin önemini vurgulayarak şöyle konuştu: “TRT olarak yine bu hazin hadisenin akabinde bizler de üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek namına bir süredir bu değerli filmi ortaya koymak adına birçok paydaşla birlikte uzun süre zarfında nihayete erdirdik.” Varol, filmin değerli bir hatıra olacağının altını çizdi: “Bunu gelecek nesillerimize de taşıyabileceğimiz kıymetli bir eseri ortaya koyuyoruz. İnşallah bu manada Kesişme; İyi ki Varsın Eren filmimiz, layıkıyla nesilden nesile izlenen onların hatıralarını yad eden, bundan sonra da bu kahramanlık mücadelesinde kötülerin karşısında iyiliğin savunucuları olarak bizler hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in Trabzon özel gösterimi gerçekleştirildi

Pandemi döneminde en çok izlenen Türk filmi 

Eren Bülbül’ün doğum gününde 1 Ocak 2022 Cumartesi günü tüm Türkiye’de 800 sinema salonu ile Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Norveç, Danimarka, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 5 Ocak Çarşamba günü Belçika’da, 6 Ocak Perşembe günü ise Azerbaycan’da vizyona giren film sinemaseverlerden tam not aldı. Tüm Türkiye’de vizyona girdiği ilk hafta sonu gişe rekoru kıran, yurt dışında da yine büyük yankı uyandıran film, pandemi döneminde en çok izlenen Türk filmi oldu.  Trabzon’da gerçekleştirilen özel gösterimde filmi izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber