Kaşüstü ÇPAL Öğrencileri stajlarına Avrupa’da başlıyor

Trabzon'da Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi üçüncü kez Avrupa yolunda

Kaşüstü ÇPAL Öğrencileri stajlarına Avrupa’da başlıyor

Trabzon / Yomra Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi üçüncü kez Avrupa yolunda. Daha önce iki defa öğretmen etkinlikleri ile Avrupa deneyimi yaşayan okulu, bu kez de öğrencilerini Avusturya Viyana’da üç hafta staja gönderiyor.

Okulun Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunduğu “Kendim yapabilmem için bana yardım et.” (Help me do it by myself) isimli proje yüzlerce proje arasından seçilip hibe almaya hak kazandı. Kurum ile Türkiye Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı, https://www.ua.gov.tr) arasında toplam tutarı 25 Bin 838 Avro olan hibe sözleşmesi imzaladı. Proje hibemizin tamamı, Erasmus+ (Avrupa Dayanışma) Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından karşılanıyor.

Çocuk gelişimi alanı öğrencilerine Avrupadaki çeşitli anaokullarında Montessori eğitim yaklaşımı uygulamalarını kapsayan staj hareketliliği imkanı sağlayarak mesleki becerilerini ve yabancı dil yeterlilikleri artırmak, kültürel ve sosyal gelişimlerine olumlu etkiler sağlamak amaçlanıyor. Bu çerçevede 11 Eylül-01 Ekim 2022 tarihleri arasında Avusturya / Viyana’da yer alan Kindergruppe  Multi ve Kindergruppe Dinos Anaokullarında on öğrenci, staj faaliyetine katılacak. Öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılı stajlarına Avrupa’da başlamış olacaklar ve kurumdan iki öğretmende öğrencilere refakat edecek. 

Öğrenciler her kurumda 5 öğrenci olacak şekilde günde 6 saat Montessori eğitimi ve pedagojisinin uygulandığı sınıflarda, bu eğitim yaklaşımını tanıyarak, nasıl uygulandığını kavrayacaktır. Bu sayede sınıf içi uygulama kazanımları gelişecek, Montessori ilkelerine uygun olarak gelişen çağın ihtiyaçlarına uygun yeni malzemeler ve etkinlikler hazırlama becerisini kazanacaklar. Staj süreleri dışında yapılacak sosyal ve kültürel etkinlikler ile uluslararası diyaloglarını ve yabancı dil yeterliliklerini de geliştirecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber