Kanuni Araştırma Hastanesi çocuk ve ailelerin en büyük destekçisi

Trabzon’da Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Birimi ailelere destek oluyor.

Kanuni Araştırma Hastanesi çocuk ve ailelerin en büyük destekçisi

Trabzon'da hizmet vermeye başlayan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Birimi, çocuk gelişiminden tıbbi genetik uzmanına, ergoterapisten eğitim danışmanına kadar birçok uzman eşliğinde çocuk ve ergenlerin yanında ebeveynlere de destek sağlıyor. 

Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimi; Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde hizmet veriyor.

Birim sorumlusu Uzm. Dr. Canan İnce BÖREKCİ ve birim bünyesinde görevli diğer çocuk psikiyatristi uzmanı Dr. Cansu ÇOBANOĞLU  ile birimde 3 çocuk gelişimci, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 ergoterapist, 1 dil ve konuşma terapisti, 1 hemşire ve 2 eğitim danışmanı bulunuyor, başvurulara çok yönlü yaklaşım ve destek sağlanıyor.

Kanuni Araştırma Hastanesi çocuk ve ailelerin en büyük destekçisi

Sadece poliklinik hizmetleri değil
Poliklinik hizmetlerinin yanında birim bünyesinde, tanı sonrası çocuk, ergen ve ailelere olası sorunlara yönelik uzmanlar eşliğinde aile danışmanlığı, grup tedavileri ve ebeveyn eğitimleri veriliyor, özel gereksinimi olan çocuklarda kaynaklar  sağlanabilecek eğitimler hakkında eğitim danışmanlığı yapılan birimde çeşitli seviyelerde konuşma, dil ve iletişim sorunlarında, yutma, içme ve yeme zorluklarında dil ve konuşma terapisti desteği sağlanıyor.

Çocukların istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini  geliştirme, aktiviteyi ve çevreyi kişilerin katılımını  daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenlemede ergoterapist destekleri yürütülüyor. 

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Birimi ailelere de destek oluyor 
Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı içinde bulunan ailelerde sorunları tanıyıp çözümlemelerinde sahip oldukları olanakları kullanma, çevredeki olanakları araştırma ve yararlanma konusunda yardımcı sosyal hizmet destekleri veriliyor.
Böylelikle çocukların ve ailelerin bütün sorun ve ihtiyaçları tek bir birimde, farklı profesyonellerin katılımı ile çözülüyor. 

Çocuklar ve ailelerle birimde yer alan aynalı ve kapalı devre kamera sistemleriyle çalışan odalarda görüşmeler yapılabiliyor. 

Dünya standartlarında hizmet
Birim Türkiye’nin dünya standartlarında hizmet veren ilk Multidisipliner  Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Birimi özelliğini taşıyor ve ailelerin ihtiyaç duydukları bütün birimler aynı merkezin içinde yer alıyor. İhtiyaç duyulan bütün uzmanlar ailelere görüş sağlıyor ve  böylelikle birimde devlet imkanlarıyla hiçbir yere gitmeden tüm yönleriyle destek veriliyor.

Bu yönüyle Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde Türkiye’ye örnek olabilecek donanım ve çalışma planıyla hizmetini sürdürüyor.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber