İYİ Partili ile AK Partili’nin hakaret davası sonuçlandı “Bu ceza bana ödüldür”

İYİ Partili ile AK Partili’nin hakaret davasında mahkeme verdiği cezada indirime gitti.

İYİ Partili ile AK Partili’nin hakaret davası sonuçlandı “Bu ceza bana ödüldür”

Haber61/Haber Servisi / Levent Ustabaşı

İYİ Parti Ortahisar Eski İlçe Başkanı Muhammet Erkan ile İstanbul Esenler Belediye Başkanı Ak Partili Tevfik Göksu arasındaki, Yunanlı kavgası mahkemeye taşınmıştı. Göksu Erkan hakkında ‘hakaret davası’ açmıştı. 

Muhammet Erkan Göksu’yu Ekrem İmamoğlu’nu kastederek söylediği sözlerini eleştirerek, sert çıkmıştı. Bu sert eleştirileri Göksu mahkemeye taşımış, hakaret davası açmıştı. Görülen davada, Erkan’ı  mahkemesuçlu bularak 500 lira para cezasına çarptırdı.

Teyfik Göksu’nun sözlerini ise mahkeme ağır tahrik olarak değerlendirdi ve indirime gitti. 

Muhammet Erkan Konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı; “Bilindiği gibi Ak Partili İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Belediye başkanlığı seçimlerinde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması üzerine Trabzonlulara Yunanlı Rum benzetmesi yapmış. Bizde İyi Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak tepkimizi ortaya koymuştum. Sözlerim Sözcü gazetesinde manşete taşınmıştı. Bunun üzerine Sayın Tevfik Göksu şahsım hakkında şahsına hakaret yaptığım gerekçesiyle dava açmıştı. 
Dava bu gün sonuçlandı. Mahkeme şahsımı suçlu bularak 500 TL para cezasıyla  cezalandırmış ve ceza ertelenmiştir. Ayrıca mahkeme Tevfik Göksu’nun sözlerini ağır tahrik olarak değerlendirerek cezada indirime gitmiştir. 
Bir Trabzonlu olarak bu ceza şeref madalyamızdır. 
Trabzon Türk’tür, ebediyen Türk yurdu olarak kalacaktır. 
Bir Trabzonlu olarak tekrar söylüyorum; Türklük bizim için bir şereftir, Türklük şuurundan mahrum olmak şerefin eksikliğidir, yani “şerefsizliktir”. 
Türklük bizim için yüksek bir seviyedir, bu seviyeden rahatsız olmak düşük bir seviyedir, “ alçaklıktır”.
Türklük bizim için  yüksek bir değerdir, o değerden rahatsız olmak değersizliktir, yani “adiliktir”. 
 Ayrıca bu dava vesilesiyle Avukatım değerli insan Sayın Arif Onur Korkmaz beye teşekkürler ederim. “

NE OLMUŞTU? 

O dönem İstanbul Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade eden Göksu daha sonra İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” demişti. 

Teyfik Göksu, daha sonra sözlerine açıklama getirerek kesinlikle Trabzonlulara bir hakaret etmek istemediğini böyle bir niyetinin olmadığını sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürmüştü. 

Bunun üzerine İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan da bu açıklamayı tatmin edici bulmayıp Göksu’yu eleştirerek, “Ş…, Bunlar iyice ipin ucunu kaçırdı. Oy verecek Trabzonlulara yazıklar olsun Sayın Süleyman Soylu bu gece Esenler Belediye Başkanını görevden almalıdır. Bu şehir bu hakareti kaldıramaz. Trabzonlulara Yunanlı diyen alçağı o görevden uzaklaştırmalıdır. Bir Trabzonlu bakan olarak bunu yapmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber