İyi Parti Trabzon'un adayı Aksoy tanıtıldı

İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı ve partililerle vatandaşlara tanıttı.

İyi Parti Trabzon'un adayı Aksoy tanıtıldı

Haber61 Haber Servisi

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu akşam yapılan tanıtım toplantısıyla açıklandı ve Prof Dr. Atakan Aksoy olduğu duyuruldu.

Toplantıda il başkanı Azmi Kuvvetli açıklamalarda bulundu

Kuvvetli'nin açıklaması şöyle;

24 Haziran seçimleri öncesi İYİ partinin iktidara gidişini önlemek için bizlere Fetöcü diyen, terör örgütleri ile işbirliği yapıyor diyen güç odakları oluşturdukları algı ile maalesef başarılı olacaklarını zannettiler. Şimdi aynı senaryoyu hayata geçirmek istiyorlar.  İYİ partiyi terör örgütleri ile yan yana getirmeye çalışan her kimse alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur.

Şehirlerin sorunlarını çözemeyen, aksine şehirlerin artan sorunlarına proje üretemeyip yetersiz kalan AK Parti'nin belediyecilik anlayışı belediyeleri borç batağına sürüklemiştir. ”İstanbul'dan özür dileriz, dikey yapılaşmaya mahkum ettik” diyenler bugün İstanbul’u yönetmeye talip, “Ankara parsel parsel satıldı” diyenler bugün Ankara'ya talip. Trabzon'da 61 proje ile yola çıkanlar dokuz yıl sonra arkaya dönüp baktıklarında vaatlerini gerçekleştiremeyenler, sadece yandaşlara iş imkanı sağlamaya çalışanlar bugün Trabzon’a talip. Bu zihniyete sahip siyasetçilere artık başaramadınız deyip milletin yakasından düşün deme zamanı gelmiştir.

Şehirleri parsel parsel satarken, çarpık yapılaşma ile şehirlere ihanet ederken, kupon arazi takipçiliği yaparken, fetoya bedava arazı hibe ederken bunların anlayışına göre başarılı oldular ama şehirlerin sorunlarını çözme noktasında üzülerek ifade etmeliyim ki sınıfta kaldılar. Bunları siyaset yapmak için söylemiyorum. Ak Partili belediye başkanları belediyeleri yönetirken gerçekten tarafsız ve adil şehrül-emin olabildiler mi?



Şehrül-emin olmak; bir şehrin güvenilen idarecisi olmak. İdare ederken Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Ebu Bekir gibi sadık. Hazreti Ali gibi vefalı olmaktır. Yıllarca belediyeleri yönetmeye çalışanlar yukarıda saydığımız ölçülerde yönetebildiler mi?   Elbette hayır. Liyakat, dürüstlük ve adaletle yönetme yerine ölçüleri, bizden olanlar olmayanlar şeklinde olmuştur. Peki, ne oldu da emin olduklarına inandıkları bazı belediye başkanlarını sessiz sedasız makamlarından uzaklaştırıldı, neden? Türk milleti bunu bilmek istiyor. Metal yorgunluğu gerekçeleri bahanedir. Asıl gerekçe yolsuzluk, rüşvet ve talan anlayışı ile şehirler yönetilemez hale getirildiği için görevlerinden el çektirildi.

Gerek Trabzon gerekse Türkiye için heyecan yaşadığımız bir seçimin daha arifesindeyiz. Geçmişe takılı kalıp yol alamayız ancak hepimizin malumu zorlu şartlarda kurulup, bugüne çok kısa sayılacak bir sürede gelmiş bir partiyiz. Kuruluş felsefemizde de özetle ortaya koyduğumuz gibi seçmene soluk, ülkeye umut olma derdindeyiz. Kutuplaşan, kutuplaştırılmaya çalışılan siyasetin ülkeyi götürdüğü, sürüklediği karanlık tünelin ucundaki ışık, parıltı, sıcaklık İYİ Parti’dir. Ve biz bunu milletimize anlatmak, bu gerçekliği pekiştirmek derdindeyiz.

Ülkeyi yönetmeye namzet bir parti olarak şehirleri, ilçeleri, beldeleri de yönetmeye ehil adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. Ülke için her adayımız düşünen bir beyin, çaba gösteren bir beden ve üreten bir sistem ortaya koyacaktır.

Siyasete hâkimiz ve çözümün ne olduğunu biliyoruz. Aday belirlerken de en önemli kriterimiz ‘liyakat’ olacaktır… Liyakat derken sadakatin geçer akçe olduğu özellikle iktidar partisindeki gibi bir liyakatten bahsetmiyoruz. Liderine layık olma uğraşı veren siyasetçiler değil milletine layık olmak için çaba gösteren siyasetçilerle huzurunuza çıkacağız, çıkmak zorundayız… Mahalli genel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı için partimize müracaat eden Belediye başkan aday adayları arasında İl başkanlığı olarak yaptığımız titiz çalışmalar sonucunda; İl Başkanlığımızın teklifi, Mahalli idarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Müsavat Dervişoğlu beyin onayları ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin olurları ile adayımızı belirlemiş bulunmaktayız. Adayımızı şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Atakan aksoy kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber