İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy kimdir?

Atakan Aksoy , İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Prof. Dr. Atakan Aksoy kimdir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy kimdir?

Haber61 Haber Servisi

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy oldu. Peki Prof.Dr. Atakan Aksoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve özgeçmişi nasıldır? İşte merak edilenlerin yanıtları

ATAKAN AKSOY KİMDİR?

1974 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Aksoy, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesin İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Dalı'nda eğitim vermektedir. Ulaşım Mühendisliği ve karayolları üzerine araştırmalar gerçekleştirmektedir.

İlkokulu ve ortaokulu Yomra Özdil Köyü’nde okuduktan sonra 1990 yılında Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nden mezun olarak aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliğini kazandı. KTÜ’de 1994 yılında lisans, 1997 yılında yüksek lisans ve 2001 yıllarında da doktora eğitimlerini tamamladı. 1994 yılında KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı.

İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy kimdir?

Gümüşhane Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2009 yılında da doçent olarak atandı. 2011 yılında Gümüşhane Üniversitesi Doçent Kadrosundan istifa ederek Trabzon’da yeni kurulmuş bulunan Avrasya Üniversitesi bünyesine dahil oldu. 2011-2014 yılalrı arasında Avrasya Üniversitesi2nde çalıştı ve birçok görevi yürüttü.

Karayolu konularında çok sayıda çağrılı konferanslar verdi, ulusal ve uluslararası birçok bildiri ve makale çalışması yaptı. TUBITAK panel üyelikleri, uluslararası dergi hakemlikleri yapmaktadır. Uluslararası çok sayıda atıfı bulunmaktadır. KTÜ, TUBITAK, Kalkınma Ajansı Projeleri yürüttü. Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Rektör Danışmanlığı, Yapı Denetim Komisyon Başkanlığı, Ulaşım Uygulama Araştırma Merkez Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

DLH Koordinasyonunda demiryolu projeleri fizibilite etütlerinde çalıştı. Trabzon’da kurulmuş bulunan Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Başkanlığı bünyesinde Turizm ve Çevre Altyapısı Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. DPT bünyesinde AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları, TR90 Düzey II Bölgesi Kalkınma Programı, Hibe Mekanizmaları, AB Fonları, Proje Döngü Yönetimi, Satınalma Prensipleri ve Kuralları, Hibe Sözleşmeleri Yönetimi-Sorumlukları-Uygulamaları, Raporlama, AB-Türkiye Mali İşbirliği Çerçevesi, Proje Yönetim izlenmesi, e-ortamda izleme bilgi sistemi uygulamaları eğitimlerini aldı. Karayolu mühendisliği konularında uzmanlaşan Doç. Dr. Atakan Aksoy, Kireç Sanayicileri Derneği’nin danışmanlığını yürüttü.

Uluslararası Karayolu Uzmanları ile sönmüş kireç katkılı asfaltlar konusunda KGM ve İSFALT kuruluşlarına konferanslar verdi. Avrasya Üniversitesi bünyesinde Kalkınma Ajansı projesi alarak tamamladı ve Ulaşım laboratuvarının kurulmasına katkıda bulundu. DOKAP çalıştaylarına katıldı. Lojistik Merkez Master Plan çalıştayına katıldı. Danışmanlık sektörü konusunda konferanslar verdi.

Doğu Karadeniz Bölgesi gündemlerinden olan uzun tünel uygulamaları, lojistik merkezler, demiryolu konularında önemli çalışmalar yürüterek bu çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Döner sermaye danışmanlık projeleri yürüttü. Trafik mühendisliği konularında konferanslar verdi. Şu an bir özel sektör firması ile sanayi destek projeleri konusunda çalışmaktadır.

İnşaat Mühendisleri Odası ve Yollar Türk Milli Komitesi Üyesidir. İSFALT AŞ bünyesinde polimer katkılı asfaltlar, gürültü azaltan yol kaplamaları, soyulma önleyici katkılar konularında araştırmalarda bulundu.
Prof.Dr. Atakan Aksoy, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

EĞİTİM BİLGİLERİ
Doktora, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği, 1997-2001
Yüksek Lisans, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği, 1994-1997
Lisans, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 1990-1994
YAPTIĞI TEZLER
Doktora, "Asfalt Kaplamalarda Kireçtaşı Petrografisi-Soyulma İlişkisi Üzerine Bir Araştırma", KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü / Ulaştırma Anabilim Dalı Şubat, 2001.
Yüksek Lisans, "Problemli Zemin Stabilizasyonunda Emülsiyon Asfaltların Kullanılması", KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği / Ulaştırma Anabilim Dalı Ocak, 1997.
YABANCI DİLLER
İngilizce, İyi

SERTİFİKA, KURS ve EĞİTİMLER

Bitüm Emülsiyonları Semineri, Asfalt Müteahhitleri Derneği ASMÜD, International Bitumen Emulsion Federation, 2015
4. Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörleri Toplantısı, YÖK, 2012
TR90 Lojistik Master Planı Çalıştayı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2012
Patent Eğitim Seti, Eğiticilerin Eğitimi, Türk Patent Enstitüsü, 2012
Bologna Sürecinin Türkiye’de Uygulanması: Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projesi, YÖK, 2009
Hibe Programları Takibi Prosedürleri , Devlet Planlama Teşkilatı, 2008
proje yönetimi, satın alma ve izleme faaliyetleri, Devlet Planlama Teşkilatı, 2008
TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı Uygulamaları, Devlet Planlama Teşkilatı, 2007
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programı Bilgi Paylaşımı Günleri, Devlet Planlama Teşkilatı, 2007

MESLEKİ DENEYİMİ
AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER
Prof.Dr., KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2016 - Devam Ediyor
Doç.Dr., KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Fakültesi, 2014 - 2016
Doç.Dr., AVRASYA ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 2011 - 2014
Doç.Dr., GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2010 - 2011
Yrd.Doç.Dr., GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2002 - 2010
Arş.Gör., GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 1994 - 2002

MESLEKİ ve İDARİ DENEYİMLER
Anabilim/Bilim Dalı Başkanı, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, 02.02.2016 - Devam Ediyor
Daire Başkanı, AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Yapı İşleri Daire Bşk. V., , 17.08.2011 - 24.02.2012
Bölüm Başkanı, AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 22.07.2011 - 03.02.2013
Bölüm Başkanı, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 29.06.2010 - 26.02.2011
Rektör Danışmanı, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ , , 11.03.2009 - 14.07.2011
Turizm ve Çevre Altyapısı Birim Koordinatörü, Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği-Birim Koordinatörü , , 04.02.2007 - 10.03.2008
Bölüm Başkanı, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, 29.11.2005 - 15.06.2007
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler