İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka: "Trabzon çok geri bırakıldı"

İyi Parti İl Başkanı Hasan Saka, basının karşısına çıktı.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka: "Trabzon çok geri bırakıldı"
Haber61 / Haber Merkezi

İyi Parti İl Başkanı Hasan Saka ve yönetimi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantı ile basının karşısına çıktı.


AZİZ MİLLETİMİZİN UMUTLARI OLACAĞIZ


Ülkeyi var eden kurucu değerler olduğunu ifade eden Saka, bir insanın soğan ekmek ile bile doyabileceğini ifade ederken, şöyle dedi:

"Bir insan özgür değilse hiçbir anlamı yok. Ben dava arkadaşlarıma ilçe arkadaşlarıma söylüyorum. Buna önce siz inanacaksınız. İnanmayanın inandırıcılığı olmaz. Her şey ile kavga eden bir iktidarımız var. Onlar ülkenin bekasından daha çok kendi bekalarının derdinde. O zaman da bizi var eden her şey eriyip gidiyor. Gelişmenin önünde ki engeller, ne varsa hep birlikte biz bu millete söz verdik. Aziz milletimize onların umutları olacağımızı, onların dertlerine, düşüncelerine sahip çıkacağımıza söz verdik. Özgürlüğü, benimsemek karakterimdir. Birlikte çalışmadıktan sonra ortak aklı kullanmadıktan sonra çözüm odaklı verileri birlikte değerlendirmedikten sonra doğru sonuçlar asla elde edemeyiz."

BAŞBAKAN TORUNU MU?

Hasan Saka, 1947 tarihinde başbakan olan Trabzonlu Hasan Saka’nın torunu olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı: “1803 yılında Osmanlı döneminde Süleyman ağa Vakfıkebir yalı köye gelir. Bunlar ayan beyidir. Yani bugün ki kaymakam vali konumunda olanlar. 6 tane oğlu vardır. Hasan Saka’nın dedesiyle benim dedem Süleyman Hafız ile Şakir Hafız kardeştir. Aynı zamanda benim babamın dayısı Hasan Saka’nın kız kardeşi Kaniye hanımla evlidir. Bizim dışımızda Saka’lar olarak söylüyorum, bu soyadı alan kimse yoktur. Aynı kanı taşıyoruz, bunda sorun yoktur. Ben Hasan Saka’nın adını taşımakla gurur duyuyorum.”



 

'HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN UZANTISI DEĞİLİZ'

Hiçbir partinin uzantısı olmadıklarını kaydeden Saka, görev vermedikleri halde, 1- 1.5 yıldan bu yana Kuvayı Milliye ruhuyla çalışan arkadaşları bulunduğunu anlatırken şöyle devam etti:

"Şu ana kadar 8 ilçeyi atadık. İlçedeki başkan ve yönetimlerimizi oluştururken şunu söyledik: Çok hassas davranmalıyız. Toplumun her kesimine bize güven duyan her insanımızın, bu yönetim kurullarında kendini aidiyet duygusu ile kendisini temsil etme noktasında bire bir örtüşmesi lazım. Çünkü biz Türkiye’ye talibiz. İktidara hep birlikte yürümek istiyoruz. Hiçbir siyasi partinin uzantısı değiliz. Hiçbir siyasi partinin boşluğunu dolduracak değiliz. İktidara yürüyen ve bunun için gerekli ne varsa yerine getiren inanmış donanımlı kadro ile geliyoruz.”


Hasan Saka'nın açıklamasından satır başları şu şekilde;

Milletine yalan konuşan basın varsa o ülkenin  başka düşmana ihtiyacı yoktur. Basınımız özgür olmalı. Basının üzerinde hiç bir baskının olmasını tasvip etmiyoruz. Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Milletimizin bize verdiği desteği biliyoruz. Misyonun farkındayız. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Samimiyetimize sizi inandırabilirsek çok şeyler başarırız. İnsanların kaygıları korkuları maalesef bizi kaybetmeye götürüyor. Bunu hap beraber yıkmamız lazım. Bunu inanan herkesle yapacağız. Bu son viraj. Son fişek, son umut. Ben ilçe başkanı arkadaşlarıma söylüyorum. Önce siz inanacaksınız. Yaşayacaksınız. Size inananlara bunu göstereceksiniz.

AYAĞINA TAŞ DEĞEN BİZİMLE GELMESİN

Her şeyle kavga eden bir iktidarımız var. Onlar ülke bekasından çok kendi bekalarının derdinde. Biz aziz milletimize söz verdik. Onların dertlerine düşüncelerine sahip çıkacağımız yönünde söz verdik. Türk milleti bu coğrafyada mazlum halklara insanlara hizmete etmeyi kendine şiar edinmiştir. Ayağına taş değen bizimle gelmesin. Ayağına değecek taşla çekeceği acıyı önemsiyorsa bizimle gelmesin. Biz taşın altına elimizi değil bedenimizi koymak için yola çıktık. Bize halkımızın verdiği destekle ülkenin kaderini değiştireceğiz. Her şeyimi feda ederek mücadele edeceğiz. Verdiğim sözlerin arkasında durmazsam.

GÜCÜMÜZÜ HALKIMIZDAN ALIYORUZ

Bizim görev vermediğimiz halde 1-1.5 senedir Kuva-i Milliye mantığıyla mücadele den arkadaşlarımız var. Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Sizler bize yol göstereceksiniz. Bu yürüyüş hepimizin yürüyüşü. Bu ülkeyi hep beraber kucaklamak zorundayız. Bu ülkeyi kardeşliği tesis ederek yeniden inşaa etmek zorundayız. Biz hiçbir partiyi ve siyasetçiyi eleştirerek siyaset yapmayacağız. Biz halkımıza hizmet etmek için siyaset yapacağız. Halkın hedeflerini amaçlarını gözardı edemeyiz. Bizden çok büyük beklentiler var. Kimseyi kırmadan dökmeden birlikte hareket edeceğiz. Bir sürü sorunumuz, derdimiz var. Eğitimde, siyasette, Dilimizde, kardeşliğimizde, ulusal ve uluslararası büyük dertlerimiz var. Bunları halletmeliyiz. Bunlar kartopu gibi gittikçe büyüyor.

İLÇELER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

8 ilçenin ardından diğer ilçelerimiz için çalışmalarımız sürüyor. İstişarelerimiz sürüyor. Siyasi alt kimliklerimizi bir kenara koyup sadece halkımızın bizden beklentisine yönelik çalışmalar yapıyoruz.  Herkesle görüşüyoruz. Fikir alıyoruz.

ÜRETEN HALKIMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ

15 Yıldır yönetimde olan bir hükümet var. Biz tüketerek büyüyoruz. Bizim bir şey söylememize gerek yok. Pazara markete gidiyorsunuz enflasyonu görüyorsunuz. Bu “biz size bile bile doğru olmayanı söylüyoruz ama sizden inanmanızı bekliyoruz” demektir. Artık insanların cebindeki parayı nasıl alabilirizin derdi var. İnşaların birbirlerine güveni azaldı. Bu ülkeye milletimize yazık oluyor. Fındık sorununu nasıl çiftçimizin sırtına yük olarak oturttuklarını görüyoruz. Üreten halkımızı korumak zorundayız. Birlikte üretmek zorundayız. Birlikteliği vurgu yapıyorum çünkü başarının birliktelikle geleceğine inanıyorum. Şehrimizin ülkemizin sorunlarını biliyoruz.

TRABZON ÇOK GERİ BIRAKILDI

Trabzon’umuz tarihi misyonu ve Trabzonspor’dan kaynaklanan futbol misyonu ile çok geri bırakıldı. Biz Trabzon’u dışardan çok büyük bir kent olarak görüyoruz. İçine girdiğimizde geri bırakılmış olarak görüyoruz.

NEYİN KARŞILIĞINDA EMEĞİMİZ ÇALINDI

Trabzonspor’umuza yapılan şike sürecinde yaşatılan, şehirde yaşayan milyonlarca insana yapılanları konuşmamak benim vicdanıma sığmıyor. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama o gün bunu yüksek perdeden seslendirerek Koray Aydın. Genel Başkanına rağmen bunu söyledi. Volkan abide doğru olanı söyledi. Bu şehir iktidara büyük oranda destek verdi. Ben soruyorum. Neyin karşılığında emeğimiz çalındı. 82 puanı alın teri ile kazanan bizlerdik. Hasretle beliyorduk. Son virajda elimizden çalındı. Buna bir son vereceğiz. Trabzonspor özelinde konuştuk. Şike sürecinde elimizden alınan ne varsa sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu iradede olduğumuzu size anlatmak istedim ve desteğinizi bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber