Trabzon’da Uluslararası Futbol Turnuvası başladı: 16 ülkeden 192 sporcu katıldı

Trabzon’da eğitim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen 2’nci Uluslararası Futbol Turnuvası başladı. 16 ülkeden 192 sporcunun yer aldığı organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
Trabzon’da Uluslararası Futbol Turnuvası başladı: 16 ülkeden 192 sporcu katıldı

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği ve TÜGVA Trabzon öncülüğünde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen 2’nci Uluslararası Futbol Turnuvası’nın açılışı gerçekleştirildi. 

trabzonda-uluslararasi-futbol-turnuvasi-basladi-16-ulkeden-192-sporcu-katildi

28 Mart'ta sona erecek turnuvada toplam 16 ülke takımı ve 192 sporcunun katıldığı organizasyon, Trabzon’da öğrenim gören uluslararası öğrencileri spor aracılığıyla bir araya getirdi. Turnuvaya Azerbaycan, Cezayir, Çad, Ekvator Ginesi, Etiyopya, Filistin, İran, Kamerun, Katar, Libya, Mısır, Somali, Sudan, Güney Sudan, Suriye, Türkiye ve Yemen’den takımlar katılım sağladı.

turnuva

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Faroz Futbol Sahası’nda oynanan karşılaşmaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati  Trabzon İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammed Malik Taylan, TÜGVA Trabzon İl Başkanı Hakan Özgören ile birlikte ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

16 takımdan 192 sporcunun katılacağı turnuvanın ilk maçı İran ile Filistin arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

trabzonda-uluslararasi-futbol-turnuvasi-basladi-16-ulkeden-192-sporcu-katildi

“BAŞKAN GENÇ: SAVAŞLARIN SONA ERMESİNİ DİLİYORUZ”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, barış mesajı vererek açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sporun birleştirici gücüyle dünya barışına en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bu organizasyonla barışa katkı sağlıyoruz. Organizasyonun ev sahibi olarak TÜGVA’yı kutluyorum. Bu güzel organizasyonda bulunmaktan ve paydaşı olmaktan dolayı çok mutluyuz, çok gururluyuz. Sporun birleştirici gücünün barışa hizmet etmesini esas alan bir yolculuk diliyoruz. İnsanı ve insani değerleri yok eden bu savaşların sona ermesini diliyoruz. Komşumuz İran İslam Cumhuriyeti, ABD ve İsrail tarafından haksız ve hukuksuz saldırılara uğruyor. Bu barış sahasında 16 ülkeden 192 sporcu ile bu saldırıları kınıyoruz. Bu saldırıların süratle sona ermesini Allah’tan niyaz ediyoruz. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerek ülkemiz, bu saldırıların durması için büyük bir mücadele veriyor. Şehrimizde eğitim gören kardeşlerimiz, yarın kendi ülkelerine de değer katacaklar. Başta TÜGVA olmak üzere tüm paydaşları tebrik ediyorum”

1

“BAŞKAN TAYLAN: TARİHTE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR TURNUVA İÇİN BURADAYIZ”

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammed Malik Taylan: “Sadece kendi ülkemizdeki vatandaşlar için değil, ülke sınırı dışındaki insanlar için de buradayız. Misafirperver bir ülkeyiz. Uluslararası öğrencilerle yaptığımız faaliyetler çok kıymetli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, ‘Dünya 5’ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür’ diyoruz. TÜGVA olarak 85 ilde, 605 ilçede başlattığımız gençlik futbol turnuvasını uluslararası bir seviyeye taşıdık. Tarihte örneği olmayan bir turnuva için buradayız. 16 ülkeden katılım var”

1

“BAŞKAN ÖZGÖREN: TÜRKİYE'NİN KAPSAYICI OLDUĞUNU BU ORGANİZASYONLA...”

TÜGVA Trabzon İl Başkanı Hakan Özgören: “Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye’nin sadece sınırlarından ibaret olmadığını, ne kadar büyük ve kapsayıcı bir ülke olduğunu bu organizasyonla bir kez daha gördük”

1

“İL MÜDÜRÜ ARICIOĞLU: TRABZON'U EN İYİ  ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORLAR”

Trabzon İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu: “Sporun birleştirici gücünü burada net bir şekilde görüyoruz. 16 farklı ülkeden gelen gençler burada ülkelerini temsil ediyor. Bu öğrencilerimiz ülkelerini Trabzon’da en iyi şekilde temsil ediyorlar. Mezun olduklarında da aynı şekilde katkı sunacaklarına inanıyorum. Turnuvanın hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

2

1

trabzonda-uluslararasi-futbol-turnuvasi-basladi-16-ulkeden-192-sporcu-katildi

trabzonda-uluslararasi-futbol-turnuvasi-basladi-16-ulkeden-192-sporcu-katildi

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.