İbrahim Özen Trabzon'a yerleşti KTÜ'ye veda etti

İbrahim Özen'in vade törenine Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de katıldı.

İbrahim Özen Trabzon'a yerleşti KTÜ'ye veda etti

Haber61/Haber Servisi 

KTÜ’de 2004-2012 yılları arasında rektörlük yapan İbrahim Özen, emekliye ayrıldı. İbrahim Özen, emekliye ayrılsa da Trabzon’a yerleşmeyi tercih etti 

Karadeniz Teknik üniversitesi eski rektörü İbrahim Özen’in emekliye ayrılmasından dolayı yapılan veda töreni Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program başlamadan önce ibrahim Özen, davetlileri kapıda ailesiyle karşıladı. Tek tek davetlilere ‘hoşgeldin’ dedi. 

TÖRENE KİMLER KATILDI

Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Köksal Toptan, Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eski bakanlardan Faruk Özak, Trabzonspor Yöneticisi Ömer Sağıroğlu, Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, TFF eski Başkan vekili Mustafa Beyazlı,  Avrasya üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Rize Belediyesi eski Başkan  Halil Bakırcı,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve çok sayıda akademisyen, Trabzon iş dünyasında, spor ve eğitim dünyasından çok sayıda isim yer aldı. 

TRABZON’A YERLEŞMESİ BENİ MUTLU ETTİ 

Törende ilk konuşan KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, “Yıl 1990. Ameliyathaneye girdim. Anestezi hazırlama odası vardı. Hasta yada malzeme indirirdik. O gün içeriye girdim malzeme teslimatı yapıyordum. Orada güzel düğüm atan biri vardı. Asistanız hevesliyiz tabi. Çok hoş düğüm atıyor. Çok da genç birisi. Herhalde bir genel cerrahide asistan yeni başladı diye düşündüm. Arkadaşım Yunus’a ‘kim bu?’ dedim. İşaret ettim. ‘Hangi bölümde asistan?’ dedim. ‘Yok, anestezinin yeni hocası’ dedi. Orada tanıştım. Sonra ‘hoşgeldin’ dedik tanışmamız orada başladı. Orada söylediğim ‘keşke cerrah olsaydı’ (salonda gülüşmeler oldu) Onun kadar demokrat onun kadar altındaki insanlarla güzel çalışan birini görmedim. Zor ve iyi dönemler geçirdik. Dekanlık dönemimde İbrahim abinin yanına bilirdik gideceğiz ve bize elinden geleni yapacak.  Benim ağabeyimdir. Yaşını da göstermiyor ama devlette bir sınır koyup sizi emekli ediyor. Bütün güzellikler bundan sonra onla, ailesiyle olur. Huzurunuzda kendisinde bende hakkı varsa  helal etmesini istiyorum.  Trabzon’a yerleşmesi beni mutlu etti. Trabzon aşığı bir hocamız. Farklı ve mutlu bir ailesi var. “ dedi. 

LAKABI JOKEY İBOKonuşmaların ardından hayatının anlatıldığı sunum gerçekleştirildi. Bu sırada üniversite yıllarında iyi araba sürmesinden dolayı lakabının ‘jokey İbo’ olduğu slayta yansıtıldığında  salon kahkahaya boğuldu 
KTÜ Rektör Yardımcısı Nejati Tüysüz’ün konuşması sırasında İbrahim Özen ile görev aldığı döneminde ki özel hatıraları, Rektörlük döneminde KTÜ’ye yaptığı hizmetleri anlatırken, hem duygusal hem keyifli anlar yaşandı. 
Konuşmalar sırasında İbrahim Özen sık sık duygulu anlar yaşadı. Özellikle sonlara doğru gözyaşlarını tutamadı. 

HAKKINIZI HELAL EDİN

Son konuşmayı İbrahim Özen yaptı.
Helallik isteyen  Prof. Dr. Özen: “ Ben sadece İbrahim Özen’im. Ne yaptıysak birlikte yaptık. Kısıtlı ekonomik imkanlara rağmen yetiştiren okutan anneme babama ve Özen Ailesine çok teşekkür ediyorum. Tüm meslektaşlarıma gönülden teşekkür ederim. Bu bölgenin insanı bana hep destek tam destek oldu. Elimden geldiğince Trabzon’a ve bölge illerine hizmet etmeye çalıştım. Herkes gibi hatalarım olmuş olabilir herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler