İbrahim Özen KTÜ'ye veda veda ediyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne eski rektör İbrahim Özen veda edecek.

İbrahim Özen KTÜ'ye veda veda ediyor

KTÜ’nün eski rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen’in emekliliği ve üniversiteden ayrılışı nedeniyle bugün tören düzenlenecek. 


KTÜ’nün en kritik dönemlerden rektörlük yapan  İbrahim Özen’in akademik veda törenini, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Düzenleme Kurulu organize ediyor. Bugün öğle sonrası 14.30’da Prof.Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde start alacak tören protokol konuşmalarından sonra, Özen’in yaşam öyküsü anlatılacak. 

Ardından Özen, bir konuşma yapacak sonra sunum ve katılımcılar Özen ile olan anılarını anlatacak ve plaket sunumu yapılacak. Akşam saatlerinde ise KTÜ Sahil Tesisleri'nde veda yemeği düzenlenecek. Yemeğe, KTÜ Öğretim Üyelerinin yanı sıra Özen’in yakın dostları katılacak.
                                                   

İBRAHİM ÖZEN KİMDİR? 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Uzmanlık alanı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon. Van Askeri Hastanesi’nde yedek subay olarak görev yapan İbrahim Özen, daha sonra Mardin Devlet Hastanesi’nde çalıştı. Oradan da KTÜ’ye geldi. 1987’de Yardımcı Doçent, 1991’de Doçent ve 1997’de de Profesör olan İbrahim Özen, KTÜ Tıp Fakültesi'nde Anabilim Dalı Başkanlığı, Hastane Başhekim Yardımcılığı, Başhekimlik, Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptı. Türkay Tüdeş’in rektörlük süresinin bitimi sonrası yapılan seçimden ilk sırada çıktı ve Ahmet Necdet Sezer tarafından 2004 yılında rektörlüğe atandı. Bir sonraki seçimde de ilk sırada çıkan ve atanan Özen, 2012 yılında rektörlüğü Prof.Dr. Süleyman Baykal’a devretti. Çok sayıda dernek, vakıfta başkan ve yöneticilik yaptı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler