Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

Hüseyin Örs, Ortahisar ilçesinde  esnaf ziyaretinde bulundu.

Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Ortahisar ilçesinde  esnafları ziyaret etderek, "Pandemi nedeniyle zor durumda olan esnafı ‘bitmeyen alt yapı çalışmaları’ perişan etti” dedi. 

Beraberinde İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs,  yaptığı açıklamada “Trabzon bir esnaf şehri. Esnafımız covid-19 nedeniyle zaten zor durumda. Aylardır kapanmalar nedeniyle iş yapamaz durumdaydı. Buna bir de bitmeyen alt yapı çalışmalarının getirdiği olumsuzluklar eklendi. Esnafı geziyoruz. Aylardır süren çalışmalar nedeniyle cadde üzerindeki esnaflar oldukça  şikayetçi. Şoför esnafımız şikayetçi. Çok sayıda dükkanın bulunduğu, esnafın olduğu cadde ve sokaklar çalışmalar nedeniyle toz toprak içinde, vatandaşın yürüyeceği kaldırımlar yürünmez vaziyette. Esnafımız diyor ki; ‘Aylardır mağduruz. Toz toprak içindeyiz, kimse iş yapamıyor. 5-6 aydır durum böyle. Aylardır bitmeyen alt yapı ve yol yapım çalışmaları nedeniyle, toz toprak içinde kaldık. Caddeye  alışverişe gelenler de; bozuk, toz, toprak içerisindeki yolda, yürümekte zorluk çekiyorlar. İnsanlar buradan geçmek istemiyor. Esnaf olarak yüksek kiralar ödüyoruz.  Durum gerçekten vahim. Yetkili mercilere durumumuzu iletiyoruz. Sabır gösterin diyorlar. Önce Nisan, sonra Temmuz  ayında bitecek dendi, Ağustosun sonuna geldik, Hala perişanlık devam ediyor." dedi.

Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

Örs açıklamasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının verilen sürede bitirilmemesi nedeniyle yaşanılan mağduriyete dikkat  çekerek şu ifadeler yer verdi:

“Esnafımız tepkisinde çok haklı. Altyapı çalışması Belediyelerin yapması gereken bir iştir. Burada kimsenin itirazı yok. Trabzon’un böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu herkes ifade ediyor zaten. Ancak bu iş öyle gelişigüzel yapılacak bir iş de değildir. Ciddi bir plan dahilinde esnafı ve vatandaşı mağdur etmeden ve en kısa sürede bitirilmesi gereken bir iştir. Maalesef bugün Trabzon şehir merkezine baktığımızda alt yapıyı düzelteyim derken üst yapının bozulduğunu, esnafın ve vatandaşın mağdur edildiğini görüyoruz. Yaz geldi geçiyor, perişanlık devam ediyor. Önce Nisan ayında bitecek dendi, sonra Temmuz sonu sözü verildi. Ağustos bitti, çile bitmedi. Açılan yerlerin üstü kapatılarak geçiştirildi. Plansız, düzensiz ve özensiz bir çalışma var. Esnafı dinleyen yok.  Bu vatandaşlarımızın ağır kira yükleri var, bu cadde ve sokaklarda kiralar çok yüksek. Esnaflarımız pandemi nedeniyle aylardır zaten perişan durumda idi, kapanma nedeniyle kiralarını ödeyemiyorlardı. Destek paketi diye adlandırılan düzenlemelerden bir çoğunun faydalanamadığını biliyoruz. Bunların üstüne şimdi de yollar ve sokaklar yüzünden mağdur oluyorlar. Yetkililere sesleniyorum “Esnafın sabrı tükendi. Bunu görün ve gereğini yapın. Söz verdiğiniz, ‘bitireceğiz’ dediğiniz işi bir an önce bitirin.”

Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

Hüseyin Örs'ün esnaf ziyaretleri sürüyor!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber