Haçkalı Baba Devlet Hastanesine yeni yoğun bakım

Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde yeni yoğun bakım servisi hizmete başladı. 

Haçkalı Baba Devlet Hastanesine yeni yoğun bakım

Trabzon’da Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde yoğun bakım kapasitesi artırıldı. 

2020 yılı mart ayında başlayan Covid-19 pandemisinin bugüne kadar olan seyri esnasında Bakanlığın ilan ettiği pandemi hastanesine ikincil bir merkez olarak hizmet veren Akçaabat Haçkalı Baba Devlet hastanesinde 17 yataklı yoğun bakım ünitesine ek olarak 7 yataklı yeni bir yoğun bakım servisi daha hizmete alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Kemal Süleyman ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen yapılan yeni yoğun bakım ünitesini ziyaret ederek Hastane Başhekimi Op. Dr. Hasan H. Arslantürk ve yönetim ekibinden bilgi aldı.

Covid-19 pandemisi öncesinde %95 ve üzerinde dolulukla çalışan 2. Basamak yoğun bakımlar artan 7 yatakla toplamda 24 yatağa çıkarıldı. İl içinden olduğu kadar il dışından da hasta kabulü yapılan merkezde 24 Mart itibariyle hasta kabulü başlayacak. 

Yapılan açıklamada “Yoğun bakımla ilgili branşlarda hekim sıkıntısının yaşanmadığı Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi rolünün gereği olan hizmetleri layıkıyla yerine getirmeye devam edecektir. Akçaabatımıza ve bölgemize hayırlı olsun" İfadelerine yer verildi.

Haçkalı Baba Devlet Hastanesine yeni yoğun bakım

Haçkalı Baba Devlet Hastanesine yeni yoğun bakım

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber