Haber61 Çay üreticisinin sesi oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağında çay üreticisini muaf tuttu

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı yazdı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Haber61 Çay üreticisinin sesi oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağında çay üreticisini muaf tuttu

Haber61/Haber Servisi - Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı, bugünki köşesinde 4 günlük sokağa çıkma yasağının çay üreticisini olumsuz etkileyeceğini yazdı.

Şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üreticilerle ilgili açıklama yaptı. Yaş çay üreticilerinin Ramazan Bayramı arifesi ile bayramda uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Türbini Devreye Alma Töreni'ne video konferansla katıldı.

Erdoğan, bayram süresince 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından çiftçilerin etkilenmeyeceğini ve çay üreticilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenmeden ürünlerini biçip satabileceğini açıkladı.

Erdoğan açıklamasında "Sokağa çıkma sınırlamalarını ülkede hayatı tümüyle durdurmak değil, insan hareketliliğini azaltarak salgının yayılmasını engellemek için getirdiğimizi tekrar hatırlatmak istiyorum. İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde temel ihtiyaçlar ve üretimlerle ilgili sektörler başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamasının dışında tutulan kesimler teker teker sayılmıştır. Bunlar arasında tarım ve hayvancılık kesimi de vardır. 23 Mayıs’ta başlayıp bayramın son günü olan 26 Mayıs gecesine kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kalanlar arasında bitki ve hayvan üretimi ile iştigal eden vatandaşlarımız da bulunuyor. Örneğin ne Isparta’daki gül yetiştiren, ne Karadeniz’in Artvin, Rize, Trabzon Ordu, Giresun’daki çay toplayan, ne ülkemizin dört bir yanında hububatını eken, tarlasını sulayan, hayvanını otlatan üreticilerimiz için herhangi bir kısıtlama yoktur." dedi.

Levent Ustabaşı sabahki yazısında üreticilerin sorununa yer vermiş şunları yazmıştı;

Ramazan Bayramı'nda uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Olsun..

İçimden dedimki, “Sıkalım 4 gün daha dişimizi”

Son son virüse bir vole çakalım!

Benim gibi düşünenler vardır.

“En sağlıklısı neyse o olsun” diyen.

Lakin bir sorun var.

Çay üreticisi şunu diyor;

“Levent bey.. Çay sezonu bu gün başladı.

ÇAYKUR ve özel sektör alıma başladı, bayram sebebiyle sokağa çıkma yasağı uygulaması çayın hasadının tam da ortasına gelmekte, çay üreticisine ve fabrikalarına sokağa çıkma yasağı büyük zarar verebilecektir. Mahsülü toplamakta zorlanan üretici 4 gün evine kapanacak fabrikalar kapanacak ve mahsül dalda kalacaktır, ürün kartlaşmaya başlayacak kalite düşecektir.

Çay üretici ve fabrikaları bu kapsamda değerlendirilmelidir.”

Buna özel bir çözüm var mı? 

Valilikler bir şey yapabilir mi?

Bilmiyorum ama üretici endişeli.

Haber61 Çay üreticisinin sesi oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağında çay üreticisini muaf tuttu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber