Gümrükçüoğlu’nun eski belediye başkan yardımcısından çok ağır sözler

Dilin kemiği yok, Büyütmeye devam mı? İyi uykular!

Gümrükçüoğlu’nun eski belediye başkan yardımcısından çok ağır sözler

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun eski belediye başkan yardımcısı olan ve şu anda kuzey ekspres gazetesinde köşe yazarlığına başlayan Osman Necip Sevinç, bugünkü köşesinde Başkan Gümrükçüoğlu’na ‘yalancısın’ imasında bulundu.



Osman Necip Sevinç, “YALAN MAKİNASI YOK MU?” başlıklı yazısında Başkan Gümrükçüoğlu’nun vaat ettiklerini ve verdiği sözlerden yola çıkarak neleri yapamadığını gündeme taşıtı.

İşte yazısının o kısmı;

"Çocukluğumuzda Pinokyo diye bir hikaye kitabı okumuştuk. Hala daha okunuyor ya, klasiktir. Pinokyo bir çocuk. Yalan söyledikçe burnu büyürdü. Fiziksel olarak tabii.Şimdi ise yalan söyleyenlerin, yanlış yapanların kibrinin arttığı, böbürlendiği ve eleştirilere kulak asmadığı izleniyor. Burun yerinde ama yine de burnu büyüdü yaftası üzerlerine yapışıyor, çıkmaz da bu gidişle.İşte Trabzon’umun yalan dünyasından birkaç örnek;Kanuni yolunun ilk 10 km.sini 2016 sonbaharında hizmete alabiliriz!!!Çöpten elektrik elde edeceğiz!!!2015 yılında 300 bin ton asfalt döktük rekor kırdık.(Aslı 260 bin ton)! Nerede Rekor! Neye göre kime göre? Gerçek nedir? Araştıran meclis üyesi yok. Doğrusunu biz yazalım da... 2013 yılında büyükşehir yokken Trabzon Belediyesi 200 bin ton ve İl özel idaresi 150 bin ton asfalt döktü. Yani toplam 350 bin ton…2017 yılında Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi toplam yaklaşık yıl sonuna kadar 325 bin tonu bulamaz. Rekor nerede? Dilin kemiği yok. Ancak çalışanların gayretlerini yadsıyamayız. Yeterince ödenek olsa bu rekorlar onlara vız gelir.2013 nerede, 2017 nerede? Plentler, yeni makinalar, yeni yeni kamyonlar, greyderler, finişerler, 4 sene sonra rekor egalesi bile yokken rekorlar kelimesi ile iyi uykular! Rekor hala 2013 yılında kaldı!***

En yaşanılabilir kent Trabzon! Ver mehteri ver. Yedik biz de!.. Forbes dergisi ile ilişkiler, halkla ilişkilerden iyi sanırım.Teleferik yapıyoruz, yaptık! Boztepe’ye havadan gidiyoruz.Maraş’ı çözdük! Bunu ayrı bir yazı konusu yapacağım. Şu andaki düşünce 5 yıl önce geçerli olurdu. Bugün bu arada yoğunlukta zor hatta imkansız.EDS ile Maraş Caddesinin trafiğini çözeceğiz! Yaptık da, çözdük de! Arap Saçına döndü…Aç-Kapa tünelden başka çare yok. Sizden sonra inşallah yapılacak.Erdoğdu yolu bitiyor! Hala bekliyoruz. 2 sene sarktı.EYOF sayesinde Trabzon’u ve tarihi yerleri aydınlattık! Evet şimdi Türkiye’nin en karanlık şehrinde yaşıyoruz. Lambaları, projektörleri yakmıyoruz bile, fatura ağırmış. Yapılırken led lamba teknolojisi yok mu idi? Raylı sisteme 2017’de 250 trilyon lira ile başlanıyor! Müjde millet 1 ay sonra kazma vurulacak.Bu gerçekleşmeyen ayaküstü, hesapsız kitapsız. Vaatleri 3 katına çıkartabilirim. Şike anıtından Moloz kavşağına, Akyazı stadından Botanik parkı gecikmelerine, Boztepe’deki otele, çarpık mimariye vs.. gidebiliriz.

**Ah Trabzon’um… Bir doktor Trabzonspor’uma bir doktor da Trabzon’uma istemeden zarar verdi, veriyor. Şifa olacağına dert oldular. Geçenlerde Belediye Başkanımızın bir sepet içinde, açıkta satılan simitleri alıp Atapark’ta halka dağıtırken resmini gördüm. Çok çok üzüldüm. Ey koltuk, sen neler yaptırıyorsun makam sahiplerine. Bir doktorun hijyen kurallarına tamamen aykırı şekilde simit dağıtması. Tabipler Odasının gözünden kaçtı galiba. Gerçekte bir Belediye başkanı zabıta gücüyle; halk sağlığını tehdit eden tozdan, egzozdan, hapşırmaktan, tıksırmaktan etkilenecek bir sepet içinde açıkta satılan bu simitlerin kapalı bir temiz yerde satılması için ağırlık koyar.Başkana sokağa çık halka in dendi ama o bir defa şaşırdı, toparlaması çok zor olacak gibi. Ancak bir şey oldu, artık Ortahisar Belediyesi ile kavga etmiyor. bir gelişme var. Ağabeyliğini ve aynı parti saflarında olduğu hatırladı sanırım veya hatırlattılar. Keza artık Ortahisar Ak Parti İlçe Başkanlığına da diş göstermiyor zaten başkan Temel Altunbaş da vakur (ağırbaşlı) duruşundan taviz vermiyor. Görevini en iyi şekilde ekibi ile yürütmenin gayreti içerisinde.**

Bu arada Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 2 ay önce Trabzon’u ziyaretinde bizim Büyükşehir belediyesinin mega(!) projelerinden bazılarını gezerek takdirlerini iletmiş. En basit kuraldır. Bir projenin ödeneğini/ parasını veren projeyi çizer onu yaptırıyor demektir.(eğer kredi alarak veya yap işlet devret gibi sistemlerle proje üretmedi isen)… Koskoca makam sahibi Sn.Erol Kaya bunu bilmez mi? Şaka ile karışık mesaj verdi galiba. Kamulaştırmaları sağlamak, yapmak, sahiplenmek değildir. Kanuni yolunun, Erdoğdu yolunun, Toki’nin kentsel dönüşüm veya konutlarının, Akyazı stadının hükümet yani Ak Parti proje ve yatırımları olduğunu bilmeyen var mı? Botanik parkı, Meydan parkı, Şehir müzesi ve ismini beğenmediğim Gülcemal dolgu alanı vesaire, küçük projelerle övünmek daha doğru değil mi. Sayın başkanım, bize tozlu raflarda 4 senedir beklettiğiniz şehir suyu ve kanalizasyon projesini neden yapmadığınızın cevabını verin. Büyütmeye devam mı?"


Gümrükçüoğlu’nun eski belediye başkan yardımcısından çok ağır sözler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber