Forum AVM’ye bir şok daha! Mahkemeden ret kararı!

Forum AVM’de yapılan genişletme çalışmaları mahkemeye taşınmıştı, AVM için mahkemeden bir karar daha çıktı.

Forum AVM’ye bir şok daha! Mahkemeden ret kararı!

Trabzon’da faaliyet gösteren Forum alışveriş merkezi el değiştirmesinin ardından, yeni işletmecileri geliştirme çalışmalarına başlamıştı.

AVM’nin dış tarafına yapılan ek binalar ile genişletme çalışmaları ile alakalı Ortahisar belediyesi’nden alınan meclis kararı, CHP’li meclis üyesi Cüney Zorlu tarafından mahkemeye taşınmıştı.

Zorlu dava dilekçesinde Alış veriş merkezinin bulunduğu alanda ilgili alınan ve "Kalkınma Mahallesi, 616 ada, 16no'lu parselin bulunduğu alanda yürürlükte olan imar planına göre önerilen toplam emsal alanının artırılmaması, 1. ve 2. bodrum katların avan projede hazırlandığı şekliyle otopark olarak düzenlenmesi, bu otoparkların ücretsiz ve kamuya açık olması hususunda noter onaylı taahhütname alınması, yönetim planına ve tapuya işlenmesi, ayrıca yapılacak olan binaların kıyı kanununa uygun olacak şekilde sökülüp takılabilir malzemelerden yapılması kaydıyla, mevcut binaların yıkılarak yeniden avan proje doğrultusunda yapılması ve bu tarihten sonra onaylı projedeki gibi yoğunluk artışı olamayacak proje tadilatlarının Belediye Meclisine sunulmadan ilgili birimince değerlendirilmesinin oy çokluğu ile kabul edilmesi" yönündeki Ortahisar Belediye Meclisi'nin 04.11.2022 tarih ve 129 sayılı Meclis Kararının; hukuka aykırı olduğu, alanın imar planında günübirlik tesis alanı olarak görüldüğü, alınan kararın plan notlarına ve yönetmeliğe aykırı olduğu, bu alanların kira geliri elde etmek amacıyla yapılacağı, mevzuat hükümlerine göre kapalı otopark yapılmasının mümkün olmadığı iddia edilerek iptali ve öncelikle yürütmenin durdurulmasını talep etmişti.

Mahkeme konu ile ilgili ara kararında “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usul Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına” şeklinde karar verildiği belirtilmişti.

Forum AVM yönetimi karara itiraz ederek Bölge İdari Mahkemesine başvurmuştu.

Bölge İdari Mahkemesinden Forum AVM’nin talebine ret kararı geldi.

Kararda “Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelere göre, Mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığından, itirazın reddine, kesin olarak 16/05/2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.” İfadeleri kullanıldı.

Böylece yapılan tadilatların durdurulması ile alakalı karar bir kez daha onanmış oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler