Fatih Suat Oyman’dan önemli tespit! “İkişer makam odaların sayısı artmaya başladı”

Trabzon’da CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, iki makam odası kullanılmasına tepki gösterdi. 

Fatih Suat Oyman’dan önemli tespit! “İkişer makam odaların sayısı artmaya başladı”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Oyman, Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün de iki makam odası olduğuna dikkat çekti. 

Paylaşımında Hüseyin Kazaz Kültür Mekezi’nin devrinin gündeme gelmesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Oyman, “Hüseyin Kazaz Merkezinin sanatın elinden alınması söz konusu bile olmamalıdır” dedi.

Oyman açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2 farklı makam odasını kullandığını biliyorduk. Yakın zamanda Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binalarının açılmasıyla birlikte ikişer makam odaların sayısı artmaya başladı. Eski yerler ne olacak konusunda bir planlama var mı? Makam olarak kullanılmaya devam mı edecek? Eğer kullanılmayacaksa milletin faydasına yeni fikirler üretelim. Aksi takdirde kamuda yapılan ‘tasarruf’ çağrısının karşılığını bulmuyor.

Bir de yetmezmiş gibi şimdi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin de devri gündemde... Uzun yıllardır bu tarihi binayı Amatör Tiyatroların evi biliriz, farklı etkinlikler de düzenlenir. Ancak sanatın elinden aldığınızda şehirde daha büyük boşluklar yaratıyorsunuz. Ancak biliyoruz ki kent yöneticileri bir tiyatro binasını bu kente sığdıramadı; oraya taşınacak, bu şekilde yapılacak diye sürekli geçiştirildi… Bu kente halen bir Kültür, Sanat ve Kongre merkezi planlayamadınız ama mikrofonlar başında popülist söylemlere şahit olmaktan aldanmamayı öğrendik.

Şehirde mevcut bulunan salonların yoğunluğunun farkındayız; şehirde salon eksikliğinin herkes farkındayken Hüseyin Kazaz Merkezinin sanatın elinden alınması söz konusu bile olmamalıdır. Kent yöneticileri istediği salonda istediği etkinlikleri düzenleyebilmekte ancak sanatını icra etmeye çalışan 12-14 farklı amatör tiyatro ekipleri aynı koşullarda değiller. Tiyatro ekiplerinin yanında, okulların, belediye etkinliklerinin rahatça kullanabileceği bir alana kavuşana kadar devir olmaması ve yeni etkinlik alanlarının planlanması gerektiğini vurgulamak isteriz.”

Fatih Suat Oyman’dan önemli tespit! “İkişer makam odaların sayısı artmaya başladı”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber