“Evim Mağdurları” Trabzon’dan Cumhurbaşkanına seslendiler

Evim mağdurları platformu Trabzon'da basın toplantısı düzenledi.

“Evim Mağdurları” Trabzon’dan Cumhurbaşkanına seslendiler

Türkiye’de faaliyet gösteren ve faizsiz birikimle ev sağlama vaadi veren, BBDDK’nın yaptığı incelemeler sonrası TMSF'ye devredilen 29 firmanın mağdurları Trabzon’da basın toplantısı düzenledi.

Evim Mağdurları Platformu Trabzon Sözcüsü Eray Bilgin yaptığı basın açıklamasında “olarak Cumhurbaşkanımıza, buradan 54.000 kişi adına sesleniyoruz sesimizi duysun ve bu mağduriyetlerimizi bir an önce gidermek için Yetkililere çağrıda bulunup ,Ev hayali kuran ve zaten yıllardır bekleyen bu insanları yıllarca bekletmesinler” ifadelerini kullandı.

Bilgin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sürecimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonlarda, Evim Firmaları bir hayli çoğaldı ileriye dönük mağduriyetlerin yaşanmaması için, bu firmalara düzenleme getiriyoruz sonları çiftlik bank gibi olmasın demeciyle başladı ve düğmeye basıldı.

BDDK, Evim sisteminde bulunan ve 400.000’e yakın Üyesi bulunan toplam 35 firmaya 6 aylık intibak süreci tanıdı ve bu süre sonunda da 100 Milyon bloke sermaye göstermeleri gerektiğini, eğer bu 6 aylık süreçte belirtilen sermayeyi gösteremezse veya bu miktara yakın sermayeyi taahhüt edemeyen firmaları ise Tasfiye edeceğini bildirdi.

Bu süreçte bu Evim Firmaları BDDK’ya tabi olduklarını yasalaştıklarını söyleyip Üye’leri kandırarak Sisteme sokmaya devam ettiler,ve bu süreci takip eden BDDK hiçbir şekilde müdahale etmedi.

BDDK, yapılan incelemeler sonrası 2 Temmuz’ da 29 evim firması için tasfiye kararı alarak bu 29 firmada yer alan yaklaşık 54.000 kişinin Mağdur olmasına sebep olup, 3 hafta sonra Sistemde Mağdur edilen kişileri TMSF’ nin girdabına atmıştır.

Tasfiye sürecinden tam 3 ay geçmesine rağmen TMSF kayda değer hiçbir açıklama yapmamıştır, hatta bazı mağdurların İstanbul’daki TMSF binasında 40 kişilik basın açıklaması yaptığında TMSF yetkilileriyle yüz yüze konuşulduğunu, bu işlerin en az 3-5 sene süreceğini hatta paralarınızın yarısını alırsanız şükredin diye pervasızca söylemlerde bulunulduğunu teyit ettiler.

Bizim gibi bu sistemde aylardır, yıllardır Ev almak için dişinden, tırnağından arttırıp biriktiren ve yüksek Faizden ya da Faiz hassasiyetinden kaçan 54.000 insanın TMSF’ nin şeffaflıktan yoksun pervasızca açıklamaları ile baş başa kalmıştır.

İnsanları ileriye dönük mağdur etmemek adına çıkılan bu yolda maalesef ki hiçbir mağduriyetimiz yokken şuan 54.000 kişi BDDK ve TMSF tarafından paralarınızı 3-5 senede yarısını alırsınız diyerek mağdur etmiştir.

Evim Mağdurları Platform’ u olarak Cumhurbaşkanımıza, buradan 54.000 kişi adına sesleniyoruz sesimizi duysun ve bu mağduriyetlerimizi bir an önce gidermek için Yetkililere çağrıda bulunup ,Ev hayali kuran ve zaten yıllardır bekleyen bu insanları yıllarca bekletmesinler.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler