Ekrem İmamoğlu Trabzon’da konuştu! “86 milyonun kazanma dönemi başlıyor”

Ekrem İmamoğlu, CHP tarafından Trabzon’da düzenlenen programa katıldı. İmamoğlu, Meydan Parkı’nda vatandaşlara seslendi.

Haber61 - Haber Servisi / İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’nin Trabzon programına katıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da yaptığı açıklamalar şu şekilde;

“YALNIZ GELMEDİM, 13. CUMHURBAŞKANIMIZ İLE GELDİM”

Ben bugün her karış toprağına, taşlarına basan bir hemşehriniz olarak Trabzon Meydanı'nda coşmaya geldim. Bu coşkuyla memleketimizin her köşesine, güzel ve yiğit Trabzonlunun selamını alıp götürmeye geldim. Benim için bu güzel meydanın anıları var. Ben, ilk Cumhuriyet Bayramını ilkokul öğrencisi olarak tam burada protokolün önünde yürüyerek kutlamıştım. Sonra lise öğrencisi ve ortaokul öğrencisi olarak nice bayramları kutladım. Allah nasip etti, Trabzon’un simgesi, ışığı ve enerjisi, otuz beşinci yıl dönümünde Trabzonspor’un yöneticisi olarak anıta çelenk koyan bir genç oldum. Ve, yine bu meydanda hukuksuz bir şekilde seçimleri iptal eden, 2019’da demokrasiye hançer saplamak için uğraşan iktidara karşı tarihinin en kalabalık mitingini burada yaptık. Onun için Trabzon’un bu canım meydanında, nice tarihler yazılmıştır. Bugün de bir tarih yazacağız. Bugün buradayım ama yalnız gelmedim. Bugün, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geldim. 

“TRABZONLU SİYASETÇİ OLMAK ÖYLE KOLAY DEĞİL...”

Kıymetli hemşehrilerim, sevgili Trabzonlu ve Karadenizliler; burada Ekrem Ağabeyi’niz, kardeşiniz ve oğlunuz var. Trabzonlu siyasetçi olmak öyle kolay değil. Trabzonlu siyasetçi, Trabzonluya layık olacak. Trabzonluya ahlakı, davranışı, tutumu ve dik duruşuyla Trabzonluya layık olacak. Trabzonlu siyasetçi denince aklıma Adnan Kahveci, Recep Yazıcıoğlu geliyor. Devlet insanıdır bunlar. Aklıma nikah şahidim Necmettin Karaduman geliyor, İsmet Paşa’nın yanıdaki Lozan Kahramanı Hasan Saka geliyor. Memleketimin çok kıymetli siyasetçileri var. Edebi ve adabıyla işini yapanlar var. Ben de Trabzon’a layık olmak adına çalışıyorum. Tevazu sahibi bir iktidarın inşaası için buradayım. Çok değerli genel başkanım da bu tevazuyu hayat boyu taşıyan, memleketi için her şeyini, canını ortaya koyan ve her daim doğrudan yana olan birisi olarak 13. Cumhurbaşkanımız olacak. 

“ALENİ ŞEKİLDE PARA VERİLMEZ”

Çocuklara ve gençlere, özellikle birkaç şey söylemek istiyorum. Trabzon’un çocukları, ben çocukluğumu burada geçirdim. Hem okudum hem de ailemin Maraş Caddesi üzerindeki iş yerinde çalıştım. Hemen dükkanın yanında, dedemin keresteci dükkanı vardı. Sabah 6-7’de dedemle dükkan açmaya gelirdik, dedem bir sağa bir sola selam verirdi. Esnaf, komşuluk, insanı sevme, insanı insan olduğu için sevme ahlakı vardı. İşte ben o ahlakı çocuklukta Pazarkapı’da, Ortahisar Mahallesi’nde aldım. O ahlakın içerisinde beni büyüten sadece ailem değildi. Beni büyüten, Trabzon’da yaşayan herkesti. Bu meydanda şurada sıralı dizili ayakkabı boyatan esnaflar vardır. Onlar size gerçekten iyi ahlakı öğretir. Arka tarafta sıralı mağazalar vardır. Onlar size esnaf terbiyesini öğretir. Aleni şekilde eline para alıp da çocuğa para dağıtılmaz. Ben çocuklara diyorum ki, bu şekilde para dağıtandan harçlık alınmaz. Biz milletçe böyle biliyoruz. Öbür türlüsü insanı rencide eder, olmaz. Veren eli, alan el görmeyecek. Rahmetli dedem bile gizliden parayı cebime koyardı. Parayı göstermek ayıptır. Öyle değil mi? Hoş, milletin cebinde gösterecek para da bırakmadılar. 

“SEÇİMİ ELİMİZDEN ALMAYA KALKTILAR”

İstanbul’da seçimi elimizden almaya kalktılar, milletimiz bir demokrasi tokadı attı. Fark daha da arttı. 4 yıldır bu iktadar, sabah kalkıyor İmamoğlu, akşam yatıyor İmamoğlu. Sayın Genel Başkanım, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim. Çünkü beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmak konusunda sağlıklı düşünerek ve tartışarak, rasyonelitesine bakar bir süreci yöneterek aday yaptığı için teşekkür ediyorum. Ama belki bilmiyorsunuz.
Uydurma davalarla beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden indirmeye çalıştılar. Ama bilmiyorlar ki, burada horunu dik oynayan İmamoğlu var. Arkasında kocaman Trabzon var. Karadeniz var, Türkiye var. Onun için alamazlar.

“86 MİLYONUN KAZANMA DÖNEMİ BAŞLIYOR”

Ne demiştiler. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Biz demedik, onlar söyledi. Kaybedecekler çünkü artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyonun kazanma dönemi başlıyor. Millet kazanacak, milletin ittifakı kazanacak.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler