Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu Sözcüsü Mehmet Üçüncüoğlu açıkladı! "Öncelikli yatırım olmalı..."

Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu Sözcüsü Mehmet Üçüncüoğlu, Haber61'de Editör Masası programının konuğu oldu.

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği Trabzon Temsilcisi ve Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu Sözcüsü Mehmet Üçüncüoğlu açıklamalarda bulundu.

Haber61'de Osman Şişko'nun sorularını yanıtlayan Mehmet Üçüncüoğlu'nın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"SAĞLIK KONUSUNDA ALTYAPIYI GÜÇLENDİRMEK GEREK"

Hemşehri derneklerine ait misafirhane ve sosyal tesis ihtiyacı var. Trabzon'da yer ve mülk değerli. Yerel yönetimlerle konuşup fikir alacağız. Sonra çalışmalarımızı aktaracağız. Önceliğimiz hasta ve hasta yakınlarına yönelik olacak. Eğitim konusunda devletimiz bir şekilde sorunları çözüyor, yurtlar var. Hasta ve hasta yakını konusunda, sağlık konusunda altyapımızı biraz daha güçlendirmemiz gerek. Yeri tespit edebilirsek, şehir dışındaki hemşehrilerimizden yapımı konusunda destek alacağız.

"GÖÇÜ ENGELLEMEK GEREK"

Gümüşhane ile Trabzon'un birbirinden çok ayrısı yok. Beraber yaşıyoruz. Aynı coğrafyadayız, aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Gümüşhane Trabzon'a, Trabzon İstanbul'a göç veriyor. Bunları önleyebilmek gerek.

SİYASİ PARTİLERDEN TEMSİL TALEP EDECEĞİZ"

Siyasi partilerle görüşeceğiz. Özellikle il, ilçe, belediye meclis üyeliklerinde Hemşehri Dernekleri'nin üyelerinin temsil edilmesi için talepte bulunacağız.

"SADECE TURİZME ODAKLANMAMAK GEREK"

Doğu Karadeniz olarak birlikte hareket etmemiz gerek. Bu bölge en az yatırım alan bölgelerden biri. Siyasiler yapılan yatırımlar için rakamlar veriyor ancak önceliği almamız gereken çok başla yatırımlar da var. Şu an turizme odaklandık. Aynı oranda tarıma, hayvancılığa, ticarete ve sanayiye de odaklanmalıyız. Biri durursa diğeri ile devam ederiz.

"THY MENÜSÜNE TRABZON COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN EKLENMESİ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ"

Karadeniz somonu ve Trabzon coğrafi işaretli ürünlerin Türk Hava Yolları menüsünde yer alması adına görüşmeler yapılıyor. Bir dosya sunuldu. İnceleme yapıyorlar. Biz de süreci takip ediyoruz.

"TOPTANCILAR SİTESİ VE TİCARET MERKEZİ ÖNCELİKLİ YATIRIMLARDAN BİRİ OLMALI"

Özellikle Ortahisar'da toptancıların yüzde doksanı apartman altlarında. Depremden sonra da gördük, bundan sonra apartman altlarında dükkan üretimi zor olur. Belli kriterler var. Kolon kesmeler oluyor. Şehir trafiği açısından sıkıntı. Ortahisar'da ayda mahalle aralarında 800 tır giriyor. Gürültü oluyor, apartmanda yaşayan insanlar rahatsız oluyor. Bunu şehir dışına çıkarmak gerek. Ana yolların altlarına yakın yerlere çıkarıp bir Toptantıcılar Sitesi ve Ticaret Merkezi'ni yapmamız gerek. Bu konuda çalışmalar yaptık.

Akçaabat, Yomra, Ortahisar ve Büyükşehir Belediyemiz ile görüştük. Onlar da olması gerektiğini söyledi. Acı bir şey, Büyükşehir'in 30 yıldır şehir planında Toptantıcılar Sitesi ve Ticaret Merkezi'nin nereye yapılacağına dair planı yok. Bu bir an önce yapılması gereken yatırımlardan biri. Biz Maçka Yolu aksını önemsiyoruz. Yeni tünel sonrası Doğu aksına açılmak için önemli. Ama acı şeylerle karşılaşıyoruz. Bazı ilçe belediyeleri imar yaptıkları her yeri satmışlar. Yol kenarında birkaç yer dışında yer yok. Her yer satılmış. Araklı ve Of bölgesinde de araştırmalar var. Şehirden biraz uzak ama uygun yer bulunduğu takdirde bir an önce yapılması gerek.

Çevre Yolu birinci, ikinci sırada ise Toptantıcılar Sitesi ve Ticaret Merkezi var. Bunlar Trabzon için şu anda olmazsa olmaz.

"SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK GEREK"

Ticaret Bakanlığı'na bir proje yazdık. Proje onaylandı. 3 yıllık bir proje. Trabzon'daki sağlık turizmi belgeli kuruluşların hem altyapısını güçlendirmek hem de şehrin sağlık turizmi anlamında reklamını yapmak adına projemiz var. İlk ayak olarak Bakü'ye gittik. Oradan şu anda haftada 2 uçuş var. Oradaki sağlık turizmini inceledik. 8 acentayı buraya getirdik, sağlık turizmi belgeli kuruluşları gezdirdik. İli tanıttık. Tiflis, Moskova, Özbekistan gibi bölgeler için de planlamalarımız var. Şehri sağlık turizmi alanında tanıtmak istiyoruz.

"ORGAN NAKLİ MERKEZİNE İHTİYAÇ VAR"

Belli organ nakilleri yapılıyor ancak tam teşekküllü bir organ nakli merkezimiz yok. Trabzon'a bir an önce kurulması gerek. Geçmişte vardı. Birkaç tane vip hastane de yapılması gerek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler