Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nden Babalar Günü etkinliği

Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği, Babalar Gününü erken kutladı.

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nden Babalar Günü etkinliği

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nden Babalar Günü etkinliği
Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği hafta sonu kutlanacak olan Babalar Gününü erken kutladı.

Dernek binasında bir araya gelen akademisyenler, kamu ve STK temsilcileri, dernek üyeleri, öğrenciler ve doğaseverler etkinliğe büyük ilgi gösterdiler.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çankaya burada yaptığı konuşmada anne ve babaların ailenin iki önemli direği olduğunu, annenin gezinilen BAĞ, babanın da yaslanılan DAĞ olarak toplumda kabul gördüğünü ifade etti. Çankaya ayrıca, çocuğun özgüven ve liderliğinin gelişmesinde babaların büyük rolü olduğunu da sözlerine ekledi.

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nden Babalar Günü etkinliği

Öte yandan Trabzon Doğa ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği tarafından bu yıl yılın babası olarak kent gezileri esnasında tanışılan 84 yaşındaki yaşayan tarih Temel Ayaz seçildi. 3’ü kız 6 çocuk babası olan Ayaz kendisinin çok iyi bir marangoz ustası olduğunu ve çocuklarının hepsini de okuttuğunu söyledi.
Trabzon'daki ahşap camiler ve konaklarda birçok emeği bulunduğuna vurgu yapan Temel Ayaz, özellikle İstafan ve Simiyon ustalarının maharetlerinden söz etti. Söz konusu ahşap eserlerin önemli bir bölümünü koruyamadığımıza da değinen Ayaz, Trabzon'un tarihi yapıları Opera binası, Cephanelik, Kadir Paşa ve Azmi Serdar Konakları, Gözaçan ve Tabakhane Camileri ile doyurucu bilgiler paylaştı.

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nden Babalar Günü etkinliğiEtkinliğin sonunda Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çankaya tarafından ‘Yılın Babası’ yaşayan canlı tarih Temel Ayaz’a teşekkür belgesi verildi. Yine dernek yönetim kurulu üyelerinden Havva Tosun da etkinliğe katılan tüm babalara karanfil takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber