DEVA Partisi Ortahisar İlçe başkanlığından KYK açıklaması

DEVA Partisi Ortahisar İlçe başkanlığından KYK kredileri ile alakalı açıklama geldi.

DEVA Partisi Ortahisar İlçe başkanlığından KYK açıklaması

Deva Partisi Ortahisar İlçe Gençlik Çalışmaları Başkanı Lokman Albayrak “Gençler KYK Kredilerini mi düşünsün yoksa geleceklerini mi?” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Albayrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ülke olarak ekonomisi, eğitimi, sağlığı, hukuku zor bir dönemden geçiyoruz. Gençlerimizin yüzlerinde artık o eski heyecanı, o eski mutluluğu göremez hale geldik. Kimi gencimiz hayallerinden vazgeçiyor, kimi gencimiz ise ülkesini terk etmek zorunda kalıyor. Tüm bu koşullar yetmezmiş gibi gençlerimiz bir de KYK Kredisi borcu ile karşı karşıya bırakılıyor. Durumu olmayan, ailesine yük olmak istemeyen çoğu gencimizin üniversitede az da olsa geçimini sağlayabilmek için aldıkları KYK Kredileri, geri ödemesi geldiğinde yaşanılan buhran gençlerimize iyice yük oluyor. Adam kayırmacılığın, yeni adıyla referanscılığın hat safhada olduğu dönemde çoğu gencimiz hakkı olmasına rahmen iş sahibi olamıyor. İş sahibi olamadıklarından dolayı da borçlarını ödeyemiyor. Üstelik imza attıkları kredi miktarınında kat ve kat daha fazlasını geri ödemelerine zorunlu koşan bu sistemde daha da mağdur oluyor.

Bizler Deva Partisi olarak KYK Kredisi konusunda şunları öneriyoruz;

* Borcun peşin ödenmesi durumunda Yurt İçi ÜFE farkının yüzde 90’ı yerine tamamından vazgeçilmesini öneriyoruz.

* Aylık taksit ödemelerinin aylık gelirin makul bir oranını aşmaması gerektiğine inanıyoruz.

* Yeniden yapılandırmanın bozulmasına ilişkin koşulların öğrenciler lehine iyileştirilmesini öneriyoruz.

* İki yıllık geri ödemesiz dönemin iş sahibi olmayanlar için endeks uygulanmadan ertelenmesini öneriyoruz.

* Geri ödenecek borcun güncel değerinin hesaplanmasında doğrudan Yİ-ÜFE yerine Yİ-ÜFE ile aylık gecikme zammı oranlarından düşük olanının esas alınmasını öneriyoruz.

Önermekle kalmıyor, her alanda olduğu gibi ilk 90 günde ilk 360 günde gençlerimiz içinde Genel Merkezce Gençlik Eylem Planı hazırlıyoruz.

Korkmayın Gençler, Korkmayın geleceğin mimarları! Bu ülke bizim bu gençlik bizim.

Sözlerimi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle bitirmek istiyorum.

"Sizler, yeni Türkiye’nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

Lokman ALBAYRAK

Deva Partisi Ortahisar İlçe Gençlik Çalışmaları Başkanı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler