Deprem bölgesinden dönen arama kurtarma ekibine Trabzon'da karşılama

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardım etmek için gönderilen arama kurtarma ekipleri geri dönüyor.

Trabzon, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için seferber oldu.

Trabzon İtfaiyesi, Büyükşehir Belediye ekipleri, Ortahisar ekipleri ve gönüllüler, depremlerden etkilenen bölgelere yardım etmek için resmen akın etti.

Vatandaşların enkazdan çıkarılmasına yardım eden ekipler, Trabzon'a geri döndü.

WhatsApp Image 2023-02-14 at 16.44.53 (1)

Ekiplere Trabzon Büyükşehir Belediyesi önünde karşılama yapıldı.

Törende konuşan Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu “Depremin ilk olduğu andan itibaren AFAD ve Büyükşehir kurtarma ekibi ile birlikte ilk gün arkadaşlarımız yola çıktı. İlk andan itibaren ekiplerimiz biran önce oraya ulaşmak için büyük çaba fark ettiler ve oraya ulaştılar. 10 ilimizi kapsayan bu afatte kolay bir süreç değil. Arkadaşlarımız can siparane büyük bir mücadele verdiler. 9. Günde giden belediyemizin 39 kişilik ekibi ilimize döndüler. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Saniyelerin saliselerin bile önemli olduğu süreçte can siparane mücadele ettiler. Milletimize geçmiş olsun diyoruz tekrar. Bu acıları hep birlikte aşacağız.

Şuan deprem bölgesinde tüm kurum ve kuruluşumuzla 3bin 283 personelimiz ve 319 iş makinemiz bölgede bulunuyor. Depremin ilk anından itibaren bütün kamu kurum kuruluşumuz derneklerimiz Trabzonsporumuz ile büyük bir mücadele verdik. Yardımlar adeta sel olup aktı. Emeği geçen herkese sizler aracılığı ile teşekkür ediyorum.

WhatsApp Image 2023-02-14 at 16.44.35

Trabzonspor’un çağrısına da protokol tribünü biletlerine de ücretini ödeyip biletlerimizi alarak katkı sağlamaya çalıştık.  Vatandaşlarımıza da biletlerini alıp destek olmasını rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanvekili Atilla Ataman’da yaptığı konuşmada “Bu konuşmayı değerli Belediye başkanımız yapmak umuyordu. Ama hepinizin yüreğinden öpmemi istedi. Siz depremde yıkılan bir binada değil devam eden depremde yıkılan binalarda çalışmayı yaptınız. Oraya kahramanlık yapmaya gittiniz. Orada kurtardığınız her can bir değerdir. Allah hepinizden razı olsun.

Sizler Maraş’ı kahraman yapanları, Antep’i gazi yapanların torunları olduğunuz kanıtladınız. Bu millet sizinle gurur duyuyoruz.  14 Kişiyi canlı kurtardınız 57 de hayatını kaybeden vatandaşımızı enkazdan çıkardınız. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-02-14 at 16.44.53

Trabzon’a dönen ekipten itfaiye şefi ise “Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolumuzu uzatmak zorunda kaldık. Gece saat 12 gibi Adıyaman’a girdik ve işe koyulduk. İlk enkazımızda ses dinlemesi yapıp Ayhan ve Enes adındaki iki gencimizi kurtardık. Daha sonra bunları diğerleri takip ettik. Bunlar lütuf olarak görülmesin bunlar bizim güvenimiz. Büyükşehir Belediyemiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Sürekli ihtiyacımız var mı diye sordular” sözleriyle yaşadıkalrını anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler