Cüneyt Zorlu mecliste Forum AVM'yi sordu "Ortahisar ve Büyükşehir ne tavır takınacak?"

Ortahisar belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Forum AVM'de süren inşaat gündeme geldi.

Cüneyt Zorlu mecliste Forum AVM'yi sordu "Ortahisar ve Büyükşehir ne tavır takınacak?"

Ortahisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılar başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında başladı.

Toplantıda Forum AVM'deki mahkemelik olan inşaat alanı ile ilgili konuşan Cüneyt Zorlu "Bildiğiniz üzere otopark ihtiyacı olan bina ve tesislerin otopark ihtiyacı giderilmeden inşaat izni verilmez kanunu var. Bu geçen belediye meclislerinde gündeme getirmiştim.Bunu şerh koyup mahkemeye götürmüştüm mahkeme bizi haklı bulundum sizde Samsun Bölge idare mahkemesine götürmüştünüz. Mahkeme beni haklı buldu ve reddetti.

Mahkeme ret kararı verdi. Ama inşaat devam ediyor. Bu firma Kayseri’de de yine kaçak inşaat yapmış. Mahkeme karar verdiğine göre inşaat nasıl devam ediyor. Belediyemiz buna nasıl ruhsat veriyor. AVM'nin büyümesiydi Trabzon'da bütün esnafa mağduriyet yaşatacağı kesindir. Bu konuda belediyemizin tutumu ve Büyükşehir meclisinde nasıl tavır takınacağınızı merak ediyorum. Bir an önce kararın uygulanması ve bu yapılan inşaatın mühürlenip yıkılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ahmet Metin Genç'in ifadeleri ise şu şekilde;

"Mahkeme kararı ne ise onu uygulayacağız. Bizim itiraz etmemiz hukuk gereği. Mahkeme süreci sürüyor. 503 araçlık otoparkın içeresinde biz yapılan inşaat karşılığı ile istemiştik.

Büyükşehir belediyesinin verdiği ruhsata da büyükşehir belediyesi de otopark sözünü almadan bu sözü vermez diye düşünüyorum.

Şuanda büyük yapımı devam eden yapının otopark ihtiyacı karşılanıyor ve yapımı devam ediyor. Bizim alanımızda olan bölümde mahkeme kararını uygulayacağız. Ama 503 araçlık kamuya açık bir otoparktan da şehrimiz mahrum kaldı. Onu da söyleyeyim."

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber