CHP’li Oyman’dan Kahramanmaraş Caddesi’ne asfalt serilmesine eleştiri “Trabzon böyle zulüm görmedi”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Kahramanmaraş Caddesi’ne asfalt serilmesini eleştirdi.

CHP’li Oyman’dan Kahramanmaraş Caddesi’ne asfalt serilmesine eleştiri “Trabzon böyle zulüm görmedi”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Caddesi’ndeki çalışmalarına eleştirilerde bulundu.

Trabzon’un en kalabalık caddelerinden olan Kahramanmaraş Caddesi’nin taşıta açıkken bile asfalt olmadığını belirten Oyman, eleştirilerinde şu ifadeleri kullandı:

CHP’li Oyman’dan Kahramanmaraş Caddesi’ne asfalt serilmesine eleştiri “Trabzon böyle zulüm görmedi”

Dün Meclis üyelerimiz Cüneyt Zorlu ve Oktay Söğüt ile birlikte Kahramanmaraş caddesi zemininin yanlış projelendirilmesi ve uygulanması sebebiyle yeniden uygulanan ‘asfalt’ çalışmalarını inceledik.

Taşıt yoluyken bile tarihi taşlar serili ve ‘asfalt’ olmayan maraş caddesine yaya yolu olunca asfalt sermekten utanmadılar. Keşke yenileme için ‘bilabedel’ diye sürekli kendilerini kandıracaklarına biraz bu şehrin kültürüne ve yaşanmışlıklarına saygılı olsaydılar.

Renkli asfalt uygulaması bir çok yerde uygulanan bir alternatif zemin kaplamasıdır. Uzun ömürlür ve pratiktir. Zeminin boyaması bittiğinde bir önceki görüntüyü elde edeceklerini düşünüyoruz.

Ancak uygulama çok önemlidir;

CHP’li Oyman’dan Kahramanmaraş Caddesi’ne asfalt serilmesine eleştiri “Trabzon böyle zulüm görmedi”

Zemin kalınlığının 3 cm civarında olması (yaya yollarında 4 cm üzeri olmalı)

Beton zemin ile arasına solüsyonun her noktada olacak şekilde sürülmemesi

Kullanılacak boyanın kaliteli ve güneşi geçirmemesi gerektiği

notlarımızı paylaşarak ileride kokunun, kabarma ve kopmaların olmamasını umut ediyoruz.

Bu tip uygulamalarda farklı desen çeşitleri yapılabilecekken yenileme çalışmasında bölmeler hariç hiç bir desen uygulamamak işe verilen önemin göstergesidir.

Ayrıca asfalt uygulamasını incelediğimiz 15-20 dk zaman diliminde boğazlarımın yanmaya başladığını söyleyebilirim. Sırf bir an önce bitsin diye insanların yoğun olarak zaman geçirdiği saatlerde zehir saçan uygulamayı yapmanın da yanlış olduğunun altını çiziyoruz.

Trabzon Büyükşehir belediyesinin iş güvenliği konusunda ilgilisi her kimse çalışan emekçilerin maskeleri ve asfalt tozunun kalkmamasına önlem konusunda neden bir girişimde bulunmadığını da merak ediyoruz.

Trabzon, Trabzon olalı böyle zulüm görmedi!

Şehrin vizyon projesi, kentin tam merkezi Kahramanmaraş caddesinin kapanma kararı ortak işlese de proje ortak akıldan uzak kalınca sonuç yap-boz-yap döngüsündedir. Bir şehir ağlamadı ama asfalt ağladı be!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler