CHP’li Ahmet Kaya’dan Haber61’e flaş açıklamalar! Trabzon'da Belediye Başkan Adayı olacak mı?

CHP eski Milletvekili Ahmet Kaya Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, “Belediye Başkan adayı olacak mısınız?” sorusuna cevap verdi.

CHP’li Ahmet Kaya’dan Haber61’e flaş açıklamalar! Trabzon'da Belediye Başkan Adayı olacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon 27. Dönem Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı olan ve 14 mayıs seçimleri sonrasında seçilemeyen Ahmet Kaya, Haber61’den Tuncay Lakot’a önemli açıklamalarda bulunarak partisine kırgın olmadığını ancak yapılanı da doğru bulmadığını söyledi.

Trabzon’da yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olup olmayacağını sorduğumuz Kaya, “Siyasetle ilgili bir şey düşünemedim, planlama yapmadım” dedi.

“PARTİ OLARAK İSTEDİĞİMİZİ BULAMADIK”

Seçim sonuçlarını değerlendiren Ahmet Kaya, “Tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum büyük duyarlılık gösterdiler. Katılım yüksekti. Parti olarak istediğimizi bulabildik mi derseniz, bulamadık. Düşüncemiz bu değildi. Mutlaka bir oturup değerlendirme yapacağız. Bugün Türkiye’nin en büyük umudu, millet ittifakının iktidarıydı fakat bunu yapamadık. Öz eleştiri yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Trabzon’da 5 yıl görev yapmanın şerefini yaşadım. Elimden geldiğince Trabzon insanının sorununu meclise taşıdım. Sokakta yürüyemez oldum. Tanıdığım tanımadığım insanlar bana sarıldı, seni seviyoruz, hakkını helal et dediler. İnanamadım bende. Bizi bağırlarına basmış. Gerçekten sağ olsunlar. Demek ki geri de hoş bir seda bırakmışız.” dedi.

CHP’DE KURULTAY YAPILACAK MI?

Seçim sonrası CHP’de yükselen kurultay seslerini ve Akif Hamzaçebi’nin "Kılıçdaroğlu başarılı olamamıştır" başlıklı açıklamalarını değerlendiren Ahmet Kaya, “Tüzüğümüz gereği bir kongre yapacağız. Zaten partiler 2 yılda bir kurultay yapar. Kongre olacak sonrasında da kurultay olacak. Akif Hamzaçebi iyi ve tecrübeli bir siyasetçi. Devleti çok iyi bilen bir isim. Katılıyorum ona. Tabi ortada bir başarısızlık var. İstediğimiz sonuç bu değildi. Bizlerde oturup değerlendireceğiz. İstediğimiz sonucu alamadık. Neden alamadık bakacağız. Ortam o kadar uygundu ki kaybetmek marifet istiyordu. Biz o marifeti gösterdik” şeklinde konuştu.

DEVLETİN GÜCÜYLE AHMET’İN GÜCÜ NASIL YARIŞSIN

AK Parti’nin Trabzon’da seçimlerde 30 Bine yakın oy kaybettiğini vurgulayan Ahmet Kaya, “AK Parti milletvekili seçimlerinde 30 bine yakın bir oy kaybetti. Gerçekçi olmak lazım, o imkânlarla elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeydik. AK Parti tüm gücünü kullanarak her alanda bizim önümüze geçti. Trabzon’da ben bakan beyle yarıştım. Ben bununla ne kadar baş edebilirdim. Bu etik değil ahlaki de değil. Devletin gücüyle Ahmet’in gücü nasıl yarışsın. O kadar yarıştık işte. Arkalarında kamu gücü vardı devletin gücü vardı. İş verdikleri müteahhitlerin gücü vardı. Bizim arkamızda halk vardı Trabzon vardı” dedi.

TRABZON’DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Yaklaşan yerel seçimlerde Trabzon’da Belediye Başkan Adayı Olup olmayacağı sorumuza cevap veren Ahmet Kaya, “siyasetle ilgili bir şey düşünemedim, planlama yapmadım. Her zaman siyaset olacak diye de bir şey yok.” dedi.

“PARTİME KIRGIN DEĞİLİM AMA YAPILANI DA DOĞRU BULMUYORUM"

Milletvekilliği seçimleri konusunda partisine kırgın olmadığını ancak yapılanı da doğru bulmadığını belirten Ahmet Kaya, “Bazı şeyler üzüyor. Hak etmediğim bir muamele ile karşılaştığımı düşünüyorum. Emek en yüce değerdir. Bunu çok kıymetli görüyorum. Emek verenler siyasette değerlendirilmeli. Emek vermeyenlerin siyasete olmaması gerekir diye düşünüyorum. Dolayısıyla kırgın mıyım, değilim. Partime kırgın olmak gibi bir durumum yok. Nihayetinde yapılanı da doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Trabzon özelinde ve Türkiye’de de bir takım hatalar yapıldı. Başarı nasıl sahipleniliyor ise başarısızlıkla sahiplenilmeli. Derdimiz milletimizin adil bir ülkede yaşamasıdır. Kendimizi yeterinde anlatamadık. Her şeyi değerlendirip kararlar verilmeli. Bakalım zaman ne gösterecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber