CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan sert sözler!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Haber61'in sorularını yanıtladı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP'nin Trabzon'da gerçekleştirdiği aday adayı tanıtım toplantısının ardından Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kaya'nın açıklamaları şu şekilde;

“LİSTENİN NERESİNDE OLUNDUĞUNUN ÖNEMİ YOK”

“Güzel ve aile bütünlüğü içerisinde bir toplantı yaptık. Birbirinden değerli 25 aday adayı arkadaşımızla kucaklaştık. Örgütün ve Trabzon halkının karşısına çıktık. Herkese gönülden başarılar diliyorum. Listeye girenler olacak, giremeyenler olacak. Ben de tecrübeliyim. O süreçleri iyi birilim. Şimdi milletvekili olma onurunu yaşıyorum. Bu süreç uzun bir süreçtir. Bu yolculukta bazı arkadaşlar yer alacak bazıları alamayacak. Kimisi haksızlık olduğunu düşünecek. Ancak kimsenin gönül koyup kırılma lüksü olmaması gerek. Özellikle genç arkadaşlara bir ağabeyleri olarak bu tavsiyelerde bulunuyorum. 25 aday adayı arkadaşım var. Ben de onlarla birlikte aday adayıyım. Listenin neresinde olacağımın önemi yok. Gider sandık görevi yaparım. CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı için bütün gücümle katkı vermeye çalışırım.”

“BİRÇOK SORUNU ÇÖZDÜK”

“Trabzon’un birçok sorununu meclis gündeme taşımaya gayret ettik. Çözdüğümüz ve memnun olduğumuz işler oldu. Bunlarda pay sahibi olduk. Mesela 1 yaş altı buzağılarının kesilmesi mevzusu vardı. Bu buzağılar yol kenarında kontrollerde yakalanınca kesime gidiyordu. 150 binin üstünde buzağı bu yanlış uygulama nedeniyle kesilmişti. Bu konuda bir kanun teklifi verdik ve çıkmasında öncü olduk. Buradan Salih Cora vekilime de teşekkür ederim. Onun da çabaları oldu. Artık o yol kontrollerinde yakalanan 1 yaş altı buzağılar kesime değil, veterinere gidiyor ve sahibine rücu ediliyor. Bunun dışında onlarca işlere imza attık.”

“DEMİR YOLU OLMAZSA OLMAZ”

“Bu şehre demir yolu gelmesini her şeyden çok önemsiyorum. Her zeminde mücadelesini verdim. Ulaştırma Bakanlığı’nın her bütçe görüşmelerinde bu konuyu gündeme getirdim. Ulaştırma Bakanı Trabzonlu biliyorsunuz. Trabzonlusunuz, bu konuya hassasiyet gösterin ve Doğu Karadeniz’in olmazsa olmazıdır dedik. Bugün Trabzon’da Türkiye'nin birçok şehrine göre daha pahalı şekilde ürünler satılıyorsa, domatesi diğer illerden pahalı alıyorsak, sebebi nakliye maliyetlerindendir. Bunu düşürmenin en iyi çözümü demir yolu yapılmasıdır.”

“Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 15-16 Eylül 1924'te Trabzon'a gelince "Bir dahaki sefer burayı demir yolu ile görmek en büyük hayalimdir" diyor. 100 yıl geçmiş, 1 metre ray yapılmamış. O zaman kazma kürek teknolojisi ile yılda 2-3 bin km demir yolu yapan devletimiz, son yıllarda çok geride kaldı. Özellikle de bu bölgede.”

“Erdoğan zaman zaman bu konuda açıklama yapıyor. Türkiye'yi demir ağlarıyla ördük diyor. Bütçe görüşmesinde de söyledim. Samsun'dan Sarp'a kadar 1 metre demir yolu yok. Ordu'da yok, Giresun'da yok, Rize'de yok, Artvin'de yok. Artık Karadeniz'i demir yolu ile tanıştıralım. Erzincan-Trabzon demir yolu hattından bahsettiler. Müjde üstüne müjde verdiler. Kutlamalar başladı, ortada hiçbir şey yok. Aldatıldık. 2023'te bitmiş olacaktı. Nerede?”

“ESKİ TRABZON DAHA YAŞANILABİLİRDİ”

“Güney çevre yolunda da hiç mesafe alamadık. Ordu, güney çevre yolunu büyük ölçüde tamamladı. Samsun da keza öyle. Giresun'da çalışmalar yapılıyor. Gümüşhane ve Rize tamamladı fakat Trabzon'da yok. Trabzonlu bakanlar var ve Trabzon çok şanslı diyorlar. Evet, Trabzon'un 4 bakanı var ancak Trabzon'a bakan yok. Eski Trabzon, şu anki Trabzon'dan çok daha yaşanabilirdi.”

“Boztepe viyadük ayaklarnı gördükçe kahroluyorum. Utanmadan o çirkinliği boyayarak kapatmaya çalışıyorlar. Onlar da farkında ne yaptıklarının.”

“TRABZON’UN DENİZ İLE BAĞI KOPTU”

“Trabzon bir deniz kenti ama deniz ile bağımız koptu. Türkiye'de böyle başka şehir yok. Gülcemal projesi atık alanına dönüştü. Şimdi çöp ve molozlar arasında yürümeye çalışan vatandaşlar var. Yazık değil mi? Yapacaksanız bir an önce yapın orayı. Millet de sıkıldı biz de sıkıldık. Artık yeter diyoruz.”

“Bugün güzel bir adım attık. Sahaya çıkacağız, memlekete ve millete umut olacağız. Gecemizi gündüzümüze katarak hizmet edeceğiz ve hayır duası alacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber