Belediye meclisinde Trabzon soruları! Kanuni Bulvarı, Altyapı çalışmaları, Trabzonspor ve daha fazlası

Trabzon’da Ortahisar Belediye meclisinde Başkan Genç’e önemli sorular yöneltildi.

Belediye meclisinde Trabzon soruları! Kanuni Bulvarı, Altyapı çalışmaları, Trabzonspor ve daha fazlası

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. 

Ağustos ayında verilen aranın ardından yeni dönemine Başlayan Ortahisar Belediye Meclisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

“Eylül ayı toplantısına geçmeden önce belediyemizin yaptığı bir takım çalışmalardan bahsetmek istiyorum” diyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açılış konuşması yaptı.

Çalışmaları devam eden Tünel Akvaryum hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Tünel akvaryumda son tarih 30 Kasım. İnşallah zamanında teslim alıp şehrimizin hizmetine sunacağız. Hem turistleri şehrimizde tutabilmek hem de şehrimizin insanları için önemli bir proje." İfadelerini kullandı.

Belediye meclisinde Trabzon soruları! Kanuni Bulvarı, Altyapı çalışmaları, Trabzonspor ve daha fazlası

VATANDAŞIN SABRI TAŞTI

CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı mecliste söz alarak şunları söyledi;

Altyapı çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanı sabır talep ediyor. Vatandaşın sabır taşı çatladı. Bu çalışmayı yapan firmada ki insanlarla konuştuğumuzda biz üst yapıya karışmıyoruz diyorlar. Bunun sorumlusu belediye ve TİSKİ. Bu çalışmayı bu firma almış. Bu çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nden kimse denetlemedi. Biz bu sesimizi kime duyuracağız. Burada biz seçilmiş insanlar telefonuna ulaşamıyorsa vatandaş nasıl ulaşacak? 

Bu döşenen borularda basınç kırıcı kullanılması nedeniyle bazı dairelere su gitmiyor. Binalardan su deposu kullanılması isteniyor. Daha basınca dayanıklı borular kullanılabilirdi. Altyapı çalışmalarından önce gürül gürül akan sular çalışmalar sonrasında ip gibi akıyor. Çalışmalar sonrası 3. kata su çıkmıyor. Beşirli’de bu sorunun nedenini soruyor.

YETKİLİLERİ KINIYORUM

Ben Trabzonsporluyum. Takımın taraftarının maç önü ve sonrası coplanması benim gururuma dokunuyor. Bunu nedeni nedir? Konu sağlık ise daha bir kaç gün önce fuar alanındaki konserde insanlar kucak kucağa idi. Buradan bu olayın sebebi olan yetkilileri kınıyorum.

Belediye meclisinde Trabzon soruları! Kanuni Bulvarı, Altyapı çalışmaları, Trabzonspor ve daha fazlası

AVNİ AKER ÖNERİSİ

Trabzonspor stadına, Akyazı, Şenol Güneş, Medical Park gibi bir sürü isim konuluyor ve söyleniyor. Trabzonspor bir markadır ve stadının bir ismi olur. Avni Aker isminin yeniden vermesini öneriyorum. 

MADALYA ALANLARA ÖDÜL

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu söz alarak şunları söyledi;

Trabzon’u ve ülkemizi temsil eden 3 hemşerimizİ tebrik ediyoruz. Paralimpik oyunlarda altın madalya kazanan Abdullah kardeşimizi tebrik ediyorum. Bu kardeşlerimizi burada alacağımız kararlarla ödüllendirebiliriz. Maddi olur, manevi olur bir sokağa isminin verilmesi olur. Bu şehrin adını Trabzonspor'dan sonra duyuran sadece bu kardeşlerimiz vardır. başka da bir şey yoktur.

KANUNİ BULVARI ERTELENDİ

Şehrimizdeki projelerin zamanında bitmemesi, Kanuni Bulvarının 2020’de biteceği söylendi 2022’ye ertelendi ve devam ediyor. 

Kesin kabulü yapılmış, Büyükşehir’e teslim edilmiş millet bahçesi etrafı surlarla çevrilmiş ve halkın hizmetine sunulmadı. Cumhurbaşkanımızın gelmesi bekleniyor sanırım ama bu kadar beklemek zorunda mıyız?

Büyükşehir’in ilgi alanında olması gereken bir yere neden Ortahisar belediyesi araç gönderdi. Ortahisar’da yapılması gereken işler varken oraya neden araç yolladık.  O araçların yakıt ve giderleri nereden karşılandı sormak istiyorum.

Bayramlarımız çok sönük kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı'nın valilikte halktan uzak kutlanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Belediye meclisinde Trabzon soruları! Kanuni Bulvarı, Altyapı çalışmaları, Trabzonspor ve daha fazlası

Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu şunları söyledi;

Trabzon bugüne kadar almış olduğu 36 Milyar bir yatırım var. Bugün 40 bin nüfuslu ilçelerimizin mevcut yapısını yeniden yapılabilecek bir para olduğunu belirtmek istiyorum. Çömlekçi Mahallesi'nde yapılan çalışma daraltıldı.

15 Ağustos 1461 Trabzon'un fetih tarihi. Ortodoksların 15 Ağustos’a denk getirmesinden ciddi şekilde rahatsızım. Ben ibadetlerini yapmalarından rahatsız değilim. Ama fetih tarihine denk getirmelerini de doğru bulmuyorum.

Sayın başkanım eski borular kullanılıyor. Yeni sisteme geçişe kadar eski boruların kullanımına izin veriliyor deniyor ama vatandaşa hidrofor takacaksın, depo yapacaksın demek kabul görmüyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yöneltilen sorular üzerine açıklamalarda bulunarak, “icranın başında olanlar artısı eksisi ile beraber. İcra makamına seçilmiş meclis üyeleri tarafından eleştiriler gelir. Samimi eleştirilere cevap vereceğim. Bende sizin gibi halk tarafından seçildim. Halk ne zaman bırak derse o zaman bırakırız” dedi.

Söz alan meclis üyelerinin altyapı çalışmaları konusundaki eleştirilerini yanıtlayan başkan Genç şöyle konuştu;

“Altyapı ve üst yapı konusu önemli. Birçok arkadaşımız değindi. Şehrimizde 84-89 senelerinde ciddi bir altyapı çalışması yapıldı. Daha sonra ciddi bir çalışma olmadı. Bir müdahale gerekiyordu. Bu döneme denk geldi. Bu farz gibi. Yönettiğimiz alanda vatandaşlarımızın en yeni suya ve havaya ulaşımını sağlamak en temel görevimiz.  

İçme suyu ve atık suyun entegre şekilde yapılması ve doğalgazın entegre şekilde yapılması. Bu işin getirisi yok götürüsü var.  Şikayete konu işler var mı var. Bizim de şikayetçi olduğunuz konular var. Bize de gelenler var. Bunlar derlenip toparlanarak. Bunu hep birlikte yapacağız. Şikayete konu ilanları sileceksiniz. Bu şekilde sürecek ve bunu yöneteceğiz.

Maalesef Beşirli bölgesinde teslimler yapılmadığı için üst yapısını yapamadık. Sorumluluk alanınızdaki alanlar konusunda, üst yapı konusunda kabiliyetin var. Teslim alamadığımız için bunları yapamadık. Firma ile görüşülüyor. İnşallah bu çalışmaları hızlandıracağız. Cadde ve sokaklarımızı daha modern bir hale getireceğiz. Kolay işler değil. Niyet ettik. Bir şekilde yapacağız.

Yarın bu sokaklarda belediye başkanı olmadan da yürüyeceğiz. Bize sorulduğunda verecek cevabımız olması lazım. Bize gelen sorunlarda hemen müdahale ettiğimizi söyleyebilirim.”

Taşönü Katı Atik Bertaraf Tesisi konusunda da gelen sorulara cevap veren Genç, “Bu 15 Milyon Euro’dan vazgeçseydik başka illere giderdi. Sonuçta hibe bu para. Katı atik tesisi önemli bir tesistir. Hukuki süreci ile alakalı bilgi sahibi değilim” dedi.

Konu hakkında söz alana Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı, "Taşönü Kati Atik Bertaraf Tesisindeki son durum şudur. Mahkemenin söylediği 1/50000 deki çalışmanın 1/100000 de olmamasıdır. Çevre Bakanlığı’nın alacağı karar ile bu düzenlenecek. ÇED raporu ile alakalı binaların silinmesi gibi bir durum yoktur. Sadece renklendirilir. Etkilenen binalar belirlenir” ifadelerini kullanıldı.

TRABZON’UN FETHİ VE SÜMELA AYİNİ

Trabzon’un Fethi 15 Ağustos, yeni başlayan bir şey. Buraya gelenleri savunacak halimiz yok. Biz farklı yerlerdeki camilerden şikayetçi oluyoruz. Başkalarının ibadet yapacağı alanların benim topraklarında olması ve benim ibadetlerine izin vermem benim gücümü gösterir.  O konuda da gocunacak bir şeyimiz yok. Onlar burada misyonerlik yapıyor ve gencimizi kaybediyorsam ben kendimi sorgularım. Özellikle 15 Ağustos’a denk getirdiklerini düşünmüyorum. 

KÜLTÜR MÜDÜRÜ KONUSU

Turizm kentiysek, kültür müdürünün ben de hemen atanması gerektiğini düşünenlerdenim.

Cumhuriyet ve Zafer Bayramı konusunda sizinle aynı fikirdeyiz. Bunu sayın valimizle paylaşacağız. Zafer ve Cumhuriyet Bayramımızı halkımızın daha yoğun olduğu meydan bölgesinde kutlanması için bizde öneri olarak sunacağız.

MİLLET BAHÇESİ EN KISA SÜREDE AÇILACAKTIR

Millet Bahçemizi Cumhurbaşkanımızın gelişiyle bir alakası yok. İçinde bir kaç dokunuş var kısa sürede açılacaktır. Avni Aker’in isminin millet bahçesinde yaşatılması konusunda görüş belirttim. 

SİVASSPOR MAÇINDAKİ OLAYLAR

Maç önü ve sonrası yaşanan olaylarla alakalı Emniyet Müdürümüzle konuştum. Bırakın her şeyi TOMA bile içimizi acıttı. O problemi emniyet müdürümüzle konuştuk. Görev konusunda ihmali olanlar konusunda bir yaptırım olacak. Kamuoyu ile paylaşılır.  Ancak aşı konusunda güzel bir uygulama var. Gençlerimize aşılanmalarını tavsiye ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber