Başkan Zorluoğlu'ndan açıklamalar: "Belediyemizin şehre dokunuşlarını herkes hissediyor"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Murat Zorluoğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Başkan Zorluoğlu'ndan açıklamalar: "Belediyemizin şehre dokunuşlarını herkes hissediyor"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni Ziyaret etti.

Başkan Zorluoğlu şunları söyledi;
Cemyetimizle basınımızla gururu duyuyoruz. Diğer illere göre çok ileri bir durumdayız. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Bu mekanda kadim şehrin cemiyetine çok yakıştı. Güzel mutlu haberlerle burada çalışın. Hayırlı olsun. Büyükşehir Belediyemizin şehre dokunuşlarını taraflı tarafsız herkes hissediyor. Şehirde bir değişim dönüşüm herkesin dikkatini çekiyor. Bunu hissetmeleri de bizim hoşumuza gidiyor. Dışarıda yaşayanların da Trabzon'u daha yaşanabilir gördüklerini belirtiyorlar. Biz kararlı bir şekilde bu soruna neşter vurduk. Bir çok sorunu hayata geçirmeye çalıştık. Sadece Ortahisar'da değil bütün il genelinde projelerimiz devam ediyor. Ortahisar şehrin kalbi o nedenle projelerimiz devam ediyor. Şehrimizin kırsalında da çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Asfaltlama ve TİSKİ'nin altyapı çalışmaları var.

YENİ BİR ELEKTRONİK SİSTEM KURDUK
Vatandaşlarımızın taleplerini kayıt altın alıyoruz. Konularına göre dağıtarak hangisi çözüld çözülmedi değerlendiriyoruz. Yeni bir elektronik sistem oluşturduk. 20'ye yakın arkadaşımız çalışıyor. Hiç bir vatandaşımızın Belediye'ye ulaşamıyorum gibi bir sorunu olmayacak.

2024'ÜN BAŞINDA TAMAMLANACAK
Halktan kopma değil. Hergün bir sürü insanla görüşüyoruz. Kurumsal kapasite olarak vatandaşların sorunlarını çözme noktasında bir sistem oluştu. Vatandaşların sorunları daha hızlı çözülecek. TİSKİ üvey evlat muamelesi görüyor. Yaptığı işler görülmediği için. Biz çizmeleri giyip ortada dolaşmadığımızda bu altyapı sorunu olamadığı anlamına gelmiyor. Pandemi sürecinde insanlar evlerindeyken bu çalışmaları büyük mahallelerde tamamladık. Erdoğdu'da çalışmalarımız devam ediyor. Faroz'da çalışmaya başlayacağız. Çok kıymetli bir iş devam ediyor. 270 kilometreyi geçtik. 2024'ün başında tamamlanacak gibi duruyor. Karlık bölgesi özellikle sıkıntısı çözüldü. Arsin'de Santa içmesuyu projesi var. 120-130 Milyon değerinde bir proje. Of-Hayrat içme suyunda benzer çalışma yapılacak.

TİSKİ'NİN ENERJİ MALİYETİ HES'LERLE ÇÖZÜLECEK
Akoluk'taki proje tamamlandığında Trabzon ikinci bir ishale hattı kazancak. Ve biri bozulduğunda ikinci hat devreye gireceği için bekleme sorunu ortadan kalakacak. Bir başka durum HES'lerle ilerliyoruz. TİSKİ'nin en önemli maliyeti enerji. Bu HES'lerle bunu ortadan kaldıracağız vebu su fiyatlarına da yansıyacak.

YOMRA'DAN AKÇAABAT'A KESİNTİSİZ SAHİL
Yalıncak sahil düzenlemesi çok memnuniyet duyulan bir proje oldu. Hafta sonları çok ilgi görüyor. Şehirle deniz buluşmasında önemli bir durumu ortaya koyuyor. Kesintisi bir sahil oluşturmak istiyoruz. Yomda'dan Akçaabat'a kadar.

SANAYİLER YENİ YERİNE TAŞINACAK
Otogar çalışmasında önemli bir mesafe kaydettik. Orası bir anlamda Değirmendere vadisinin dönüşümünün başlangıcıdır. İmar planına orada küçük bir sanayi istesi işledik. Sanayi sitesinin yerini belirledik. Küçük sanayi sitelerinin tamamı oraya taşınacak ve şehir içindeki sanayiler şehir için kullanılacak. Sanayi alanı dışında kalan yerlerde imar yok. Kanuni bulvarı oradan geçmesi zaman alacak. hedefimiz küçük sanayi sitesinin taşımmasıdır.

ÇÖMLEKÇİ VE İSKENDERPAŞA OTOPARKI
Çömlekçi Mahallesinde ilk etap yükseldi. 2. etap çalışmasının proje çalışması bitmek üzeredir. Yakında ikinci kısmı ihale edilir ve yapımına başlanır. İskenderpaşa otopark çalışması önemli bir çalışma. Ciddi bir kaya sorunu yaşadık. Çok kaya çıktı ama tamamlandı. Çömlekçi kotuna indik. Kamulaştırdığımız ve onaylanan yerler var. Oraları da yıkarak Çömlekçi'den İskenderpaşa otoparkına giriş olacak. O bölge tamamlanacak ve üstü seyir terası ve cafeler olacak. Yap işlet devret ile olacağı için biz işletmeyeceğiz. Meydana çıkan bütün yollarda altyapı ile üst yapıları da yaptık. Her tarafı hemen hemen tamamladık. Hepsinde bir kaldırım genişlemesi, aydınlatma oldu. Şehir merkezi şuanda ışıl ışıl oldu.

MARAŞ CADDESİ
15 Haziran bugün. Maraş'ın bugün tamamlanmış olaması lazımdı. Kullanılan malzeme özel şartlar gerektiriyor. Nem oranı ve başka şartların oluşması lazım. Trabzon'da bunlar zor bulunuyor. Çalışmalarda önemli mesafe kat ettik. Geçen hafta yağmur yağmasaydı son kısmı tamamlamış olacaktık. Hem Uzunsokak'ın hem de Maraş'ın tabela kirliliğinden arındırılması için çalışmaları yaptık. Kurullardan geçti. Çalışmalara hedefimiz sonbaharda turizm sezonu bittiğinde başlayacağız. Avrupa şehirlerine benzetmek için emin adımlarla gidiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler