Başkan Genç'ten Kurban Bayramı'nda ateşli silah uyarısı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kurban Bayramı’nda vatandaşlara ateşli silahlarla kutlama yapmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Başkan Genç'ten Kurban Bayramı'nda ateşli silah uyarısı

Bayramlarda, düğünlerde, asker uğurlamalarında vb. etkinliklerde sorumsuz kişilerin ateşli silahlarla havaya ateş açarak sevinç gösterisinde bulunmasının birçok insanın can güvenliğini tehlikeye attığını ve zaman zaman da can kayıplarına sebebiyet verdiğini dile getiren Genç, “Her yıl çok sayıda insan maganda kurşunu nedeniyle yaşamını yitiriyor ya da sakat kalıyor. Bizim sevincimiz ve mutluluğumuz başkalarının kabusu ya da yası olmasın” diyerek ateşli silahlarla havaya ateş açılmaması gerektiği konusundaki uyarılarını yineledi.

Genç, yaklaşık 10 gün önce yorgun merminin başına isabet etmesi sonucu vefat eden Kerem Can Özdemir’i (9) hatırlattı.
Her ne vesileyle olursa olsun silahlarla ateş ederek kutlama yapmanın ve sevinç gösterisinde bulunmanın çok ilkel ve can güvenliğini tehdit eden bir davranış olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Her şeyin telafisi vardır ama can kaybının telafisi yoktur. Yitip giden bir canı yerine getiremezsiniz. Bu konuda ne dersek kelimeler kifayetsiz kalıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu tür acı hadiseleri sık sık yaşamamıza rağmen maalesef hiç ders almıyoruz. Yine ateşli silahlarla kutlama yapıyoruz, sevinç gösterisinde bulunuyoruz. Yazık günah değil mi, yitip giden bu canlara” dedi.

“Bayramı zehir etmeyelim”
Bayramlarda havaya ateş ederek kutlama yapmanın bayram adabına aykırı olduğunu ifade eden Genç, “Her yıl hem şehrimizde hem de ülkemizde çok sayıda insan ya kaza kurşununa, ya da böyle gelişi güzel şekilde havaya ateş edenler nedeniyle yorgun mermilerin kurbanı oluyor. Yaşadığımız acı olaylardan hiç ders almıyoruz. Sevinmenin, kutlama yapmanın da bir adabı vardır. Havaya kurşun sıkarak ne şehir merkezinde ne de kırsalda kutlama yapılamaz. Hele ki bayramlarda insan yoğunluğunun artığı zaman dilimlerinde özellikle silahlardan uzak durmalıyız. Kendi çocuğumuz ya da bir yakınımız yorgun merminin kurbanı olsa neler hissederdik? Biraz empati yapalım. Eğer sevineceksek, kutlama yapacaksak adam gibi, insan gibi sevinelim. Magandalığa ne gerek var? Kurşun sıkmak suçtur. Havaya ateş ederek hem vatandaşlarımızı rahatsız ediyoruz, hem de insanların can güvenliğini tehlikeye atıyoruz. Bayramı bayram havasında geçirelim. Bu elim hadiselerle bayram sevincimize gölge düşürmeyelim. Bir kez daha vatandaşlarımızdan önemle rica ediyoruz. Hiçbir surette silahlarla kutlama yapmayalım, bayramı hem kendimize hem de başkalarına zehir etmeyelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber