Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Başkan Osman Nuri Ekim Akçaabatlı hemşerileriyle birlikte oruç açıyor.

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan Ayı’nın ilk günlerinden itibaren mahalleleri ziyaret ediyor, Akçaabatlı hemşerileriyle birlikte oruç açıyor.

Akçaabat Belediyesi ve Yaylacık Sahil camii ile ortaklaşa açılan iftar çadırında, yemeklerin başına geçerek oruç açmak için çadıra gelen vatandaşlara yemek servisi yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; bolluk, bereket, dayanışma ve kardeşlik ayı olan Ramazan’da vatandaşlarla bir arada oruç açmanın kendisine büyük bir mutluluk verdiğini dile getiriyor. Yaylacık Sahil Camii’nin bahçesinde kurulan ve öğrencilerin çoğunlukta olduğu iftar çadırında yediden yetmişe herkes oruç açıyor.

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Ramazan, Paylaşmaktır

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın öneminin idrak edildiğini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bu mübarek ayda şehrimiz sınırları içerisinde ulaşmadık ya da dokunmadık kimse bırakmayacağız. Bu sebeple Yaylacık Sahil Cami ile ortaklaşa büyük bir iftar çadırı kurduk. Akçaabat Belediyesi olarak iftar çadırı içim fiziksel ekipman ve burada yapılan yemekler için malzeme desteği sağladık. Yaylacık Sahil Camisinde pişen yemeklerden Akçaabat’ın doğu tarafındaki mahallelerimize dağıtım gerçekleştiriyoruz. iftar çadırımıza gelemeyen vatandaşlarımızın kapılarına kadar yemeklerini götürüyoruz. Ayrıca Akçaabat’ın batı kısmındaki mahallerimize de ulaşmak için Kızılay ile işbirliği halinde öğretmenevinin imkânlarını kullanarak iftar için yemekler hazırlıyoruz ve ihtiyaçlı ailelere ulaştırıyoruz. Burada hazırlanan yemeklere de malzeme desteğini belediye olarak bizler sağlıyoruz. Yemeklerin ihtiyaçlı ailelere ulaşmasını ise Kızılay gerçekleştiriyor" dedi.

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Yüzlerindeki Bir Tebessüm Bizleri Bahtiyar Ediyor

Bu mübarek ayın güzelliği birlik ve beraberlikte saklı diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sözlerine şöyle devam etti; “Yaylacık Sahil Cami ile ortaklaşa kurduğumuz iftar çadırımızda orucumuzu sizlerle birlikte açmak benim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Emeklerinden ötürü başta Yaylacık sahil camii imamı Fehmi hocamız olmak üzere katkı sağlayanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Her gün birbirinden farklı ve hijyenik bir ortamda yemeklerimiz pişiyor ve sofralarımız kuruluyor. Her bir nimet için Rabbimize binlerce kez şükürler olsun. Öğretmen Evi’nde de canla başla çalışan ve bu işe gönül veren Kızılay Akçaabat ekibine de teşekkür ediyorum. Orada da gerçekten ihtiyaçlı kimselere özenle hazırlanan ve paketlenen yemekler götürülüyor. Herkesin sofrası şenleniyor; yüzü gülüyor. İnsanların yüzlerindeki tebessüm, gönüllerindeki sevinç ve mutluluk bizi ziyadesiyle bahtiyar ediyor. Ramazan Ayı’nda ve daha sonra da ihtiyaçlı kimselere el uzatmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize sahip çıkmalıyız. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazanı Şerifiniz tekrar mübarek olsun.”

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

Aynı sofrayı paylaşıyor, birlikte oruç açıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber