Atatürk Köşkü Mecliste gündem oldu “Görünce içim sızladı”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları başladı.

Atatürk Köşkü Mecliste gündem oldu “Görünce içim sızladı”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarında Atatürk Köşkü ve Pazarkapı'daki çalışmalarda çıkan tarihi kalıntılar gündem oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin söz alarak şunları söyledi;

“Atatürk Köşkü’nü ziyaret ettiğimde içim sızladı. Boyalar dökülmüş bitap haldeydi. Yılda 250 binden fazla insan giriyormuş. Oraya, o kadar ziyaret olduğu halde o durumda olması önce Atatürk’e sonra Trabzon'a haksızlıktır. Orası Maraş caddesinden de önemlidir. Orası Gümrükçüoğlu zamanında tadilat geçirmişti. Nasıl tadilattır ki bir kaç gün dayandı.

"KADINLAR PAZAR'INDA KÜP BULUNDU"

Kadınlar pazarı inşaatında küp bulunduğu iddiaları var. Oradaki firma sahibi oraya bizi sokmadı. Biz de izinleri aldık. Hocamız da geldi. Küpler doğru. Zeytinyağı küpü olduğunu söylediler. Orada büyük bir tarih var. Oradaki tarihin ortaya çıkmasını siz istemişsiniz galiba.

DOLMUŞLARA DURAK

Belediye otobüslerinin durakları var. Minibüslere de duraklar oluşturulsa ve duraklarda durup kalksalar."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Turgay Şahin'e cevaben şu ifadeleri kullandı:

ATATÜRK KÖŞKÜ

“Atatürk köşkü ile alakalı; bir tadilata ihtiyacı var. İçindeki mobilyalarında uzmanlar tarafından incelenmesine gerek var. Bununla ilgili bir komisyon kurduk ve bir proje hazırladık. Kuruldan da geçti. Önümüzdeki ay ihale ediyoruz. Turizm sezonu sonrasında Eylül ayında hizmete açmak istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında orayı açmak ve Cumhuriyet resepsiyonunu da orada yapmayı arzu ediyorum. 

"EVET KÜP BULUNDU"

Pazarkapı’da bir küp bulundu, doğru ama keşke dolu bulunsaydı. Zeytinyağı küpü. Biz orada daha fazla tarih bulabilir miyiz çabasındayız. Orada tarihi kalıntı bulunca projemizi değiştirdik. Oradaki çalışma tamamlandığında açık hava müzesi olacak. Yukarı hisarda da bir çalışma başlatmıştık. Bir taraftan işimizi yaparken diğer taraftan tarihi ortaya çıkarma farkındalığı bizde var. 

DOLMUŞLAR KONUSU

Oradaki sıkışıklığın bir kaç nedeni var. Minibüsçülerin kurallara uymaması, yol kenarına parklanma ama ileride çalışma da var. İleride rahatlayacak. Çok büyük bir sıkışıklık yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber