AKUT Trabzon ekibi 16 yıldır canlara dokunmak için çalışıyor

AKUT Trabzon ekibi gönüllüleri, ekibin 16’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende bir araya geldi.

AKUT Trabzon ekibi 16 yıldır canlara dokunmak için çalışıyor

4 Temmuz 2007’de kurulan AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi gönüllüleri, 16’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende bir araya geldi. AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, 16 yıl içinde Trabzon, bölge ve Türkiye’de onlarca operasyona katıldıklarını, yüzlerce cana umut olduklarını belirterek, “Bu süreçte evlerinden, işlerinden, ailelerinden fedakârlık yaparak bir can daha kurtarabilmek için hiçbir karşılık beklemeden çalışan gönüllülerimize, ekibimize ve AKUT’a destek olan tüm kurumlarımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu aşamada şehrimizden en büyük beklentimiz AKUT Trabzon ekibinin yerleşkesi olarak da hizmet verecek olan Afet Eğitim Parkının bir an önce yapılmasıdır” dedi.

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, burada yaptığı konuşmada, 16 yıl önce kısıtlı imkanlar ve insan kaynağıyla başlayan sürecin bugün geldiği noktayı anlatırken şunları söyledi:

“Bağışçılarımızın destekleriyle bugün gerek ilgili eğitimleri almış yetişmiş insan kaynağı, gerekse arama kurtarmada gerekli aletler olmak üzere büyük yol kat ettiğimizi gururla söyleyebiliriz. Sayıları 200’e yaklaşan gönüllümüzün büyük bölümü çeşitli dallarda arama – kurtarma yapabilecek kapasitededir. Geçen 16 yıllık sürece Trabzon’da, bölgemizde ve Türkiye’de sel, toprak kayması, deprem başta olmak üzere doğal afetlerde onlarca operasyonda görev yaptık ve yüzlerce cana dokunduk. Maalesef cansız bedenleri de tahliye etmek zorunda kaldık. Ayrıca birçok hayvanın da kurtarılmasını sağladık.”

AKUT Trabzon ekibi 16 yıldır canlara dokunmak için çalışıyor

Ofluoğlu, aradan geçen 16 yıllık süreçte amatör bir ruh ve profesyonel bir yaklaşımla dünya standartlarında iş yapmaya çalıştıklarını da vurgulayarak, “Evlerinden, işlerinden, ailelerinden fedakârlık yaparak her alanda bize katkı veren tüm gönüllülerimize; ayrıca ekibimizin faaliyetlerini sürdürmesi için bağışlarıyla gerekli desteği sağlayan tüm kurumlarımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BEKLENTİMİZ AFET EĞİTİM PARKININ YAPILMASIDIR
Köksal Ofluoğlu, AKUT Trabzon ekibinin 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi içindeki bölümde faaliyetini kısıtlı imkanlarla sürdürmeye çalıştığını da belirterek, “Lojistik depomuzu daha sağlıklı bir ortamda kurabilmek, eğitimlerimizi sürdürebilmek, özellikle öğrencilere ve diğer ilgili kurumlara eğitim verebilmek için AKUT Trabzon ekibinin yerleşke olarak kullanacağı Afet Eğitim Parkı projesinin bir an önce başlanıp tamamlanmasını bekliyoruz.

Bu konuda yerel yöneticilerimizin daha hızlı adımlar atması temennimizdir. Afet Eğitim Parkı, doğal afet kuşağında yer alan ülkemizde özellikle gençlerin bilinçlendirilmesi için önemli gördüğümüz ve herkesin de önem vermesi gereken bir projedir. Bizler görece deprem kuşağı dışında bulunuyoruz. Bizim gibi nispeten güvenli bölgelerde olan ekiplerin olası bir depremde ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız Asrın Felaketinde bir kez daha gördük. Dolayısıyla bizlerin gerek eğitim gerekse kapasite açısından mevcuttan daha iyi konumda olmamız gerektiği aşikardır. Yine bilim insanlarımızın ve bizlerin defaatle söylediğimiz ve beklenen İstanbul depreminde bizim gibi ekiplerin ne derece etkin olması gerektiği de ortadadır. Doğrusu 4 yıl önce Ahmet Metin Genç başkanın seçim beyannamesinde Afet Eğitim Parkı projesini gördüğümüzde çok sevinmiş ve heyecanlanmıştık. Bunun görünenin ötesinde anlamı olan bir proje olacağını ve tüm Türkiye’ye örnek bir proje olabileceğini kendisiyle yaptığımız görüşmelerde de müteakip defalar aktarmıştık.

Son yaşanan Asrın felaketi Maraş Depremi sonrası yaptığımız ziyarette, bir kez daha bu projenin önemini karşılıklı olarak ortaya koyduk. Hatta sayın başkan, artık bu projenin beklememesi gerektiğini, ne kadar önemli bir proje olduğunun bir kez daha görüldüğünü aktardı bizlere. Aradan geçen 5 ayda hala bir adım atılmamış olması doğrusu bizlerin derin bir üzüntüye sevk etmekte. Ancak sayın başkanın niyetine ve sözüne olan itimadımızı koruyoruz. Bu projenin salt bir yerleşke olmaktan öte bir eğitim yuvası olacağı ortadadır. Yapılan onca güzel projenin, bu proje ile taçlandırılması en büyük beklentimizdir. Trabzon kamuoyunun da bu projenin hayata geçirilmesi noktasında bizim yanımızda yer alması çok ama çok önemli” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber