Akçaabat'ta Stem ve robotik atölyesi kursu yeniden başlıyor

Akçaabat Belediyesi tarafından açılan Stem ve Robotik Atölyesi Kursu yeniden başlıyor.

Akçaabat'ta Stem ve robotik atölyesi kursu yeniden başlıyor

Trabzon'da Akçaabat Belediyesi tarafından açılan 3. ve 8. Sınıf öğrencileri için Stem ve Robotik Atölyesi Kursu yeniden başlıyor.

Alanında uzman eğitmen Doç. Dr. Miraç Aydın rehberliğinde açılacak olan kurs, 14 Mart 2022 Pazartesi günü başlayacak. Kurs, 17.00 ve 19.00 saatleri arasında yapılacak.

DNA ve Mutasyon Modellemesi, Sismograf Yapımı, Buzla Su Kaynatma Deneyi, Barometre Yapımı, Arıtılmış Gerçeklik Teknolojisi İle Güneş Sistemi ve Uzay Gözlemi, Algodoo Uygulamaları, Alternatif Enerji Kaynakları ve Basit Makineler gibi konuların ele alınacağı kurs Akçaabat Belediyesi Ana Hizmet Binası Emin Serdar Salonu’nda yapılacak.

Stem ve Robotik Atölyesi kursu ile öğrenciler, bilim ve teknolojiyi doğru kullanabilen, araştıran, geliştiren ve üreten; takım çalışmasına yatkın, toplumsal konulara duyarlı bireyler olarak yetişecek. Atölyede; öğrenciler üretkenliklerini ve meraklarını teknolojiyle birleştirebilecekler. Robotların birleştirilmesini ve robotlara program yükleme için gerekli kurulumların yapılmasını, robotun temel parçalarından olan algılayıcı ve denetimcinin görevlerini açıklayarak robotlarda bu bileşenlerin nasıl kullanılacağını keşfedecekler. Algoritma kurma mantığını ve temel robot kit bileşenlerine ilave gelişmiş yetenekleri ise uygulama imkanı bulacaklar.

Konu ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır; aydınlık yüzleridir. Çocuklarımızın her gün daha da gelişen dünyamızda gelişen teknolojiye ayak uydurmak, bilimle yoğrulmak ve ilerlemek için yeni nesil kurslar açıyoruz. Alanında uzaman eğitmenimiz çocuklarla birlikte kitabi bilgileri deneylerle somutlaştırmayı öğretiyor. Öğrenciler meraklarını teknolojiyle birleştiriyor;  keşfediyor, üretiyor. Geleceğin teknoloji mucitlerini Akçaabat Belediyesi olarak bugünden hazırlıyoruz. Çocuklar için düzenlediğimiz teknoloji kursları onlara her alanda katkı sağlıyor. Tüm çocukları deneyerek keşfetmeye davet ediyorum.” dedi.

STEM Nedir?

STEM açılımı, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinden meydana gelmektedir. STEM bu 4 disiplinin bir araya gelerek oluşturduğu, öğrencilerin teorik derslerde gördükleri konuları farklı uygulamalarla deneyimlemelerini sağlayan bir programdır. Öğrenciler hem matematik ve fen bilimlerinin günlük hayatta ne şekilde karşımıza çıktığını öğrenebilmekte, hem de erken yaşta mühendisliğe karşı ilgileri oluşmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber