Akçaabat'ta sanat akademisine yoğun ilgi

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen sanatsal kurslar alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

Akçaabat'ta sanat akademisine yoğun ilgi

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen sanatsal kurslar ‘Akçaabat Sanat Akademisi’ çatısı altında toplandı.

Akçaabat'ta sanat akademisine yoğun ilgi

Mayıs Ayı itibariyle kayıtları başlatılan Akçaabat Sanat Akademisi bünyesinde Bağlama, Kanun, Piyano, Keman, Kemençe, Yöresel Zurna, Temel Fotoğrafçılık, Satranç, Yaratıcı Drama ve Yabancı Dil (İngilizce) kursları yer alıyor.

Akçaabat'ta sanat akademisine yoğun ilgi

Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde faaliyet gösteren Akçaabat Sanat Akademisi’ndeki kurslar, alanında uzman eğitmenler eşliğinde veriliyor.

Akçaabat'ta sanat akademisine yoğun ilgi

SANAT KALBİN EDEBİYATIDIR
Sanat Akademisi’ni ziyaret ederek keman, piyano ve resim kurslarındaki kursiyerlerle sohbet eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, başlangıçta 10 branşta verilecek olan kurslarla birlikte kursiyerlerin sanatsal ilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Sanat Akademisi ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “ Yediden yetmişe tüm Akçaabatlı hemşehrilerimizi gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle kucaklamaya özen gösteriyoruz. Sanat, Medeniyetler beşiği kadim şehrimizin genlerinde mevcuttur. Biz de zaten mevcut olan bu zengin sanatsal dokuyu, düzenlediğimiz kurslarla hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Yıl içerisinde rutin aralıklarla açtığımız sanat kurslarımızı artık tek çatı altında topladık ve Akçaabat Sanat Akademisi’ni oluşturduk. Akademideki tüm kurslarımız Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğümüze bağlı alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Bir yandan çocuklarımızı ve gençlerimizi erken yaşta sanatla buluşturacağız bir yandan meraklılarına sanatsal eğitimler vereceğiz bir yandan da sanat ve yetenek okullarına hazırlananlara destek olacağız. Akçaabat Sanat Akademimiz şehrimize hayırlı olsun. Gönlümüzde Akçaabat sevdası ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler