Akçaabat'ta Ramazan Bayramı programı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Kaymakamlık tarafından her yıl düzenli olarak yapılan bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Akçaabat'ta Ramazan Bayramı programı

Trabzon'da Akçaabat Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı vesilesiyle her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirilen bayramlaşma töreni düzenledi.

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törene; AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Milletvekili Adayları, Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri,  Belediye Başkan Yardımcısı, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Akçaabat'ta Ramazan Bayramı programı

Geleneksel bayramlaşma töreninde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bayramlarda birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine değindi. Başkan Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ On bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’nı geride bırakarak bayrama kavuştuk. Bizleri Ramazan Bayramı’na kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Değerli hemşehrilerim; bayramlar; birlik olmanın, yakınlaşmanın, paylaşmanın ve gönülden buluşmaların en güzel yaşandığı özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Ramazan Bayramımızın, bayram havasında geçmesini temenni ediyorum.  Rabbim, tüm dünyada yüzlerin güldüğü, çocukların mutlu olduğu, barışın ve huzurun hakim olduğu, rızkımızın bereketlendiği ve sıhhatimizin daim olduğu bir bayram geçirmemizi nasip eylesin. Kıymetli Akçaabatlılar, bugün çifte bayram yaşıyoruz. Şehrimizin gözbebeği Akçaabat Sebat Gençlik Spor’umuz 3. Lig’e çıktı. Akçaabat Sebat Gençlik Spor’umuzu da gönülden tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını yürekten tebrik ediyor, Yüce Allah’tan bir sonraki bayrama hep birlikte kavuşmamızı niyaz ediyorum.”

Akçaabat'ta Ramazan Bayramı programı

Bayramlaşma töreninde duygu ve düşüncelerini dile getirerek herkesin Ramazan Bayramını kutlayan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez  ise “Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Bayramın; Akçaabat’ımıza ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar, bizleri biz yapan kaynaştıran paylaşma duygularını artıran çok önemli günleri idrak ediyoruz. Bu bayramda her bayram gibi paylaşarak geçirmemizi diliyorum.' dedi.

Akçaabat'ta Ramazan Bayramı programı

Başta Akçaabat ve Trabzon olmak üzere tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik ettiğini dile getiren AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise en kalbi duyguları ile herkesi selamladı. Adnan Günnar geleneksel bayramlaşma programında duygularını şu cümlelerle ifade etti; “Kıymetli hemşehrilerim, ne mutlu bizlere ki oruç tutabilenlerden olabildik ve bayrama eriştik. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Orucun hazzını tadabildik. Rabbim, oruç tutamayanlara da sağlık nasip etsin. Üzülerek söylüyorum ki tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da buruk bir bayram havası var. Üst üste yaşanan felaketler, hepimizin yüreklerini dağladı. Rabbim ne eylerse güzel eyler diyor; Rabbimize tam teslimiyet gösteriyoruz. Akçaabat’ımız, Akçaabatlılarımız her zaman olduğu gibi yine birlik, beraberlik ve dayanışma örneği gösterdi. Her bir hemşehrimi gönülden tebrik ediyorum. Biz, güçlü bir ülkeyiz; güçlü bir devletiz. Devlet-millet el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geleceğiz; yaraları birlikte saracağız. Değerli Akçaabatlılar, bugün bizlere 3. Lig’e yükselerek çifte bayram yaşatan, bizim en değerlimiz Akçaabat Sebat Gençlik Spor’umuzu yürekten tebrik ediyorum. Yönetim kurulu üyelerine ve Akçaabat Sebat Gençlik Spor sporcularına teşekkür ediyorum. Rabbim, bizleri nice bayramlarda buluşturmasını temenni ediyor; herkesin bayramını tekrar kutluyorum.”

Akçaabat'ta Ramazan Bayramı programı

Konuşmaların ardından Akçaabat Müftüsü Alaattin Kırbıyık, Ramazan Bayramı duası yaptı ve vatandaşlar, protokol üyeleriyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Bayramlaşma töreni Akçaabat Belediyesi'nin vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunması sonrası sona erdi.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber