Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Akçaabat Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla gönüllere dokunmaya devam ediyor. 

Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Her alanda vatandaşın yanında olmaya gayret eden Akçaabat Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla gönüllere dokunmaya devam ediyor. 

İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara; kıyafet, hasta karyolası, tekerlekli sandalye, kırtasiye, hoş geldin bebek ve gıda yardımı gibi birçok yardım paketi ile halkının yanında olurken Salı günleri Pazar yerinde vatandaşlara sıcak çorba ikram ediyor.

Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Kıyafet Yardımı

Hizmette hep bir fazlasını hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabatlı vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onlara elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Vatandaşların; sosyal yardımları hızlı, sürekli ve adil bir şekilde alabildikleri, görmezden gelinmedikleri, sosyal hayata güvenle katılabildikleri bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle kış mevsiminde herhangi bir mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Sadece kıyafet değil bütün sosyal yardımlarımız 12 ay boyunca devam ediyor.” dedi.

Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Hasta Karyolası Yardımı

Çeşitli nedenlerle yatağa bağımlı hastaların hayatını kolaylaştırmak için Akçaabat Belediyesi tarafından ihtiyaçlı hastalara, hasta karyolası veriliyor. 

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,  yatağa bağımlı hastaların evdeki bakımına hastane tipi karyola vererek katkıda bulunuyor. Böylece hastaların ve ona bakan kişilerin hayatının daha kolaylaşması sağlanıyor.  Akçaabat sınırlarında yaşayan, yatağa bağımlı ihtiyaçlı vatandaşlar hastaneden aldıkları rapor doğrultusunda Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü’ne başvurarak hasta yatağı temin edebiliyor. Hastaya bakan yakınları için de büyük kolaylık sağlayan hasta karyolası, yapılan incelemelerin sonucunda aileye veriliyor. Bu durumda bulunan hasta ve yaşlılarımızın kaliteli bir yaşam sürebilmesi ve sıkıntılarını en aza indirmeleri için elimizdeki imkânları seferber etmeye devam edeceğiz.

Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Tekerlekli Sandalye Yardımı

Engelli vatandaşlara, hasta ve yaşlılara Akçaabat Belediyesi olarak sahip çıktıklarını ve destek olduklarını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Çeşitli nedenlerle sakat kalan veya doğuştan engelli olan vatandaşlarımızı topluma kazandırmalı, onları sosyal hayatın içerisine çekmeliyiz. Sosyal Belediyeciliğin en önemli gereksinimlerinden birisi de budur. Akçaabat Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bizler belediye olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. İmkânlarımız doğrultusunda engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Bizlerin onlara desteği ile evlerine bağlı kalmayarak sosyalleşme imkânı bulacaklar. Vermiş olduğumuz tekerlekli sandalyeler ailelerimizin derdine bir nebze deva olduysa ne mutlu bizlere. Onları mutlu gördükçe bizler daha da mutlu oluyoruz. 

Kırtasiye Yardımı

Eğitime yerel ölçüde katkı sağlayarak, fırsat eşitliği oluşturmayı hedefleyen Akçaabat Belediyesi, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okula başlayan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğümüz tarafından belirlenen dar gelirli ailelerin öğrencilerine yapılan yardım velilere rahat nefes aldırdı. 

Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Sosyal Belediyecilik kapsamında Çocuklarımız için eğitimin her alanında yardımlara devam etmekte kararlıyız diyen Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim ; “Belediye olarak eğitime her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Okullarımızın ihtiyaçlarını gidermenin yanında öğrencilerimiz için sosyal ve kültürel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı önemsiyoruz, çünkü bu ülkenin kalkınması, ilerlemesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması ancak eğitimli bireylerin çoğalmasıyla mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Hoş Geldin Bebek Paketi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatı ile sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projelerden birisi olan “Hoş Geldin Bebek” paketi vatandaşlarımıza ulaşmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı ekibimiz, ilçemizde ikamet eden ve yeni bebek heyecanı yaşayan ailelerimizin mutluluğunu paylaşmak adına ailelerimizi ziyaret ediyor. Ziyaretler kapsamında ekibimiz içerisinde temel ihtiyaçların bulunduğu “Hoş Geldin Bebek” paketini ulaştırıyor. “Hoş Geldin Bebek” faaliyetimiz başladığından bu yana onlarca aileye ulaştıklarını ifade eden, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve mutlu bir Akçaabat’ta geleceğe adım atmaları için daima yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Akçaabat Belediyesi gönüllere dokunmaya devam ediyor

Gıda Yardımı

Akçaabat Belediyesi, maddi durumdan yoksun veya düşük olan vatandaşlara gıda yardımı yapmaya devam ediyor. 

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımını sürdürüyor. Gerek Belediyemize başvuran gerekse ekiplerimiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere Belediyemiz tarafından belirli dönemlerde gıda kartı veriliyor. Gıda kartı ile istedikleri zaman ilçede belirlenen  marketlerden ihtiyaç duyduğu alışverişlerini yapabiliyorlar. 

Sadece belirli günlerde değil, yılın 365 günü farklı alanlarda sosyal yardım faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bizler yılın belirli günlerinde sosyal yardım faaliyetleri yürüten bir belediye değiliz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yılın 365 günü her alanda sosyal yardım faaliyetleri yürütmekteyiz. Sosyal belediyecilik sözle değil icraatla yapılır. Biz sosyal belediyeciliği sözde değil özde uyguluyoruz” dedi.

Salı Pazarında Sıcak Çorba İkramı

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gönül Çorbası Projesi” kapsamında pazar alış verişine gelen vatandaşlarımıza her salı sabahı 06:00- 08:00 saatleri arasında çorba ikram ediliyor.

Başkan Ekim, “Çorba sabah ayazında vatandaşlarımızın içini ısıtıyor Kadınlar pazarı gün aymadan hareketin yoğun olduğu yerlerdendir. Sabahın erken saatlerinde köyden satış yapmaya gelen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu kahvaltı yapacak fırsat bulamadığını dile getiriyordu. Bizler de gönül belediyeciliği kapsamında bu şekilde bir proje hayata geçirerek çorba ikramına başladık. İkram edilen sıcak çorba, vatandaşlarımıza gıda ulaştırmak için erkenden yola çıkanlara sabah kahvaltısı oluyor. Bu uygulamamızın vatandaşlarımız tarafından hoş karşılanması bizle için memnuiyet verici bir duygu. Buradan bütün vatandaşlarımıza afiyet olsun diyerek hayırlı ve bereketli satışlar diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber