AK Partili isimden mecliste dikkat çeken sözler: Başımıza bela olacak

Ortahisar Belediyesi'nin meclis toplantıları başladı

AK Partili isimden mecliste dikkat çeken sözler: Başımıza bela olacak

Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı.  Başkan Ahmet Metin Genç meclis açılışında bilgilendirmeye bulundu.

Sokak sağlıklaştırma çalışmalarına değinen Başkan Genç her şeyin hazır olduğunu ve TİSKİ’den devir işlemi yapıldığında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Genç “Yeni dönemde üniversiteye hazırlık kurslarında önemli bölümler kazanan öğrencilerimiz var. Bu yılda aynı şekilde kurslarımız devam edecek. Şuanda 540 öğrencimiz kayıt yaptırdı. “ dedi. Başkan Genç Avni Aker Millet Bahçesi ile ilgili de bilgi verdi. 
Daha sonra meclis üyeleri öneri, görüş ve bilgi taleplerini dile getirdi.

Mecliste konuşma yapan katılımcılardan CHP Meclis Üyesi Ömer Dayı “Bulunduğum mahallede vatandaşların serzenişleri var. Bir kişi bile karşı çıksa doğalgaz alamadıklarını söylüyorlar.  Bununla ilgili bir çözüm bulunması noktasında talepleri var.  Beşirli üst yapı çalışmaları noktasında vatandaşlar dertli. Kayıp kaçak noktasında sıkıntı devam ediyor.  Bağlantısı yapılan borular da sorun olduğu bazı yerlerde hiç şu olmadığı bazı yerlerde ise üst katlarda şu olmadığı şikayetleri var. Kaldırım ve yollar noktasında ise daha duyarlı okunması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

CHP’nin bir başka meclis üyesi  Cüneyt Zorlu “Dün ve önceki günkü yağışlar Büyükşehir belediye başkanının açıklamalarını doğru olmadığı yönünde önemliydi.  Araclar yollarda kaldı.  Bu yolların bazıları Büyükşehir sorumluluğunda degil ama yine de önlem alınmalıdır.  Yalıncak’taki plajın da nasıl işletileceği konusunda bilgi istiyorum. Bazı plajlar çok pahalı vatandaşa uygun ücretli hizmet verilecek mi.? Yolları yaptığınızı söylediniz. Ne kadar yol teslim alındı.  Bu konuda biraz daha hızlı davranması gerektiğini düşünüyoruz.  Maraş caddesi kapanacak. Burada otopark sıkıntısı ve trafiğin nasıl yönlendirileceği noktasında bilgi istiyoruz.   Kosta Konağı'nda çalışma yapılıyor.  Müteahhitlerin hataları var. 4 yılda sadece yüzde 15 yapılabildi.  Burada kimin ne yaptığı belli değil. Yatırım izleme koordinasyon başkanlığının tarihi binaların restorasyonu konusunda yetersiz oluşu ortada. Bunlar işten anlamıyor. Tarihi eserler yok oluyor. Rezillik var. Konağı bazı odaları depo olarak kullanılıyor.  Branda ile kapatılmış Çok kötü bir durum var. “ şeklinde konuştu.

Yine CHP’li meclis üyelerinden  Oktay Söğüt ise “Yanbolu deresine kötu kokan bir su akıyor. Buaradaki köy kokan köy oldu. Tatmin edici cevaba ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

CHP’li isimlerin ardından MHP’li meclis üyesi Süleyman Tomaç söz alarak “Mağmat boğazı ve Gorma bogazı gibi yerlerin isimlerinin Türkçe olarak değiştirilmesi gerektiğini üşünüyoruz.” dedi.

Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu ise  “ Yalıncak’taki öğrenci yurdu neden bitirilmedi bilgi verilmesini istiyoruz. Bununla ilgili öğrenci kardeşlerimize bir müjde verebilir miyiz? Okulla ilgisi olup kursa yazılanların alınmadığı yönünde bilgiler var. Bunun doğru olmadığı bununla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ortahisar Belediyesine barınma sıkıntısı konusunda başvuran öğrenciler oldu mu? Trabzon'un devlet yurduna ihtiyacı var mı? Yurtların kapasitesi nedir? Ben bu konuya girmek istemedim ama gerçekten yüksek katların su almaması konusunda sıkıntı var. Başkanın dediği gibi 40 daire değil.  Bu konu sadece hidrofor sorunu değildir. Şu deposu da lazım.  Bu da bakıldığında çok fazla maliyet getiriyor.  “ şeklinde konuştu.

AK Partili Nusret Onur da “ Bu yüksek katlara su gitmemesi konusu her geçen gün fazlalaşıyor. 50 seneden beri gelen su borularını değiştirdik. Şimdi insanlara biz küçük boru koyduk fazla tazyikli su veremiyoruz mu diyeceğiz.  Buna bir çözüm bulmamız lazım. Bunun daha fazla işlenmesi lazım. Başımıza bela olacak. Bende hidrofor olduğu halde bu sorunu yaşıyorum. Bu doğalgaz konusunda da sıkıntılar var. Bir daire bile istemese doğalgaz almıyorlar.  Buna da çözüm lazım.” İfadelerini kullandı.

Ahmet Metin Genç Meclis üyelerinin soruları üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç şunları söyledi;

Tünel akvaryum popülist bir yaklaşım değildir.  Biraz sabır istiyorum. Güzel bir proje olacak.

Güney Çevre Yolu üzerinde durduğumuz bir konu. Hastane yapılması ile bir trafik akışı olacağını düşünüyoruz.  Projesi hazırlanıyor güney çevre yolunun. Bu dönemde başlamayı umuyoruz.

Belediyemiz yurt konusunda bir başvuru yok. Bazı ilçelerde var.

Kurslarla ilgili okulla ilişiği olan öğrenciler yasal olarak alamıyoruz. Sistem kabul etmiyor.

Mağmat’ın ismi konusunda tam kökenini bilmiyoruz. Ben sabit delillerini istedim. Orasını Resmi ismi Geçit Mahallesi. Faroz gibi Türkçe ismi olmayabilir.

Kostaki Konağı ile ilgili Vali Bey, Büyük Şehir Belediye Başkanı oraya beraber ziyaret yaparak, halledilmesi lazım. Oranın yakıştığı şekilde yapılması lazım. Bu konuda eserlerimizin hava, şartlar, iklimlendirme noktasında olumsuz şartları ile ilgili çalışma yaparız. Belki birlikte ziyaret gerçekleştiririz. En azından oradaki eserleri daha farklı ortama alınabilir.

Sokak sağlıklaşlaştırma çalışmalarında 48 sokakta çalışma yapıldı 20 sokakta çalışma sürüyor.

Yalıncak plajının işletmesi ile ilgili bilgi sahibi değilim Büyükşehir Belediyesinin bir şirketi var onun üzerinden işletilebilir. Ama başka bir işletmeci alınacak mı bilmiyorum.

DOĞALGAZ SIKINTISI

Aksa konusunda çoğunluk kabul ediyor bir kişi hayır deyince hizmet alınamıyor bu konuda mevzuat değişikliği lazım mevzuatı da TBMM’nin değişmesi lazım.

ARAKLI KATI ATIK TESİSİ KOKU SORUNU

Orada Koku Problemi oldu. Vilayetin gündemini geldi. Hem koku giderici kimyasallar geldi. Şu anda yüzde 30’a kadar indi. Tamamen gitti demiyoruz. Ama bu doğrultuda bir gayreti ortaya koydular. Tabiki bizim burada ki sunum gibi ter temiz olsun, drenajı atık suyu ideal şekilde olsun. Giderme konusunda bir gayreti görüyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber