AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan önemli açıklamalar

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. Trabzon'u müjdeleyecek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan önemli açıklamalar

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora basın mensupları ile bir araya geldi. Trabzon ve ülke gündemi ile ilgili konuşan Cora, Trabzon halkını müjdeleyen açıklamalarda bulundu. Cora’nın açıklamaları şu şekilde:

“Yaz aylarında yoğun programlarımız olacak. Şehrin nabzını tutmak için bir araya geldik.

Ankara da yoğun gündemimiz vardı. TBMM de şehrimizin gündemi ile ilgili çözüm halindeyiz. Bazen Ankara Trabzon gibi oluyor. Zor günlerden geçtik. 7 yıldır bu şehirde milletvekiliyim. Tedarik zincirlerini kopmuş olması dünyada ekonomik zincirin koptuğu süreçten geçiyoruz. Küresel ekonomi tezlerinden ayrık olduğu bir süreç yaşıyoruz. Enerji maliyetleri arttığı zaman bütün sektör etkileniyor. Türkiye enerji de hala dışa bağımlılık devam ediyor

Ülkemizden petrol fışkırmıyor. Etrafımızda oluşan savaşla beraber tırmanan petrol fiyatları bizi de etkiliyor. Biz bu sorunları teşhis ettik. Sorun Türkiye den kaynaklanmıyor. Bu sebeple kapsamlı çalışmamız söz konusu.

“ÜRETİCİ BU SENE FINDIK FİYATINDAN MEMNUN KALACAK”

Buğday fiyatını açıkladık ve üreticiden memnuniyetini duyduk. Fındıkta da aynısı olacak. Bir süreç böyle geçecek. Dünya enflasyonist ortamın etkisi içine girmiş bulunuyor.

Fırsatçılık karaborsa ile ilişkin tedbirler almış olmamıza rağmen ekonomiyi düzene sokmak etkili olmadı. Ekonomik program doğrultusunda çözüm üretmek gerekiyor. Tüm bunlara rağmen hiçbir yatırımdan geri durmadık. Hedeflediğimiz her yatırımı gerçekleştiriyoruz. Büyüme devam ediyor. Olumlu gelişmeler de var. Dar gelirli kesimin etkilendiği bir krizin içindeyiz henüz çıkmış değiliz fakat çıkacağız. Çözüm yollarını biliyoruz. Ciddiyetle olayı ele alıp çözmek gerekiyor. Trabzon ile alakalı olarak bütün yatırımlarımızla çözüme ulaşacağız.

"SANAYİ BAKANIMIZ BAYRAMDA TRABZON’DA OLACAK"

Trabzon’un her köşesindeki yatırım için talep ve isteklerimizi dile getiriyoruz. Kısa süre içinde önemli açıklamalarda bulunacağız. Sanayi bakanımızı ziyaret ettiğimizde şehrimize olan ilgisini fark ettik. Kendisi bayramda şehrimizi ziyaret edecek. Trabzon ile ilgili olarak bizi heyecanlandıran ifadeler kullanacak.

Özellikle Trabzonspor şampiyonluğu da şehire çok ayrı bir hava kattı.

Sanki biz kulüp başkanıymışız gibi tebrikler iletiliyor. Çok güzel bir yıl geçirdik.

“2023 SONLARINDA TRABZON ŞEHİR HASTANESİNE KAVUŞACAK”

Şehir hastanesi önce yavaşladı sonra yüklenici firmanın bakanlık ile bor görüşmesi oldu. Bunun üzerine bakanlık tasfiye yolunu seçti. Ama oluşan fiyatlarla talepler birbiriyle ölçüşmeyince bu yol tercih edildi. 45 gün sonra yeniden bir ihale olacak. Sonuç olarak hiçbir iş yarım kalmayacak kalmamıştır. Akyazı stadı da çok sıkıntılı yollardan geçti. Şehir hastanesi ile ilgili kanun çıkardık. Şuanda inşaat başladı. Türkiye’nin en güçlü firmalarından birisi bu sorunu yaşıyor. Planlamanın doğrultusunda 2023 sonlarına doğru hastane hizmete açılacaktır.

Sağlık başkanımızla görüştük. Kendisine burayı tasfiye ediyoruz dedik. 45 güne ihale çıkacak. Sonra 15 günlük bir süreç olacak ve kesinleşecek inşallah .

Hedefimiz seçimde hizmete açmak olacaktır. Trabzon dev sağlık yatırıma kavuşmuş olacak. Farabi ile ilgili bir problem vardı. Sağlık çalışanları ile ilgili yasal düzenleme ortaya koyduk. Döner sermayenin daha işletilebilir olmasını sağladık. Aynı şekilde geçmişte ödemelerine ilişkin maliye bakanımıza ek kaynaklar gönderdik. İnşallah çocuk hastanemiz de bitmiş olacak.

“YAYLALARDA TOPLU ABONELİKTEN BİREYSEL ABONELİĞE GEÇİŞ SAĞLANDI”

Bunun dışında yaylalarda elektrik problemi var. Vatandaşlarımız rahatsız oluyor. Toplu abonelik olduğu zaman yüklü elektrik faturası gelmekteydi. Cumhurbaşkanımıza bir genelde yayınladık artık toplu abonelikten bireysel aboneliği geçiş sağlandı. Kırsalda en fazla talep edilen şey buydu. Yaylalarda hayvancılığın geliştirilmesine yönelik ya da çalışması devam ediyor. Her alanda dokunuşlarımız var.
 

“ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARI İLE İLGİL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Önümüzdeki süreçte çalışan kesime yönelik olarak 3600 ek gösterge yasa teklifinde yine bir değişikliğe gireceğiz. Asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili çalışmalarımız var. Biz milletin parasını milletten kıskanmadık. Akaryakıt fiyatları 40 dolarlardan 140 dolarlara çıkmamış olsaydı belki bugün bu konuyu konuşmamış olacaktık. Tabii ki bu Türkiye’yi daha çok etkiledi.

“ÇİFTÇİMİZE HER ZAMAN DESTEĞİZ”

Dar gelirli kesim ile ilgili adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Çiftçimizi desteklemeye devam ediyoruz. Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Türkiye’yi güven ve istikrara kavuşturacağız. Hiçbir Ekonomik sorun uzun süre kalıcı değildir. Belirli bir süre sonra ekonomi kendini toparlıyor. Planlı bir şekilde tedbirleri hayata geçirerek düzenleme oluşturmamız gerekiyor. Seçime 11 aylık bir süre kaldığı için çok daha ahir tedbirleri uygulamakta zorlanabiliyoruz.

Sağlık başkanımızla görüştük. Kendisine burayı tasfiye ediyoruz dedik. 45 güne ihale çıkacak. Sonra 15 günlük bir süreç olacak ve kesinleşecek inşallah

YATIRIM ADASI

Bizim mega projelerimiz güney çevre yolu

Trabzon Gümüşhane arası yeni Zigana yolu

Demir yolu, yeni havalimanı, şehir hastanesi yatırım adası ve birkaç mega proje ile adım atacağız. Hepsi ile ilgili çalışma yaptık.

Şehir hastanesi ile ilgili bir süreç yaşıyoruz.

İşin içindeki aksaklıklar işi etkilemez. Bütçesi ayrılmış, ekonomiden dolayı bir sekteye uğradı.

“TRABZON-GÜMÜŞHANE-ZİGANA YOLU BU SEN BİTECEK”

Dünyanın en uzun çift tüneli bizim bölgemizde yapılmış olacak. Farklı yerlerden bize burayla ilgili görüşme talep ediyor. Biz bunların hepsini değerlendirip en iyi kararı vereceğiz. Yeni havalimanı ile ilgili olarak yatırım programımıza dâhil edildi. İz ödeneği ortaya koyuldu. Sondaj çalışmaları yapılıyor. Ulaştırma bakanımız havalimanını şehre kazandırmak istiyor.

“İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTSİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Trabzon Üniversitesi rektörümüz ile diyalog halindeyiz kendisi bütün planlarını ortaya koydu. Üniversitenin gelişmesi için ne yapılması gerektiğini ortaya koydu. Trabzon üniversitesinde özellikle yeni fakültelere ihtiyacımız var. İkinci tip fakültesinin Trabzon üniversitesinde olmasının çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hayatı kararlar alıyoruz ve en az hata ile yatırım yapmak istiyoruz.

Çömlekçi projesi devam ediyor. Şuan kimse Çömlekçi projesi yapılamaz diyemez devam ediyor. Belediye başkanımız gayreti ile büyük aşama kaydediyor. Herkes artık Çömlekçi projesini görür hale geldi.

“DEMİR YOLU PROJESİNİN İHALESİ TAMAMLANDI”

Demir yolu projesini ihale ettik ve tamamlandı. Erzincan Trabzon demiryolu olarak. Erzincan bağlanacak olan diğer hatlarla beraber Güneydoğu’yu Karadeniz e bağlayacak önemli bir projedir. Karadeniz’e yeni bir vizyon katacak yeni bir ticari güzergah oluşturacak bir projedir. Deniz ticaretinin tekrar yaygınlaşması bir dönemde demiryolunun limanlara intikali gerekmektedir. Türkiye güvenilir bir tedarik ülkesidir. Avrupa’nın en önemli tedarikçisi konumundadır. Türkiye de yapılan yatırımlar her zaman kendini dönüştürür. Cumhurbaşkanımız Trabzon da söz verdi. Projesi yapmadan ihale yapmak mümkün değildir. Yaklaşık 30 milyarın üzerinde bir proje.

“AKÇAABAT GEÇİŞ YOLU İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Türkiye’nin en fazla trafik yoğunluğu olan yerlerden birisi Akçaabat. Akçaabat geçiş yolu altında ihalesini gerçekleştireceğiz. Darıca’dan başlanacak Yıldızlıdaki tünele bağlanacak. Bu yıl içinde ihalesi gerçekleştirilecek. Bu yıl ihalesinin gerçekleşmesini temelinin atılmasını umut ediyoruz. Mega projeleri biz hiçbir zaman seçim döneminde yapılacak çalışmalar olarak ifade etmedik. Bu bize verilmiş bir ödevdir.

TFF SEÇİMLERİ

Siyasetin bir müdahalesi olsaydı, ben böyle bir açıklama yapmam mümkün olmazdı. Parti ilkeleri ile çelişir durum olurdu Burada haksız yere Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya çalışanlara karşı mesajımı ortaya koydum. Yılmaz Büyükaydın ile Hacıkerimoğlu’nun başarılı yöneticilik yaptığını düşünüyordum. Devam etmeleri hususundaki karar Trabzonspor’un. Trabzonspor’un vereceği kararın önünde kimse duramaz. Sonuçta bir karar vermiştir ve bu karara Federasyon uymuştur. Biz Hacıkerimoğlu ile ilgili kanaatimizi, duygumuzu mesaj yayınladık. Mesajın arkasındayız. Ama takdir farklı şekilde olmuştur. Trabzonspor’da yöneticilik yapmış bir arkadaşımız oldu. Kendisi de çok sevdiğimiz, bir arkadaşımız.. Kendisine tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Artık geriye dönüp bakmanın anlamı yok. 1 yıllığına seçilmiş yönetim. Dolayasıyla başkan daha çok kendi çalışabileceği ekibi tercih ettiğini düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber