AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu: Zamlar zaruri olmuştu!

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu gündeme dair açıklamalar yaptı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu: Zamlar zaruri olmuştu!

Haber61 - Haber Servisi / AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Avni Aker Millet Bahçesi’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan Mumcu, Su, ve otobüs zamlarının yanı sıra Milletvekilliği adaylığı konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

Mumcu'nun açıklamasının satır başları şu şekilde;

Dünya genelinin de pandemiden sonra savaşında etkilemesi ile çok büyük sıkıntılar var. Bu savaşın en önemli etkisi nedir. Ukrayna dünyaya tahıl veren, Rusya da dünyaya enerji veren bir ülke. Enerjide maalesef dışa bağlıyız. Geçtiğimiz dönemlerde 50 Milyar civarındaydı. Şimdilerde 100 milyar civarında cari açığı. Ekonomik savaşlar da var.

Bunlar ülkemizi de etkiledi. Dünyadaki enflasyonun Türkiye’ye etkisini görüyoruz. Enflasyonun biraz daha düştüğünü görüyoruz. Bundan sonra beklentimiz yavaş yavaş aşağıya doğru düşecek. Şimdi bu konuda çalışmalarımız var. Hal yasası gündemde. Antalya’da serada 5 TL üretilen bir muzun 30 TL’ye Trabzon’da satılmasını engelleyeceğiz.

Kiralar konusunda düzenlemeler yapılıyor. Bugünde açıklandı maximum yüzde 39 açıklandı. Tedbirleri devam ettireceğiz.

“SU ZAMMI ZARURi OLMUŞTU”

Su zammı konusuna gelirsek istemediğimiz bir şey. Trabzon Büyükşehir Belediyesine baktığımızda 30 Büyükşehir belediyesi arasında 25’ci sırada fiyat yüksekliği açısından. Kimse zam yapmak istemez. TİSKİ’nin yüzde 95 geliri su faturası. Pandemi döneminde zam yapmadı ve kesinti de yapmadı. Piyasadan 50-60 Milyar bir alacağı var. Pandemi döneminde ertelenen. Yatırımlar da yapılıyor bir kenardan. İnsanlarımızı biz temiz içme suyu için yatırım yapmamız lazım. Bir yandan vatandaşımıza temiz, içme suyu açısından yatırım diğer yönden fiyat ayarlaması yapmak zorundasın. Şimdi TİSKİ’nin elektrik faturası 7 milyon iken 24 Milyona çıkmış. İşçi maliyeti ve klor maliyetleri 3-4 kat artmış. Biz suya zam yapılmasın istiyoruz ama bu maliyetlerin karşılanması noktasında da şartlar bunu gerektiriyor

OTOBÜS ZAMMI İSE...

Yakıt maliyetlerini hepimiz biliyoruz. Otobüs zammı konusunda ise bizim otobüs ücretlerimiz Türkiye genelinde çok düşük. Yakıt maliyetlerinin de artması da bunu gerektiriyor maalesef. Bir de toplu taşımaya rağbet arttı. Bütün mahallelerden otobüs seferi isteniyor. İnsanlar artık özel aracını kullanmıyor. Belediyenin daha fazla otobüs seferi koyması lazım. Merkezi hükümetten sürekli kaynak olmaz, belediyenin kendi imkanları ile dönmesi lazım.

MARAŞ CADDESİNE UYGULANAN MALZEME

Maraş caddesine uygulanan malzeme ile alakalı firma 5 yıl garanti verdiğini söylüyorlar. Sökülse bile boya gibi yeniden yerine koyulabiliyor. 5 yıl garantisi var.

AHMET AĞAOĞLU VE SEZGİN MUMCU MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Ahmet Ağaoğlu'nun aday olup olmayacağı konusunda Genel merkezimizin takdir ettiği durumda Seve Seve kendisi ile çalışırız. Benim adaylığım konusunda ise; AK Parti Genel Merkezi verecek olduğu kararlara göre hareket ederiz. Şu an il yönetimi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bugünkü seçim kanununda AK Parti geçmiş oylara nazaran baktığımızda aynı 4 milletvekili çıkaramıyor yapılan hesaplarda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber