Pegasus Uçağı Trabzon havaalanı pistinden kaldırıldı.

Ankara'dan gelen dev vinçler, görevlerini tamamlayarak Trabzon'dan ayrıldı.

Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan ve toprak alana saplanan uçağın kurtarılması için gerçekleştirilen operasyon, 20 saat süren yoğun çalışmaların ardından başarıyla tamamlandı. Ankara'dan gelen dev vinçler, görevlerini tamamlayarak Trabzon'dan ayrıldı.

Uçağın Kurtarılması İçin Yoğun Çalışma

Havalimanının dün sabah saat 04.00'te uçuşlara kapatılmasının ardından başlayan kurtarma operasyonu, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar devam etti. Uçağın burun ve kanat kısımlarının halatlara bağlanmasıyla başlayan çalışmalar, saatler süren titiz bir çaba sonucunda uçağın çamurlu alandan kurtarılmasıyla son buldu.

Kurtarma Operasyonunun Detayları

6 saat süren hazırlık çalışmalarının ardından uçak, saat 12.10 sıralarında yavaş yavaş çamurlu alandan kaldırılmaya başlandı. İtfaiye ekipleri, uçağın alt kısmı ve kanatlarındaki çamurları su sıkarak temizledi. Saat 14.10'da uçak tamamen havaya kaldırılırken, operasyonun uçağı pist yanındaki toprak zemine indirme aşaması 16.15 sıralarında tamamlandı.

Uçağın Güvenli Bölgeye Çekilmesi

Kurtarma operasyonunun son aşaması olan uçağın güvenli bölgeye çekilmesi, Dolly aracının sorun çıkarması nedeniyle gecikti. Gece saat 01.00 sıralarında aprondaki güvenli bölgeye çekilen uçak, park edildi.

Havalimanının Yeniden Açılması

Bu başarılı mücadele sonrasında Trabzon Havalimanı, bu sabah saat 04.00 itibarıyla uçuşlara yeniden açıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait 500 ve 350 ton ağırlığındaki dev vinçler ise kurtarma operasyonu sonrasında bugün sabah saatlerinde Ankara'ya dönüş için Trabzon'dan yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar